Ga naar inhoud

Dubbele rijen samenvoegen


Dixon
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste,

 

Een uitdagend probleem wat mij betreft.

Gegevens:

In bijlage zit een Excel bestand. Wat er zou moeten gebeuren is het volgende. Op het tabblad "Lijst" staan nummers. Deze nummers kunnen meerdere keren voorkomen. In de daaropvolgende kolommen (1 tot 25) staan al dan niet waarden.

Resultaat:

Het resultaat zou moeten zijn dat alle gegevens die bij één nummer horen, opgelijst worden bij het juiste nummer. De nummers zouden niet meer dubbel mogen voorkomen in de uiteindelijke lijst.

Vb: nummer 123 heeft in kolom 6 een "W" en in kolom 11 een "A". Dit staat 2 maal apart geregistreerd in "Lijst". In het resultaat zouden alle waarden die bij 123 horen, bij het nummer 123 moeten staan op één en dezelfde rij.

Het Excel bestand spreekt voor zich hoor. Weet iemand hier een formule/workaround voor?

 

Hartelijk dank alvast.

Dixon

Lijst opmaken.xlsx

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je alleen met formules wil werken en er per nummer slechts 1 andere rij voorkomt met eenzelfde nummer, dan zou je met de functies INDEX en VERGELIJKEN een eind kunnen komen. Maar je kunt dan alleen de waarden uit een andere rij ophalen, niet de opmaak zoals de celkleur. Een oplossing met vba lijkt mij daarom meer aangewezen, die zou als volgt kunnen verlopen:


1. Bepaal de laatste rij en kolom van de tabel.
2. Start met het nummer in rij 2 van kolom A  (1e loop) en 
3. doorloop kolom A (2e loop) om te kijken of nummers in de volgende rijen gelijk zijn aan het nummer in rij 2. 
4. Als eenzelfde nummer wordt gevonden, doorloop dan die rij vanaf kolom B tot de laatste kolom om cellen met gegevens in die rij te kopiëren naar de overeenkomstige kolom(men) in rij 2. (3e loop).
5. Ga terug naar punt 2 en verhoog het rijnummer met 1.
6. Na afloop de celranden bijwerken, want het is bv. mogelijk dat de dikke omranding van de onderste gekopieerd wordt naar een rij daarboven en dat de onderste rij wordt verwijderd.
De 3 loops kunnen bv. uitgevoerd worden met een for-nextlus, of met een Do-While-, Do Until-, While-Wend-opdracht.
 

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.