Ga naar inhoud

Melding NTLDR ontbreekt


K.Polman

Aanbevolen berichten

Sluit de PC af en steek de WinXP CD in de computer. Start de PC opnieuw op en ga onmiddelijk in de BIOS door op de toets DEL te tokkelen. Eens daar zet je de CD-rom speler als "eerste opstart" apparaat. 1 st Boot divice = jou CD-rom speler. Save and Exit.

De PC start verder op.

Als er gevraagd wordt op op te starten van CD druk je onmiddelijk op eender welke toets.

Windows wordt opgestart in Recovery modus (zwart scherm met blauwe balk onderin. Eens als je in het Windows XP setup menu bent zie je een keuzemenu waar nummer 2 de Repair keuze is: druk op de toets "R" om Windows te herstellen.

Als je maar 1 Windows installatie hebt,dan druk je op 1 (Num Lock eerst inschakelen, anders gebeurt er niets) en op enter.

Als er een wachtwoord gevraagd wordt dan geef je het Administrator wachtwoord waarmee de Administrator normaal inlogt) Is er geen Administrator Wachtwoord, dan druk je gewoon op Enter. Je ziet hierna een lijn verschijnen: C:\Windows\> T

yp nu volgende lijn letterlijk:

copy D:\i386\ntldr c:\

en druk op Enter. Je krijgt de boodschap: 1 file copied.

Daarna typ je de volgende lijn:

copy ntdetect.com c:\

en druk op Enter. Je krijgt de boodschap: 1 file copied.

Daarna typ je: Exit om de repair functie te verlaten.

We gaan er van uit dat je maar één partitie hebt, de C:, en dat je CD station de D: is. Heb je meer partities dan is je CD-rom station misschien E: of F: en dan moet je dit in de eerste

regel aanpassen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag K.Polman,

Zoals Stegisoft het vermeld heeft, zou dat inderdaad het probleem moeten verhelpen. NTLDR is een foutmelding die men krijgt wanneer de PC probeert op te starten/ te booten vanaf een flashdrive of harde schijf waar niet van kan/mag geboot worden. Waar loopt het proces juist "vast"? Heb je alles kunnen doen zoals vermeld in bericht #2 ? Want de eerste stap ligt wel degelijk in de BIOS.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.