Ga naar inhoud

Probleem overzetten pdf files van Android naar Linux


Aanbevolen berichten

Ik heb de gewoonte om tijdens vrije momenten via mijn samsung tab A op het internet pdf files te downloaden. Later verbind ik er een usb stick aan (32gb) om de files ook daar op te slaan. Dat gaat probleemloos. Geen foutmeldingen. Ik sluit die stick dan later aan op een usb ingang op mijn desktop pc hp compaq -een oud beestje maar hij werkt nog- en dan wordt de stick wel herkend, maar de pdf files zijn nu ineens TXT files geworden met O bytes inhoud. Ik heb er Linux Mint 18 op staan -niets anders- en dat werkt allemaal goed, dus waaraan ligt het?

Graag Uw advies.

Mvg

Link naar bericht
Delen op andere sites

Dag Hensyr, 

Als ik pdf files download via pc blijven die files pdf. Ik heb nochtans via de samsung galaxy tab al regelmatig files overgezet naar usb stick zonder problemen. De laatste weken echter zie ik dus dat de pdf files verandert zijn in .txt met 0 bytes. Zou er misschien een bepaalde update zijn geweest op samsung waardoor er fouten komen, of een update bij linux? De stick in een andere computer steken heb ik ook al gedaan, met hetzelfde resultaat.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi beste Luc, ik betwijfel het dat de .PDF bestanden in Linux Mint veranderen naar .txt bestanden van 0 Bytes, ik geloof eerder dat dit ofwel in de Galaxy gebeurd tijdens het downloaden of tijdens het overzetten op USB-stick. Dat zouden we eerst moeten zien te ontdekken.

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hallo,

beste stegisoft, ik heb alleen nog linux. Windows 10 heb ik er met veel plezier afgegooid na de zoveelste update die mijn pc heel traag maakte. Linux mint erop en terug draaien als nieuw. Bon.

Wat ik wel gezien heb, is dat de de stick een file LOST.DIR heeft aangemaakt waarin allemaal genummerde files zonder zichtbare extensie zaten, maar wel pdf files bleken te zijn. Ik heb deze verplaatst nu, zodat deze LOST.DIR leeg is. Ik heb daarnet nog enkele files overgezet naar de stick en nu gaat dit wel. Misschien zit daar de fout....

Schermafdruk van 2018-08-18 11-04-43.png

Link naar bericht
Delen op andere sites

LOST.DIR wordt door uw Android aangemaakt.

Waarom doet hij dat?

Wel, als hij niet weer wat hij met de bestanden moet doen dan gooi hij in die map.

Dus is het waardeloos en heeft niks met Linux of Windows te maken.

 

Er zit dus ergens een fout in uw Samsung.

Mogelijk is de SD kaart of zo aan het begeven.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Beste stegisoft,

Ja, dat zou kunnen, want mijn stick is van het goedkope soort en dat zou problemen kunnen geven na enige pogingen tot overzetten pdf files.

Anderzijds is er enkele weken geleden een update bij mijn samsung tablet geweest en vanaf dan zijn er wel enkele probleempjes opgedoken. Ben daar niet erg tevreden over, maar wat doe je eraan.

Mocht het probleem aanhouden, dan gebruik ik die sticks niet meer, maar zet alles in de cloud.

Laten we dit topic dan maar als afgesloten beschouwen. Dank U allebei voor Uw advies in ieder geval.

Mvg

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Welkom op PC Helpforum

 • Leden statistieken

  • Aantal leden
   40.074
  • Meeste online
   1.765

  Nieuwste lid
  Raphael Lanneau
  Registratiedatum
 • Gerelateerde inhoud

  • Door dreivilo47
   Ik ga overstappen van een Xiaomi Mi A2 Lite naar een Samsung Galaxy A21s.
    
   Coolblue heeft me een mail gestuurd i.v.m. het overzetten van mijn gegevens naar de A21s met de Samsung Smart Switch app.
    
   Daarbij heb ik de volgende vragen:
   01) Voor de overzetting best nog een manuele backup maken in Google Drive en WhatsApp?
   02) Wat met data van: Messenger, WhatsApp, Shazam?
   03) Worden de notities van Google Keep ook overgezet via de Samsung Smart Switch app?
   04) De Xiaomi Mi A2 Lite in Vliegtuigmodus zetten voordat ik begin met overzetten?  Gewoon om inkomende gesprekken, smsjes, Messenger- en WhatsAppberichten tegen te houden.
   05) Kan, als alles afgerond is, de Xiaomi Mi A2 Lite nog gebruikt worden zonder simkaart?
   06) Dien ik nog andere zaken te doen/checken die ik niet genoemd heb?
    
   Ik neem aan dat de Samsung Galaxy A21s geen Android One heeft zoals de Xiaomi Mi A2 Lite en dus (meer) preinstalled apps heeft.  Kan ik deze preinstalled apps, indien ongewenst, gemakkelijk verwijderen?
    
   Als alles in orde is op de Samsung Galaxy A21s, zou ik alles willen wissen op de Xiaomi Mi A2 Lite zodat ik deze smartphone aan een kameraad (die werkzoekend is) kan schenken.  Hoe kan ik dat snel en efficiënt doen?
    
   Alvast op voorhand bedankt voor jullie tijd en moeite.
  • Door dreivilo47
   Ik gebruikte al even de gratis versie van Tinder.  Op woensdag 08-04-2020 besloot ik om Tinder Gold voor 12 maanden (t.e.m. 08-04-2021) aan te schaffen via MasterCard (€137,58).  Diezelfde dag heb ik in de Tinder app m'n abonnement opgezegd zodat er op 08-04-2021 niet automatisch verlengd wordt.
    
