Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten


Shared hosting betekent dat je een account krijgt op een server, waar nog vele andere mensen op zitten. Prima voor normale websites die geen speciale eisen stellen. Dit is ook de goedkoopste hosting.

Bij een Virtual Private Server, wordt er een "virtuele server" gedraait. Een beetje zoals je met VMware ook een ander besturingssysteem virtueel op je pc kunt draaien. Je kunt dan zelf kiezen op welk besturingssysteem jouw virtuele server draait, welke software er op staat... Prima als je een niet heel druk bezochte website hebt, maar wel enkele speciale eisen qua software op de server stelt. (B.v. je wilt graag imagemagick draaien, maar een shared hosting heeft dat niet...)

En als laatste een dedicated server: Hierbij heb je niet minder dan een volledige webserver helemaal voor jou alleen. Jij beslist wat er op staat, hoe het er op staat en wat het doet. Alle kracht van de server gaat naar jou. Uiteraard is dit voor zware websites of als je een een hostingbedrijf wilt starten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb momenteel Shared hosting en omwille van de grootte zou moeten overgestapt worden naar Virtual Private Server. Wat zijn de nadelen van Virtual Private Server en dedicated server? Misschien een link naar meer. En zijn VPS en dedicated server gebruiksvriendelijk of is daar speciale kennis voor nodig.

Link naar reactie
Delen op andere sites


De nadelen van een Virtual Private Server en een Dedicated server zijn naast de kostprijs ook dat je mensen met kennis van zaken nodig hebt om die servers te installeren, correct te configureren, beveiligen, onderhouden...

Uiteraard kun je dit laten doen, maar dit zal alweer geld kosten...

Link naar reactie
Delen op andere sites

kennis van zaken nodig hebt om die servers te installeren, correct te configureren, beveiligen, onderhouden...

Kan je iets specifieker zijn qua kennis. Programmeertaal, programma's...?

Is correct configureren, beveiligen, onderhouden éénmalig of op ferquent.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De server dient voorzien te worden van een besturingssysteem (meestal Linux op servers). Hiernaa dien je een webserver (apache), ftp server (proftpd), nameserver... Er op te zetten. Het veilig configureren van al deze componenten is niet iets wat een leek op 1 dag klaar heeft ;-)

Dit is eenmalig

Hierna dien je frequent de beveiligingsupdates te installeren van de verschillende pakketen.

Ik wil je niet afschrikken, maar ik kan je sterk aanraden om dit te laten doen, wil je niet met een server opgescheept zitten die vaak uitvalt.

Er zijn veel hostingbedrijven die jou een virtual private server kunnen leveren, die zij echter voor jou onderhouden. Jij hebt er geen omkijken naar. Er zit echter wel een prijskaartje aan vast...

Een goede die dit doet en ik jou kan aanbevelen is Alfahosting. De prijzen staan vermeld op hun website.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...