Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


lucderoeck

Probleem overzetten pdf files van Android naar Linux

  Aanbevolen berichten

  Ik heb de gewoonte om tijdens vrije momenten via mijn samsung tab A op het internet pdf files te downloaden. Later verbind ik er een usb stick aan (32gb) om de files ook daar op te slaan. Dat gaat probleemloos. Geen foutmeldingen. Ik sluit die stick dan later aan op een usb ingang op mijn desktop pc hp compaq -een oud beestje maar hij werkt nog- en dan wordt de stick wel herkend, maar de pdf files zijn nu ineens TXT files geworden met O bytes inhoud. Ik heb er Linux Mint 18 op staan -niets anders- en dat werkt allemaal goed, dus waaraan ligt het?

  Graag Uw advies.

  Mvg

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Hoi beste Luc, ik heb enkele vragen voor jou.

   

  Was dit een éénmalige gebeurtenis of gebeurd dit telkens u die USB-stick in de poort steekt bij Linux Mint?

  Hebt u de USB-stick al in een andere computer geplaatst en had u daar wel nog .PDF bestanden?

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Dag Hensyr, 

  Als ik pdf files download via pc blijven die files pdf. Ik heb nochtans via de samsung galaxy tab al regelmatig files overgezet naar usb stick zonder problemen. De laatste weken echter zie ik dus dat de pdf files verandert zijn in .txt met 0 bytes. Zou er misschien een bepaalde update zijn geweest op samsung waardoor er fouten komen, of een update bij linux? De stick in een andere computer steken heb ik ook al gedaan, met hetzelfde resultaat.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Hoi beste Luc, ik betwijfel het dat de .PDF bestanden in Linux Mint veranderen naar .txt bestanden van 0 Bytes, ik geloof eerder dat dit ofwel in de Galaxy gebeurd tijdens het downloaden of tijdens het overzetten op USB-stick. Dat zouden we eerst moeten zien te ontdekken.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Heb je ook op een gewone Windows computer ook dat probleem?

  Linux is op dat gebied helemaal geen moeilijke want zelfs al zou Linux dat niet als pdf zien dan zal het meestal nog kunnen lezen.

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Hallo,

  beste stegisoft, ik heb alleen nog linux. Windows 10 heb ik er met veel plezier afgegooid na de zoveelste update die mijn pc heel traag maakte. Linux mint erop en terug draaien als nieuw. Bon.

  Wat ik wel gezien heb, is dat de de stick een file LOST.DIR heeft aangemaakt waarin allemaal genummerde files zonder zichtbare extensie zaten, maar wel pdf files bleken te zijn. Ik heb deze verplaatst nu, zodat deze LOST.DIR leeg is. Ik heb daarnet nog enkele files overgezet naar de stick en nu gaat dit wel. Misschien zit daar de fout....

  Schermafdruk van 2018-08-18 11-04-43.png

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  LOST.DIR wordt door uw Android aangemaakt.

  Waarom doet hij dat?

  Wel, als hij niet weer wat hij met de bestanden moet doen dan gooi hij in die map.

  Dus is het waardeloos en heeft niks met Linux of Windows te maken.

   

  Er zit dus ergens een fout in uw Samsung.

  Mogelijk is de SD kaart of zo aan het begeven.

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Beste stegisoft,

  Ja, dat zou kunnen, want mijn stick is van het goedkope soort en dat zou problemen kunnen geven na enige pogingen tot overzetten pdf files.

  Anderzijds is er enkele weken geleden een update bij mijn samsung tablet geweest en vanaf dan zijn er wel enkele probleempjes opgedoken. Ben daar niet erg tevreden over, maar wat doe je eraan.

  Mocht het probleem aanhouden, dan gebruik ik die sticks niet meer, maar zet alles in de cloud.

  Laten we dit topic dan maar als afgesloten beschouwen. Dank U allebei voor Uw advies in ieder geval.

  Mvg

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  • Welkom op PC Helpforum

  • Leden statistieken

   • Aantal leden
    39.247
   • Meeste online
    1.622

   Nieuwste lid
   johangt
   Registratiedatum
  • Gerelateerde inhoud

   • Door dreivilo47
    Ik wil overstappen van een iPhone SE naar een Xiaomi Mi A2 Lite (Dual Sim 32GB Zwart).  Laatstgenoemde Android smartphone is al gekocht.
    Reden van overstap: de (zwakke) batterij van de iPhone SE (1624 mAh).  De Xiaomi Mi A2 Lite beschikt over een 4000 mAh batterij.
     
