Ga naar inhoud

probleem met instalatie windows XP


Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik wou windows XP installeren op een lege pc(geen besturingsysteem op geinstalleerd) maar als hij bijna klaar is met fragmenteren, komt er een blauw scherm met : Er is een probleem gevonden, Windows is afgesloten om schade te voorkomen.

Als dit de eerste keer is dat u dit scherm met de stopfout ziet, moet u de computer opnieuw opstarten. Als het scherm nogmaals wordt weergegeven, kunt u het besten de volgende stappen uitvoeren:

Controleer of er voldoende schijfruimte beschikbaar is. Schakel het stuurprograma uit, wanneer dit in het stopbericht is opgegeve, of raadpleeg de fabrikant voor een bijgewerkte versie. Vervang zo nodig de beeldschermadapter.

Raadpleeg de hardwareleverancier voor een eventuele BIOS-update.

Schakel BIOS-geheugenopties zoals caching of shadowing uit. Als u de veilige modus wilt gebruiken om onderdelen te verwijderen of uit te schakelen en start de computer opnieuw op. Druk vervolgens F8 om geavanceerde startopties te kiezen en selecteer de veilige modus

Technische informatie:

*** STOP: 0X0000008E (0xC000001`D, 0x80886080, 0x00000000)

Dus, kan iemand me helpen????

Alvast bedankt;)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik begrijp iets niet goed. Je zegt dat hij aan het fragmenteren is, je bedoelt waarschijnlijk 'formatteren'. Als formatteren niet meer lukt, moet je mogelijk je pc wipen. Maar wacht af wat onze specialisten op dit forum zeggen. Doe eerst de tips in onderstaande link ivm je ram geheugen.

Heb je onlangs een virus gehad? (bootvirus?)

Probeer alles wat bij het kopje "Oplossing" staat in onderstaande link:

"Stop error code 0x0000008e" or "Stop error code 0x00000050 (PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA)" error message during Windows XP setup (klik erop)

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites


Klopt, maar: je krijgt een foutmelding tijdens het opnieuw installeren, vandaar dat Kurtt je de link naar de site van Microsoft heeft aangeboden.

En: er stond vroeger een besturingssysteem (Ubuntu) op, vandaar de bijkomende tip om te schijf te wipen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bekeek je de link uit post 2 en de twee linken uit bericht 4 ?...:hmmmm:

Als je op de rode tekst in de berichten klikt kom je op nieuwe pagina's terecht: in bericht 2 is dat Microsoft Support, in bericht 4 de handleiding en download van Memtest86+ en DBAN.

Zowel Memtest86+ als DBAN worden uitgevoerd vanop een zelf gebrande CD/DVD (iso).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je moet de cd in je cd-rom plaatsen dan je PC herstarten en als de melding" druk op een willekeurige toets om op te starten vanaf cd/dvd" verschijnt druk je bijvoorbeeld op de spatiebalk.

Zo kan je PC opstarten vanaf cd zonder aanwezig besturingssysteem.

Indien dit niet lukt moet je in het BIOS eerst nog je cd-rom als first boot zetten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...