Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
Nieuwe Layout
De PC Helpforum heeft een nieuw thema/layout sinds 23 augustus. Meer info.

Veng

Lid
 • Aantal items

  393
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Veng

 • Titel
  Lid

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 10
 • Monitor
  Samsung Syncmaster 2270
 • Moederbord
  Asus P8P67-M PRO B3 iP67, SATA600 RAID, USB3.0
 • Processor
  Intel I7
 • Geheugen
  Kingston 2x4GB, DDR3, PC10666, CL9, Hyper X
 • Grafische Kaart
  Asus Videokaart PCI-e GeForce GT520 1GB 1xDVI/HDMI Silent LP
 • Harde Schijf
  Western Digital WD VelociRaptor WD3000HLHX 300GB
 • Voeding
  Cooler Master Voeding Silent Pro M 500W, Modulair
 • Geluidskaart
  On board
 • Behuizing
  Cooler Master Midi Tower Sileo 500 ATX, No PSU (zwart)

Contact Info

 • Website URL
  http://www.relatie-voeding-gedrag.nl/

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis
 1. wat te nemen

  @iEscape: Ik gebruik zonder problemen Malwarebytes Premium met eerst AVG free en nu Kaspersky free. Toch maar even twee pakketten omdat Malwarebytes als AV nieuw is en zich nog niet echt in tests bewezen heeft. Ik ben overgestapt van AVG op Kaspersky omdat AVG free veel popups geeft maar Kaspersky free bovendien tegen phishing beschermt. Mogelijk dat ze elkaar bijten maar daar merk ik niets van. Later heb ik wel voor de zekerheid beide programma's over en weer ge-exclude. En of het mijn systeem weinig belast: geen idee.
 2. Bij mij is vandaag de update opnieuw geïnstalleerd. Geen problemen. Eerder al meldde ik ergens dat die update nog steeds in mijn lijst staat. Ik denk dat die lijst gewoon fout is geweest want de nieuwe update staat nu gewoon bovenaan met de datum van vandaag.
 3. Supersnel opstarten pc met sd

  In elk geval idd. met SSD. Dat scheelt je ruwweg een factor 5 tot 10 in opstartsnelheid. Ze zijn echter nog zo duur dat je meestal alleen kiest om er je OS en progs op te zetten en je data op een klassieke HDD. (Maar ik kan niet in je portemonnee kijken). Kies daarvoor dan weer een 7200 of 10.000 toeren drive.
 4. Idd. Dubbelop is overbodig.
 5. De fout zit in het bestand OUTLLIBR.DLL (in de directory c:\Program Files (x86)\Microsoft Office\Office12\1043\OUTLLIBR.DLL) Vervangen van dit bestand door een versie uit je back-up werkt ook. Deleten van dit bestand niet, Outlook "maakt" dan een nieuwe versie met nog steeds Zweeds erin. (Met dank aan Henk koekoek die dit op een andere site heeft geplaatst.
 6. Kaspersky free geeft weinig pop-ups. Soms een melding in je windowspop-upvenster om je aan te moedigen hun Kaspersky Secure Connection te gebruiken. Overigens is AVG free ook een goede scanner. Die geeft echter wél voortdurend pop-ups. (AVG is overgenomen door Avast en gebruikt nu de Avast engine.) Verder beschermt Kaspersky free ook tegen phishing.
 7. Emails verliezen wil je niet. In elk geval zou ik die eerst veilig stellen. Zelfs als je geen acties meer uitvoert. http://www.emclient.com/tools/documentation.pdf Blz 118 van pdf document Ook je settings exporteren kan geen kwaad: Blz. 394 en verder.
 8. Heb je in tussentijd mss een update gehad? (Zelf voorkom ik dit soort problemen door elke 3 dagen een image van mijn c:-schijf te maken. Die bewaar ik een aantal en als er dan iets vreemds gebeurt zet ik direct een image terug. Daarmee los ik tot nu toe de meeste problemen op.) Heb je al geprobeerd eM Client te herstellen/opnieuw te installeren?
 9. Is je email cliënt dan niet te beperkt in zijn mogelijkheden (al is zijn gebruiksaanwijzing) toch tamelijk uitgebreid)? Ik zie bv. dat de free versie maar twee accounts aan kan. Er zijn voldoende goede gratis mogelijkheden. Ik ken ze niet allemaal maar deze worden veel gebruikt: Thunderbird Outlook.com Zelf gebruik ik sinds het stoppen van Windows Live Mail, Thunderbird Ook Windows (10) heeft eigen mail functionaliteit
 10. Bij sommige (of mss wel de meeste) email cliënts kun je bij instellingen aangeven wat er moet gebeuren met gewiste mailtjes. Kijk eens of je die instelling kunt vinden en of die goed staat. Controleer ook eens of er geen vinkje staat bij: "emty trash on exit"
 11. wat te nemen

