Ga naar inhoud

Veng

Lid
  • Items

    488
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Veng

  1. Ik ben de sheet van "bucky" "medicijnen_test" aan het testen. Die ziet er al heel goed en tamelijk compleet uit Hij voldoet al een heel stuk maar zelf mis ik nog wat flexibiliteit. O.a.: een kolom om in te vullen dat onze apotheek een herhaal service heeft (Herhaalservice: Ja/Nee) en bij gebruikseenheid een extra entry ("pufjes). Voor de meeste gebruikers zal hij echter prima voldoen.
  2. Wat je ook gaat proberen, maak in elk geval een back-up van je Thunderbird profiel. Dan kun je daar altijd naar terug.
  3. Ik vraag me af of het niet efficiënter is om de mails in WML te exporteren en vervolgens in Thunderbird weer te importeren met de add-on "ImportExportTools". https://addons.thunderbird.net/nl/thunderbird/addon/importexporttools/
  4. Veng

    skype

    Fijn dat het is opgelost. (Mss hebben zij iets gemerkt van jouw pogingen. Vaak lopen die dingen geautomatiseerd)
  5. Veng

    skype

    Kijk eens of je er hiermee komt: https://www.webwijzer.nl/beveiliging/gebruikersaccounts-aanmaken.html en deze: https://www.schoonepc.nl/windows7/gebruikersaccounts_windows7_afstellen.html Preciese handleiding kan ik je echter niet geven.
  6. Veng

