Ga naar inhoud

[OPGELOST] Bastanden beveiligen


ampoel

Aanbevolen berichten

Met EncryptDrop (gratis) kan je een map beveiligen. Je hoeft alleen maar de map in het encryptdrop icoontje te slepen en dan vraagt hij een wachtwoord.

Daarna beveiligd het progje de map en is alleen te openen met jouw opgegeven wachtwoord. Let wel: de mappen worden écht versleuteld. Bij grote mappen kan in- en uitpakken dus even wat tijd in beslag nemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Ik zou TrueCrypt aanraden. Dat komt ongeveer neer op hetgeen kape aanhaalt (ook opensource & dus gratis), maar je kan gewoon je bestanden benaderen gelijk op een gewone harde schijf zonder dat je last hebt van het in en uitpakken ervan. Je processor gaat gewoon wat meer moeten werken op het moment dat je een bestand eruit opvraagt, maar daar blijft het ook bij.

Het handige is dat er ook een "panic" functie ingebouwd zit. Met die toetsencombinatie wordt direct al de data die op die file map/schijf staat direct terug vergrendeld.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.