Ga naar inhoud

Geldig email adres wel ontvangst geen verzending


reisduivel

Aanbevolen berichten

Ik werk zowel thuis als op bureel met outlook. Alles werkt perfekt behalve voor 1 emailadres. Via home pc en talblet heb ik geen probleem met emails versturen naar  kennis van me. Wanneer ik het echter verstuur vanop men bureel krijgt deze nooit  emails  meer van mij in zijn box.(hoewel bij mij email als verzonden staat genoteerd.) Het emailadres waarnaar ik mails stuur is identiek aan welke op huis pc zit dus daar zal het niet aan liggen, mogelijk is zijn emailadres geblokkeerd op pc bureel voor uitgaande mails hoe kan ik dit checken?

Link naar reactie
Delen op andere sites

 

mogelijk is zijn emailadres geblokkeerd op pc bureel voor uitgaande mails hoe kan ik dit checken?

Ja. Heb ik ook ooit ervaren. Sommige beheerders blokkeren de uitgaande mail, dit om spamming te voorkomen. Dit doet men dus met name op min of meer openbaar toegankelijke netwerken. Via home pc of tablet gebruik je waarschijnlijk je eigen internetverbinding, maar vanaf je bureel dat van je baas.

Als je dat niet weet zoek je je suf naar de oorzaak ;)

Soms is er echter aan de ontvangende kant iets mis.

Stuur eens met outlook een mailtje vanaf je bureel naar je privé adres. Als het aan de blokkade ligt, mag dit niet doorkomen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan moet het bij de ontvanger liggen. Dat probleem heb ik ook ooit gehad, maar weet niet meer hoe de andere kant dat opgelost heeft. Volgens mij door (toen nog IE) te deïnstalleren en opnieuw te installeren.

 

Tenzij jouw ontvanger het in de spamfolder heeft gekregen. Niet omdat het bv. een verdachte onderwerpsregel heeft, maar bv. omdat het domein van verzending bij die ontvanger geblokked is. Dat kan dus ook nog op provider nivo.

aangepast door Veng
Link naar reactie
Delen op andere sites

Spijtig genoeg is Jan geen Pc specialist. Heb hem nu mail gestuurd vanaf pc werk maar vanuit mijn privé mail account en dit is perfekt gelukt. Het zit hem dus zeker in account van bureel dat bij hem wordt geblokkeerd. Zal er dus in de toekomst  moeten aan denken altijd mijn privéaccount te gebruiken indien ik naar hem wil mailen. In elk geval bedankt voor snelle hulp.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.