Ga naar inhoud

beheer externe harddisk


kleinebompa

Aanbevolen berichten

Als ik een backup maak van mijn pc, 66.67 MB, blijft er 59,67 MB beschikbaar van de 232.83 MB. 106,49 MB wordt ingenomen door mijn foto's en nog een en ander. Hoe kan ik zien wat er exact op mijn schijf staat, ik vermoed dat het ACDSee backup zijn van vele jaren, maar ik zie ze niet staan, laat staan ze verwijderen. Hellep!!!    

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jdiskreport  is gratis en geeft je een visueel overzicht van je schijf

 

Xinorbis  is een ander progje dat hetzelfde doet - ook gratis.

 

ps mogelijk moet je bij het installeren opletten dat je geen toolbar of iets dergelijks mee binnenhaalt als je dat niet wenst. ('k probeerde de progjes zelf niet uit)

Dit kan je op twee manieren: a. goed opletten en kiezen voor een genuanceerde installatie (meestal spreekt men van 'custom installation'  en tegelijk goed opletten als je aan/afvinkbare vakjes voorgeschoteld krijgt

b. (makkelijkst): herstelpunt aanmaken, programma installeren en desnoods achteraf je gemaakte herstelpunt terugzetten - dan heb je zeker geen dingen die je niet wilde (maar is ook wel je programma niet meer geïnstalleerd)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

Ik googlede Jdiskreport, met postieve resultaten (ook clickx vond het ok) en heb het dan geïnstalleerd. Dat ging niet zomaar,ik moest eerst Java installeren. Daar deed Chrome dan weer moeilijk mee, maar dan uiteindelijk toch gelukt. Shortcut op mijn bureaublad aangeklikt,zonder resultaat. Pc uitgezet, na een uurtje weer aan: weer geen reactie!

Na nog een poging met herstart, heb ik zowel Jdiskreport als Java verwijderd, met als gevolg dat mijn internet toegang nu niet meer werkt! Internet Explorer,Chrome en firefox. De meeste icoontjes op mijn bureaublad en startbalk vertonen het Java-logo en zijn passief.

Groetjes van Wilfried

Wat deed ik om me zo in troubles te brengen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onderstaande ontvangen via PB.

 

Bedankt! Ik heb met veilige start mijn pc weer opgestart vanaf het herstelpunt van voor het downloaden van java en jdiskreport. Alles weer als vanouds! Extra herstelpunt gemaakt en opnieuw en deze keer zonder enig probleem java en jdiskreport gedownload. Als ik jdiskreport wil aanzetten, krijg ik de melding dat mijn internet instellingen dit niet toelaten. Zijn dit instellingen van Windows Internet explorer, Chrome of Firefox?
mvg Wilfried

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarschijnlijk gaat het om een blokkering door de firewall.

Welke antivirusprogramma of firewall gebruik je?

 

Kan je een afbeelding maken van de foutmelding en deze dan als bijlage toevoegen aan een volgend bericht?

Een afbeelding kan je maken met het knipprogramma.

Hoe je een bijlage toevoegt aan een bericht, kan je lezen in deze handleiding.

aangepast door kweezie wabbit
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.