    skype

    Loop dit eens na. Je hebt nl. een locaal profiel nodig. https://computertotaal.nl/artikelen/pc/zo-ga-je-van-een-microsoft-account-terug-naar-een-lokaal-account/
  7. Bij mij werkt Win10 ook zonder problemen (denk ik want ik heb wel eens vastlopers maar die wijt ik aan andere zaken)
  8. Kort: Met VPN kan dat. https://vpndiensten.nl/informatie/providers/beste-vpn/ https://www.consumentenbond.nl/veilig-internetten/beste-vpn-aanbieder Je kunt starten met Windscribe free. Dan krijg je, meen ik, 10 GB/mnd aan data gratis. Kun je volgens mij ook kiezen voor de UK of VS versie van Netflix. 10 GB aan data is bij films natuurlijk wel snel op.
  9. Het blijft altijd een gok maar je hebt al zo veel geprobeerd dat er niet veel anders overblijft. Ik ben wel benieuwd. Als je echter geen garantie zou krijgen en een mobo via kopen op afstand besteld kun je het altijd zonder opgaaf van redenen binnen 2 weken terugsturen als het mobo toch niet de oorzaak blijkt meen ik.
  10. Het kan idd ook je mobo zijn. Je mobo bestaat uit een meerlaags pcb waarin veel verbindingen tussen de lagen onderling binnen de pcb liggen. Die verbindingen maken ze met een chemisch proces. Op elke plek kan zo'n verbinding het begeven. Ik had het eens 3 mnd nadat ik een ASUS mobo had gekocht. In 2012 stak ik een USB verbinding op het mobo om en het was afgelopen. Met het vervangende mobo tot nu toe nooit meer problemen gehad, Al heb Ik tegenwoordig ook wel eens een random freeze. Dan reboot ik en kan ik weer verder. Komt minder dan eens in de week voor dus daar valt mee te leven. Heb je deze al gebruikt: "Betrouwbaarheidsgeschiedenis"? Dat noemde ik in een eerdere post.
  11. Wat ik uit de links begrijp is dat het toch vaak drivers zijn die problemen veroorzaken. Er vinden natuurlijk voortdurend allerlei updates plaats. Ik ben zelf niet bedreven in het opsporen van die oorzaken, vandaar dat ik de links doorstuurde. Er zijn echter meer mogelijkheden om problemen op te sporen maar ook daar kan ik niet mee overweg. Maar heb je het programma "Who crashed" ook gedraaid? Daar zou toch iets uit moeten komen, lijkt me, waar de oorzaak ook ligt, meldingen zou je tegen moeten komen. Andere mogelijkheden zijn natuurlijk de eigen tools van Windows: bv. de logfiles Er zit nog een tool in Windows. (Voor Windows 10). Ik had het op mijn desktop gezet: Zoek in het beveiligingscentrum naar: "Betrouwbaarheidsgeschiedenis weergeven". Of type dat in het startscherm in. Of Win7 dat ook heeft weet ik niet. Hier nog een: https://www.wikihow.com/Fix-the-Blue-Screen-of-Death-on-Windows Deze link kwam ik ook nog tegen: http://www.osronline.com/page.cfm?name=Analyze
  12. Kijk eens of deze links je de weg kunnen wijzen: https://www.icttipsandtricks.nl/2016/11/11/bsods-blue-screens-analyseren-en-oplossen/ http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html http://www.resplendence.com/whocrashed
  13. Oorzaken kunnen velerlei zijn. Mss kun je iets met dit programma: http://www.resplendence.com/whocrashed
  14. Kijk hier maar eens: https://support.office.com/nl-nl/article/outlook-gegevensbestanden-pst-en-ost-herstellen-25663bc3-11ec-4412-86c4-60458afc5253 Ik heb gewoon een shortcut op mijn desktop gezet. Dan hoef ik niet meer te zoeken. Kern is dat je SCANPST.EXE moet opzoeken en draaien.
  15. Als het om MsOutlook gaat: Ik had onlangs ook iets corrupts in de .pst file. Kon ik alleen oplossen door een oudere versie terug te zetten. Je kunt je .pst file door MsOutlook zelf laten ook controleren. Dat kan zeker nooit kwaad
  16. Geweldig. Soms kan het leven zo eenvoudig zijn.
  17. Ik denk dat je te rade moet gaan bij iemand die meer kennis heeft van dit soort zaken. Mss dat clarkie nog even wil bijspringen?
  18. Nu ben ik overvraagd. Ik verwacht dat zowel de beveiliging als de poorten gelijk moeten zijn. Als dat niet lukt zou dat de oorzaak van je probleem kunnen zijn.
  19. Ik weet niet of ik je goed begrijp (of jij mij) maar de laptop werkt dus die instellingen zou ik niet wijzigen. Alleen de tablets, want daar heb je immers een probleem mee. Ik zie nu dat ik me idd niet duidelijk heb uitgedrukt in mijn vorige reactie. Ik wilde alleen aangeven hoe je laptop instellingen staan door de verschillen te laten zien en dat je moet proberen of die instellingen ook voor je tablets werken.
  20. Laptop: inkomend imap.kpnmail.nl verbingsbeveiliging SSL/TLS poort 993 uitgaand smtp.kpnmail.nl verbindingsbeveiliging STARTTLS poort 587  Tablets: inkomend imap.kpnmail.nl verbindingsbeveiliging SSL poort 993 uitgaand smtp.kpnmail.nl verbindingsbeveiliging TLS poort 587  Ik weet niet wat ze precies bedoelen maar als je laptop bedoelt: SSL/TLS voor de uitgaande poort zou dat de oorzaak kunnen zijn. Het is echter niet eenduidig dus dat zou je dan even uit moeten zoeken.
  21. Heb je dit ook gecontroleerd: Beveiligingsinstelling: Geen, Start of SSL
  22. Hier nog even wat goede uitleg over de voor en nadelen van POP en IMAP: https://www.seniorweb.nl/artikel/overstappen-van-pop3-naar-imap En de KPN instellingen die daarbij horen. https://www.kpn.com/faq/16722 Eerder las ik op een ander forum: "Jouw hoofdcomputer de e-mail kan afhandel als POP3. En de overige computers - daarin zet je de mail naar IMAP en pas je de poorten van je e-mailaccount aan, zodat via IMAP ontvangen en verzonden kan worden."
  23. Dan is de vraag wat je op je laptop hebt ingesteld: IMAP of POP. Ik weet nl.niet of je dat probleemloos kunt mixen. Ik lees ergens van wel maar ben niet zeker. Ik zou als start beginnen met alles hetzelfde te kiezen. Het kan mss ook nog aan de beveiligingsinstelling van je account liggen: Geen, Start of SSL Kijk eens of die allemaal hetzelfde staan
  24. Dit lijkt me specifiek aan de tablets te liggen. Geen contact met de server is vaak een kwestie van gebruikersnaam in combinatie met het password. Als je echter nog steeds wél kunt ontvangen maar niet kunt verzenden is het een ander probleem. Dan kan het toch de poort zijn. Vaak blokkeren beheerders van netwerken een bepaalde poort (25) om te verhinderen dat er spam via het netwerk verstuurd kan worden. Zou het kunnen dat bv. jouw router iets blokkeert? Of nog steeds dat jouw account via de verkeerde poort wil versturen. Je kunt die poortinstelling echter niet vinden. Mss dat de software automatisch een geschikte poort opzoekt. Dan zou ik op één tablet eens het falende account verwijderen en opnieuw instellen. Ik weet niet of het nog iets uit maakt of je IMAP of POP gebruikt. Tijdens het instellen van een account krijg je waarschijnlijk de mogelijkheid handmatig in te stellen. Mss moet je die keuze maken anders heb je kans dat hij automatisch IMAP kiest terwijl je mogelijkerwijs POP wilt. Dan werkt e.e.a. ook niet goed verwacht ik. Ook kan het zijn dat je bij handmatig wél de gelegenheid krijgt om de poort in te stellen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.