    Alle apps die ik op m'n iPhone SE heb staan, heb ik gedownload op m'n Xiaomi Mi A2 Lite.  Indien niet aanwezig in de Play Store, heb ik voor een gelijkwaardig alternatief gekozen.
     
     
    Daarbij heb ik de volgende stappen (en/of vragen):
    01) "iMessage" en "FaceTime": Voor de zekerheid heb ik "iMessage" en "FaceTime" uitgezet op de iPhone SE.  Anders ontvang je op je nieuwe Android toestel geen smsjes meer, heb ik ergens gelezen.  Klopt dit?
     
    02) Mail accounts: Alle mail accounts die ik op de iPhone heb, zijn ingesteld op de Xiaomi (Gmail app).
     
    03) Instellen backup (Google Drive?): Hoe stel ik de backup op de Xiaomi Mi A2 Lite in zodat er van alles een backup gemaakt wordt zoals de iPhone SE dat doet?  Gebeurt die backup automatisch of dient die manueel te gebeuren?
     
    04) Notities: Al m'n notities (iPhone) staan in de iCloud.  Deze wil ik graag hebben op m'n Xiaomi, zodat ik ze kan bewerken.  Welke notitie-app kan ik best gebruiken?  Worden de notities dan opgeslagen in Google Drive?  En hoe kan ik de notities overzetten?
     
    05) Contacten: Beide smartphones werken met een nano-simkaart.  Staan de contacten (nr + naam) op de simkaart of niet?  Indien niet, kan ik best de app "Copy My Data" op beide devices installeren om de contacten van de iPhone naar de Xiaomi te kopiëren, denk ik.
     
    06) Sms-berichten: Hoe zet ik de sms-berichten van de iPhone over naar de Xiaomi?
     
    07) WhatsApp: Hoe zet ik de chatgesprekken van de iPhone over naar de Xiaomi?  Inclusief foto's en video's.
     
    08) Foto's en video's: Volgens mij, kan ik hier best de app "Copy My Data" voor gebruiken.
     
    09) Kalender: Volgens mij, kan ik hier best de app "Copy My Data" voor gebruiken.  De standaard kalender (agenda) gebruiken of iCalendar iOS 13?
     
    10) En dan als allerlaatste: De simkaart van de iPhone naar de Xiaomi verplaatsen.
     

    Zijn bovengenoemde stappen correct?  Of ben ik iets vergeten?  Graag feedback.  Alvast op voorhand bedankt voor de tijd en moeite.
   • Door Hannelore Peeters
    hallo allemaal, 

    Ik heb een kaartje ontworpen in illustrater voor een huwelijk. 
    Het is met een jpg foto erin verwerkt.  Alles gaat goed tot ik het wil exporteren en in het uiteindelijke bestand is de foto minder scherp als hij daadwerkelijk is. 
    Ik heb me al rot gezocht naar een oplossing maar voorlopig zit ik vast. 
    Iemand die mij kan helpen ?
   • Door Lizanne Jakobs
    Ik heb een Lenovo tab 4 10 tablet gekocht en kids accounts aangemaakt voor mijn kinderen. Nu wil ik het kids account van mijn zoontje zo instellen dat ik zelf ook vanuit Google Play apps kan downloaden naar zijn account. Maar wat ik ook probeer, ik kan zijn account niet meer aanpassen, alleen hoe lang hij schermtijd krijgt, maar niets meer. Hoe los ik dit op? Ik kan wel apps toevoegen op mijn eigen profiel maar daar dat is niet wat ik wil.
   • Door janwillem
    Bij gebruik van een USB kan het stuurprogramma (driver?) niet worden geladen "omdat het geheugen nog een eerdere versie van het stuurprogramma bevat"(zo luidt de foutmelding) 
    1 oplossing is telkens opnieuw pc opstarten. Is lastig om steeds weer te doen.
    ben op zoek naar hoe ik structureel het probleem met de desbetreffende driver kan verhelpen. ik ben een -bijna- digibeet.
    Jan Willem
   • Door JDAV
    Dit is al de tweede dag op een rij dat windows opeens mijn USB muis niet meer herkent. Als ik hem uittrek en er opnieuw insteek is dit voor 1 dag opgelost.
    Enig idee hoe ik dit kan oplossen?
  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.