Ga naar inhoud

UPGRADE WINDOWS 10


Jean Paul

Aanbevolen berichten

Dag, zoals zoveel pc gebruikers heb ik ook de 4 blokjes ontvangen van Microsoft om te upgraden naar W10.

daarbij rijzen verschillende vragen zoals : is het veilig dit te doen en betrouwbaar. waarschijnlijk dient men eerst alle opgeslagen bestanden in DOKUMENTEN op een externe harde schijf te zetten ?

Wat nadien ? Kan men gewoon alles terug kopieren naar DOKUMENTEN en komt alles terug op dezelfde plaats terecht als in W7 ?

Indien mogelijk wat info aub.

Bij voorbaat dank.

Jean Paul

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een Windows 7-gebruiker bent en je bent tevreden van dit besturingssysteem, dan is er geen haast bij een upgrade naar Windows 10 … W10 biedt voor de meeste W7-gebruikers geen enkele meerwaarde, integendeel zelfs.

 

De kans is vrij groot dat alles vlot verloopt, maar het kan ook anders : zie ook het Windows 10 subforum.

 

Zo kan je bijvoorbeeld momenteel software op je systeem hebben die niet compatibel is met W10, Windows Media Center verdwijnt, er zijn geen desktop gadgets in W10, er is geen mediaplayer aan boord (kan je oplossen met o.a. VLC-mediaplayer), mogelijk stuit je op dit moment nog op niet compatibele drivers, etc.

 

Sony adviseert zelfs zijn klanten om momenteel niet te upgraden naar W10.

 

Gratis upgraden naar W10 kan nog tot 29 juli 2016 en bovendien wordt W7 nog ondersteund tot 14 januari 2020 (!).

 

Ook “gratis” heeft zo zijn prijs en in dit geval is dat toch wel je privacy.

 

Ik zou dus op zijn minst nog gedurende een 10-maanden de kat uit boom kijken maar,de uiteindelijke beslissing ... die laat ik aan jou. ;)

 

Wat je vraag over je documenten betreft: je zou eigenlijk sowieso al de nodige back-ups van alle voor jou belangrijke data op MINIMUM twee verschillende externe geheugendragers moeten hebben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Veilig en betrouwbaar? Als alles goed verloopt dan wel - bij de meesten gebeurt dit allemaal vlot, maar niemand kan bepalen of jij 'bij de meesten' hoort - dat weet je dus achteraf.

 

Je hoeft mijn documenten niet absoluut ergens veilig te stellen, maar voor alle veiligheid zou ik die map toch ergens naar kopiëren.

Maak ook een backup van je mailgegevens - dit was bij mij ook geen probleem: na de overgang opende mijn mail zich (met alles erop en eraan) zoals in win 8

Heb je nog een agenda(kalender)programma of van die dingen: best ook backuppen - ook je IE of FF (en dit was bij mij ook automatisch in orde)

 

Enne: moest je ertoe overgaan: als op zeker ogenblik om een wachtwoord / key gevraagd wordt: NIETS ingeven, blanco laten en gewoon verder laten gaan.

 

en of je het doet of niet: dat ga je zelf moeten bepalen - er is inderdaad ook geen haast bij.

 

edit: nog vergeten:

- installeer met behoud van je instellingen: dit is NOODZAKELIJK zelfs als je een clean install zou willen doen !!

- valt win 10 je tegen : bij de upgrade maakt windows een kloon aan van je 7 zodat je altijd gewoon terug kan gaan naar je huidig systeem.

aangepast door Passer
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jean Paul,

 

hieronder nog een aantal aanvullingen:

 

Je hoeft mijn documenten niet absoluut ergens veilig te stellen, maar voor alle veiligheid zou ik die map toch ergens naar kopiëren.

 

Dat het belangrijk is om op regelmatige basis de nodige back-ups te maken staat buiten kijf.

 

- valt win 10 je tegen : bij de upgrade maakt windows een kloon aan van je 7 zodat je altijd gewoon terug kan gaan naar je huidig systeem.

 

Er wordt door Windows 10 geen kloon van je Windows 7 aangemaakt: een kloon is een exacte en rechtstreeks uitgevoerde 1 op 1 kopie van een interne HDD / SSD op een andere HDD / SSD voor intern gebruik en dat gebeurt hier niet.

Windows 10 maakt ook geen image aan: een image is een (gecomprimeerde) kopie van je HDD / SSD die - in tegenstelling tot een kloon - niet rechtstreeks te gebruiken is. De image wordt gestockeerd op een externe harde schijf en kan - door gebruik te maken van een daarvoor aangemaakt opstartmedium - ten allen tijde terug op de bronschrijf geplaatst worden, hetzij gedeeltelijk, hetzij volledig.

 

- het maken van een kloon

 

- het maken van een image

 

- het verschil tussen een kloon en een image

 

Tijdens de upgrade van Windows 7 naar Windows 10 wordt er een map Windows.old aangemaakt. Windows 10 stelt je gedurende 30 dagen in de mogelijkheid om terug te keren naar je Windows 7 ... na die 30 dagen wordt de map Windows.old automatisch verwijderd en is een terugkeer naar Windows 7 vanuit Windows 10 niet meer mogelijk ... je kan dus op deze manier niet "altijd gewoon terug gaan naar je huidig systeem".

 

Wil je dus - ook na het verstrijken van die 30 dagen - de klok terugdraaien naar je Windows 7, dan kan dat uiteraard door het terugzetten van de image die werd aangemaakt voordat de upgrade naar Windows 10 werd uitgevoerd. ;)

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.