Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Veng

Lid
 • Aantal items

  421
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Veng

 • Titel
  Lid

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Geen info
 • Land
  Geen Info

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 10
 • Monitor
  Samsung Syncmaster 2270
 • Moederbord
  Asus P8P67-M PRO B3 iP67, SATA600 RAID, USB3.0
 • Processor
  Intel I7
 • Geheugen
  Kingston 2x4GB, DDR3, PC10666, CL9, Hyper X
 • Grafische Kaart
  Asus Videokaart PCI-e GeForce GT520 1GB 1xDVI/HDMI Silent LP
 • Harde Schijf
  Western Digital WD VelociRaptor WD3000HLHX 300GB
 • Voeding
  Cooler Master Voeding Silent Pro M 500W, Modulair
 • Geluidskaart
  On board
 • Behuizing
  Cooler Master Midi Tower Sileo 500 ATX, No PSU (zwart)

Contact Info

 • Website URL
  http://www.relatie-voeding-gedrag.nl/

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis
 1. WLM

  "dat support is weggevallen wil niet zeggen dat het niet meer uitstekend zou werken. " klopt, maar helaas zullen er echter ook geen beveiligingsupdates meer komen. Daarom ben ik ook overgestapt op Thunderbird. Eerst wilde ik Outlook Express niet kwijt, toen moest ik overstappen op WML, wilde die ook niet kwijt maar veiligheid boven alles voor mij. Als back-up heb ik overigens ook nog MSOutlook.
 2. Inhoud van map kwijt op interne back-up schijf

  Wat mij wel eens overkomt is dat ik per ongeluk een folder in een andere folder sleep. Al lijkt dat hier niet het geval te zijn. Overigens noem je het een back-up schijf, maar als je je foto's verplaatst heb je dus geen back-up. Los daarvan zou ik in zo'n geval eerst kopiëren en daarna de andere zeker niet wissen. Elk medium raakt vroeg of laat defect en ben je alles kwijt. Mijn nichtje verloor zo haar trouwreportage!
 3. Windows 10 update 2018-01 cumulatieve update

  Dat is in elk geval onvoldoende! Windows Defender scoort tamelijk laag als virusscanner. Je kunt voor één jaar gratis Kaspersky gebruiken. Dan zit je op dat punt in elk geval goed. https://www.kaspersky.nl/downloads/thank-you/free-antivirus-download
 4. Windows 10 update 2018-01 cumulatieve update

  Via Google translate: Symptoom: "Vanwege een probleem met sommige versies van Anti-Virus-software, wordt deze correctie alleen toegepast op de machines waarop de antivirus-ISV de TOEGESTANE REGKEY heeft bijgewerkt." Oplossing: Neem contact op met uw Anti-Virus AV om te bevestigen dat hun software compatibel is en zet de volgende REGKEY op de machine Key = "HKEY_LOCAL_MACHINE" Subsleutel = "SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ QualityCompat" Waarde Naam = "cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc" Type = "REG_DWORD” Data = "0x00000000” Echter niet zo maar in je registry gaan "knoeien" als je daar niet mee overweg kunt. Dan moet iemand even een *.reg file'tje maken zodat je dat goed kunt importeren. Is niet moeilijk maar mss moet je eerst even wachten wat anderen hiervan zeggen.
 5. Windows 10 update 2018-01 cumulatieve update

  Ga hier eens doorheen: https://support.microsoft.com/en-us/help/4056892/windows-10-update-kb4056892 Vooral het laatste issue met virusscanners
 6. Windows 10 update 2018-01 cumulatieve update

  In elk geval de cumulatieve om zeker te zijn dat er geen updates gemist zijn. vervolgens kijken of je een AMD processor hebt of Intell. Dan nog even kijken of je een 32 bits (x86) systeem hebt of 64 bits Voor mij was het de laatste in het rijtje: Intell, 64 bits.
 7. Windows 10 update 2018-01 cumulatieve update

