Ga naar inhoud

Herpartitionering : oorspronkelijke Win10 geen drive letter meer


Johan_gitaar

Aanbevolen berichten

Om de partitie gereserveerd door het systeem te vergroten had ik Partition Master gedownload; uit een vorige operatie stond nog een deel schijfruimte niet toegewezen, waarvan ik een deel gebruikte om de systeempartitie te vergroten en de rest bij de C partitie voegde. Toen was er een reboot nodig, en kreeg ik een zwart scherm met daarop enkel EaseUS Partition Master Boot, en verder gebeurde er niets. Omdat ik de harde schijf hoorde werken heb ik een aantal minuten geduld geoefend, maar toen alle activiteit leek te stoppen, heb ik de PC gereboot (reset-knop) :unsure:

 

Vervolgens kreeg ik het beruchte blauwe scherm dat windows hersteld moest worden. Bij gebrek aan een herstelschijf of dergelijke (I know...), heb ik met een andere pc de Win10 install tool gedownload om daarmee een recovery te laten lopen. Dat pakte echter niet, geen enkele van de troubleshooting opties hielpen me vooruit. Dan maar voor de install optie gekozen in de hoop dat de lokale bestanden niet overschreven zouden worden, want ik geraakte nergens meer op de pc, zelfs niet aan een dos prompt. Nu is me niet helemaal duidelijk of alles overschreven is of niet, en wel hierom.

 

Toen de install rond was bleken er natuurlijk geen bestanden meer in de My Documents te zitten, ook alle andere geinstalleerde software bleek weg. Maar na een reboot kreeg ik plots de keuze tussen twee Win10 installaties : Win10 op volume 2, of gewoon Win10. De eerste blijkt de nieuwe versie te zijn en die werkt; de tweede optie geeft me het blauwe scherm weer. Dat doet me nu een beetje hopen dat ik toch ergens nog iets kan recupereren van die lokale bestanden...?

 

Probleem is wel dat de oorspronkelijke Win10 nu 'wees' is geworden: er staat geen drive letter bij. In de Syteemconfiguratie staat er gewoon (\Windows) achter, terwijl achter de nieuwe (C:\Windows) staat.

 

Zowel Recuva als EaseUS hebben me niet echt bestanden kunnen tonen waar ik naar op zoek ben. Het liefste wil ik eigenlijk de eerste Win10 install weer aan de praat krijgen, maar dan moet ik eerst weten of er uberhaupt nog iets te redden valt daar.

 

Alvast bedankt om het hele verhaal te lezen ! :thank you-bor:

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vrees dat je uw bestanden niet meer kan vinden maar we zullen eens op een andere manier proberen:

Download ubuntu

onderaan kan je zien hoe je bijvoorbeeld op usb-stick kan zetten.

Start ubuntu op en kies voor live zonder te installeren.

Wacht even en hopelijk ziet je de tweede Windows en dan uw bestanden overzetten naar een ander media zoals externe harddisk enz.

 

Met Easybcd kan je opstart bepalen en verwijderen.

(bij Edit boot knop)

Let op dat je de juiste kies.

Start de Windows 10 dat werkt

aangepast door stegisoft
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.