Ga naar inhoud

Eigenschappen


rijon
 Delen

Aanbevolen berichten


  • Reacties 140
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topicDit is volgens Microsoft de oorzaak (en ook de oplossing) van het probleem.

Foutcode 0x80070005 betekent dat de toegang tot het betreffende onderdeel geweigerd wordt. Hoewel dit in bepaalde gevallen een kwestie van machtigingen kan zijn, is het toch meestal de veiligheidssoftware die dit probleem veroorzaakt. Het (tijdelijk) uitschakelen van de virusscanner kan soms onvoldoende blijken om alles vrij te geven. Bepaalde loggere commerciële pakketten hebben namelijk ook nog zoiets als 'tamper-protection', vrij vertaald knoeibeveiliging, die allerlei processen zoals Systeemherstel onmogelijk maakt.

De snelste en makkelijkste manier om dit te verhelpen (als men niet weet hoe men het specifiek moet aanpakken) is tijdelijk de veiligheidssoftware volledig van het systeem te verwijderen. Soms zit er echter andere software in de weg. De makkelijkste oplossing is in dat geval om een Systeemherstelschijf te maken. Vervolgens kan men systeemherstel vanaf die schijf uitvoeren, waardoor er buiten de Windows-installatie om gewerkt wordt en niks in de weg zou moeten kunnen zitten

Bron: Foutcode 0x80070005 bij uitvoeren systeemherstel - Microsoft Community

Link naar reactie
Delen op andere sites

Die tamper-protection of knoeibeveiliging houd in dat de virusscanner of de firewall bepaalde processen gaat blokkeren om geknoei door (onervaren) gebruikers te voorkomen.

Als je de installatiesleutel voor je McAfee nog hebt om deze opnieuw te installeren, kan je het volgende proberen.

Verwijder McAfee volledig van je systeem en probeer dan een systeemherstel te doen.

Als dat lukt, kan je McAfee opnieuw installeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...