   Een paar dagen later begonnen de problemen om aan te melden op Tinder via m'n telefoonnummer.  Ik ontvang géén sms meer met verificatiecode van Tinder om in te loggen.
    
   Op woensdag 15-04-2020 heb ik via www.help.tinder.com/hc/nl/requests/new een aanvraag ingediend.  Diezelfde dag kreeg ik een mail binnen met wat ik allemaal moest doen.  Op zondag 19-04-2020 heb ik een mail gestuurd dat de problemen niet opgelost waren.  Tot op heden heb ik geen antwoord gehad.
    
   Ter info:
   1) Ik gebruik de nieuwste Tinder versie uit de Google Play Store.
   2) Ik heb een Android smartphone (Xiaomi Mi A2 Lite met Android 10) en een Orange Koala abonnement.
    
   Wat zou ik nu best kunnen doen?  Orange contacteren of hebben jullie andere suggesties?
  • Door HdL
   Hallo,
    
   Ik heb in mijn bedrijfsnaam Noé Adviesbureau Installatie Techniek de eerste letter e iets naar achteren gekanteld, zoals google dat ook heeft. Ooit door iemand zo gemaakt.
    
   Door wijziging btw nummer (eis belastingdienst) moet ik mijn briefpapier met logo en watermerk wijzigen.
    
   Als ik mijn briefpapier / logo maak, kan ik deze letter niet kantelen, zonder dat het een ontzettend kwaliteitsverlies oplevert met printen naar pdf.
    
   Kopiëren naar andere laag of vanuit een ander bestand halen en deze letter dan kantelen; zelfde probleem; de letter wordt wazig bij printen. alle andere letters blijven scherp, ook als ik die uit een andere laag/bestand haal.
   Er gebeurt dus echt iets bij het kantelen.
    
   Ik heb het nu maar recht gemaakt zodat ik even verder kan, maar dat is tijdelijk.
    
   Wie kan mij helpen.
    


  • Door dreivilo47
   Ik wil overstappen van een iPhone SE naar een Xiaomi Mi A2 Lite (Dual Sim 32GB Zwart).  Laatstgenoemde Android smartphone is al gekocht.
   Reden van overstap: de (zwakke) batterij van de iPhone SE (1624 mAh).  De Xiaomi Mi A2 Lite beschikt over een 4000 mAh batterij.
    
   Alle apps die ik op m'n iPhone SE heb staan, heb ik gedownload op m'n Xiaomi Mi A2 Lite.  Indien niet aanwezig in de Play Store, heb ik voor een gelijkwaardig alternatief gekozen.
    
    
   Daarbij heb ik de volgende stappen (en/of vragen):
   01) "iMessage" en "FaceTime": Voor de zekerheid heb ik "iMessage" en "FaceTime" uitgezet op de iPhone SE.  Anders ontvang je op je nieuwe Android toestel geen smsjes meer, heb ik ergens gelezen.  Klopt dit?
    
   02) Mail accounts: Alle mail accounts die ik op de iPhone heb, zijn ingesteld op de Xiaomi (Gmail app).
    
   03) Instellen backup (Google Drive?): Hoe stel ik de backup op de Xiaomi Mi A2 Lite in zodat er van alles een backup gemaakt wordt zoals de iPhone SE dat doet?  Gebeurt die backup automatisch of dient die manueel te gebeuren?
    
   04) Notities: Al m'n notities (iPhone) staan in de iCloud.  Deze wil ik graag hebben op m'n Xiaomi, zodat ik ze kan bewerken.  Welke notitie-app kan ik best gebruiken?  Worden de notities dan opgeslagen in Google Drive?  En hoe kan ik de notities overzetten?
    
   05) Contacten: Beide smartphones werken met een nano-simkaart.  Staan de contacten (nr + naam) op de simkaart of niet?  Indien niet, kan ik best de app "Copy My Data" op beide devices installeren om de contacten van de iPhone naar de Xiaomi te kopiëren, denk ik.
    
   06) Sms-berichten: Hoe zet ik de sms-berichten van de iPhone over naar de Xiaomi?
    
   07) WhatsApp: Hoe zet ik de chatgesprekken van de iPhone over naar de Xiaomi?  Inclusief foto's en video's.
    
   08) Foto's en video's: Volgens mij, kan ik hier best de app "Copy My Data" voor gebruiken.
    
   09) Kalender: Volgens mij, kan ik hier best de app "Copy My Data" voor gebruiken.  De standaard kalender (agenda) gebruiken of iCalendar iOS 13?
    
   10) En dan als allerlaatste: De simkaart van de iPhone naar de Xiaomi verplaatsen.
    

   Zijn bovengenoemde stappen correct?  Of ben ik iets vergeten?  Graag feedback.  Alvast op voorhand bedankt voor de tijd en moeite.
  • Door Hannelore Peeters
   hallo allemaal, 

   Ik heb een kaartje ontworpen in illustrater voor een huwelijk. 
   Het is met een jpg foto erin verwerkt.  Alles gaat goed tot ik het wil exporteren en in het uiteindelijke bestand is de foto minder scherp als hij daadwerkelijk is. 
   Ik heb me al rot gezocht naar een oplossing maar voorlopig zit ik vast. 
   Iemand die mij kan helpen ?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...