  Zo veel mensen zo veel zinnen. Dat geldt ook als je naar een virusscanner vraagt. Zelfs testsites zullen verschillen in hun oordeel. Zelf kijk ik naar deze testen: http://chart.av-comparatives.org/chart1.php AVG gebruikt de engine van Avast (want ze zijn door Avast opgekocht) Kaspersky is ook erg goed. In de free versie zijn enkele onderdelen uitgeschakeld. De Engelstalig free versie is hier te downloaden: https://www.kaspersky.com/free-antivirus De NL. versie komt pas in oktober uit. Het is een beetje wat je wilt: AVG valt je wat meer lastig met reclame dan dat Kaspersky dat doet. Al komt die ook af en toe met een pop up. AVG vond alle virussen maar had enkele fals positiven, bij Kaspersky is dat juist omgekeerd. Als je ook 'n firewall wilt (anders dan die van Windows), zul je de full versie moeten nemen. Of de gratis versie van bv. ZoneAlarm. Lees hier een interessante opsomming van redenen om wel of niet een aparte firewall te installeren: https://www.pcmag.com/article/313986/the-best-free-firewalls
 12. Er zijn verschillende problemen: 1) Thuisgroepen werkt niet goed 2) Laptop ziet utp kabel niet meer Beide functies gebruik ik eigenlijk niet. De utp kabel alleen als wifi kuren vertoont. Dat gebeurt elke maand of om de paar weken. Ik vermoed storing van een zendamateur want het speelt voornamelijk in de weekends. In feite heb ik niets opgelost en wacht en hoop dat MIcrosoft met een oplossing komt. Mijn post was alleen bedoeld om te bevestigen dat je wel eens gelijk zou kunnen hebben met die updates. Dat kan veel zoektijd besparen. Ik heb weken lang gezocht naar de oorzaak van vooral het wifi probleem. Echter: ik kwam op een forum ook een bericht tegen van iemand die wifi problemen had. Die had ook net zonnepanelen gelegd. Blijkbaar zijn er systemen die voortdurend via wifi data doorgeven. Houdt die mogelijkheid ook open. Kan immers ook bij de buren zijn. In een adem moet je dan ook aan de slimme meter denken, want die gaat, dacht ik, ook via wifi het net op. Die kan dus ook storen. Probeer daarom eens een ander kanaal op je router in te stellen en kijk of dat scheelt..
 13. C groter maken ten koste van D

  Denk ook nog eens aan Macrium Reflect free voor het maken van een image voor je begint. Het is toch aan te bevelen periodiek een image aan te maken. Ik doe dat elke drie dagen. Dat heeft bij mij al veel problemen opgelost.
 14. C groter maken ten koste van D

  Nog een aanvulling: ik sluit niet uit dat je die herstelpartitie met "move" eerst tegen D: aan moet "schuiven" om op die manier ruimte te maken voor C:. Mss is dat de reden dat het onder Windows niet lukte.
 15. C groter maken ten koste van D

  Op zich geen probleem. Installeer het gratis EaseUS Partition Master free (http://www.partition-tool.com/) Daarmee gaat het prima. Gebruik ik ook altijd. Ziet er wat ingewikkelder uit omdat er meer mogelijkheden zijn en bij mij wat meer partities "unallocated" omdat het om een SSD gaat. Je kiest eerst je drive en vervolgens je eerste wijziging in "Resize/Move partition". In de bovenste balk van het getoonde venster kun je zien wat je doet door de loper te schuiven. Onder "unallocated space" kun je zien hoeveel ruimte je aan het creëren bent. Die wijziging zet hij vervolgens klaar onder "pending operations". Je kunt de tweede wijziging er direct achter zetten, maar gezien je nog weinig ervaring met dit soort tools hebt zou ik ze per stuk doen. Links boven kun je die dan terugdraaien of uit laten voeren (apply). Ik heb nog nooit problemen met dit soort tools gehad maar behaalde resultaten uit het verleden...... Dus blijf eerst back-uppen. Soms moet er veel data verplaatst worden, dus zo'n operatie kan wel 'n kwartier of half uur duren. Al naar gelang de hoeveelheid natuurlijk. Dit proces (zeker waar de c:-partitie bij betrokken is) absoluut niet verstoren want dan kun je een probleem hebben. (als het om een laptop gaat dus aan de power supply met volle accu. Groter maken zal wel weinig tijd kosten want dan hoeft hij immers niets te verplaatsen.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×