  Je kunt hem hier ook zelf ophalen: https://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=KB4056892 Heb ik ook gedaan want ik kreeg hem (nog) niet aangeboden. Installeren geen probleem alleen de Asus AI suite II (utility) werkte niet meer. Daar heb ik bij het opnieuw installeren een onderdeel uit weggelaten.
 8. Windows life mail

  Ik neem aan dat je weet dat WLM sinds 1 jan 2017 niet meer gesupport wordt door MS. Langzaamaan zal het dus onveiliger worden met dit pakket te werken! Zo maar een linkje: https://www.seniorweb-leek.nl/ja/artikel-rubrieken/algemeen-nieuws/539-windows-live-mail-werkt-na-30-06-2016-niet-meer-met-microsoft-adressen
 9. Zeer hoog schijfgebruik (98%)

  Mooi dat het opgelost lijkt. Kon je dat ook in de taskmanager terug vinden of was er een andere reden dat je chrome geherinstalleerd hebt?
 10. Zeer hoog schijfgebruik (98%)

  Ik zou in de taskmanager ook een keer sorteren op processorgebruik. Dit om te kijken of er nog een ander proces erg actief is. Mss valt daar iets uit af te leiden. Maar omdat een deel toch blijkbaar werd veroorzaakt door het updateproces zou ik dat toch wat langer de tijd gunnen. Heb je mss defragmenteren/optimaliseren aan staan? (Tot mijn ontsteltenis bleek die bij mij ook nog aan te staan. Niet erg bevorderlijk voor mijn SSD en volkomen overbodig.)
 11. Zeer hoog schijfgebruik (98%)

  Niet vreemd. Na de Creators update zijn er nog meer updates uitgekomen. Mogelijk is hij die nu aan het binnen halen. Kijk opnieuw even naar je updatescherm. Pas als "Naar updates zoeken" niets meer oplevert kan er verder gekeken worden.
 12. Zeer hoog schijfgebruik (98%)

  @Porrelaar: Zoals ik het lees is de laptop al 22 uur bezig met downloaden. Dan is de snelheid wel erg laag als hij nog steeds niet klaar is. Maar het kan natuurlijk. (Zelf controleer ik dat met het progje "Network Activity Indicator" (de "oude" computerafbeeldingen die Win 7 nog in de taakbalk kon hebben). Ik zie dan direct of er nog internetverkeer is.)
 13. Zeer hoog schijfgebruik (98%)

  Ik zou de updates niet beëindigen. Het kan idd wel een flinke tijd (ur(en) duren, maar geen dagen. Als je de service wilt beëindigen omdat het te lang duurt zal Windows (idd. die standaard foutmelding geven) die na een reboot weer opnieuw opstarten. Daarbij is het niet vreemd als de voortgangsindicater een tijdje op dezelfde waarde blijft staan. Denk je dat het nog steeds niet in orde is, loop dan eens door deze lijst met updateproblemen en kijk of die je verder helpt: https://www.windows10help.nl/windows10fallcreatorsupdateproblemen/index.html
 14. Zeer hoog schijfgebruik (98%)

  Als het een normaal proces van Windows is niet natuurlijk. Als er malware bezig is is het iets anders. Kijk ook even in de kolom "processen" welke daar het meest actief is. Eventueel beëindig je als test dat proces. (Na rebooten komt dat proces wel weer terug) Grote kans echter dat Windows updates aan het binnenhalen is. Google maar eens op: "service host lokaal system" of "service host local system"
 15. Verdwijnende Plaatsruimte

  In elk geval zie ik windows.old staan. die is alleen al 28 GB. Blijkbaar heb je onlangs windows ge-upgrade. Volgens mij verdwijnt die windows.old na 'n maand vanzelf. Je kunt hem echter ook zelf wissen. Zorg dan wel dat er geen data meer in staat die je nog nodig hebt en na het verwijderen kun je niet meer terug naar je voorgaande windows versie. Verwijderen doe je via de verkenner "eigenschappen" "schijfopruimen" en vervolgens naar "systeembestanden opschonen".
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×