Ga naar inhoud

Aankoop gaming PC


Xygor
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik ben op zoek naar een gaming pc om vooral games te spelen. Voor de moment speel ik enkel League of Legends maar ik wil er ook CSGO bijnemen. Maar op de huidige PC is het onmogelijk om CSGO te spelen door de FPS lag. LoL gaat nog juist maar ik moet er wel voor op de laagste kwaliteit spelen en toch krijg ik maar 20 FPS. Ik ben maar 17 jaar oud en ga nog naar school dus ik heb maar een budget van 400 euro. Ik ken eigenlijk niets van pc's dus kan eigenlijk niet echt zeggen wat mijn pc zeker moet hebben. Daarom zou ik graag wat help hebben van jullie. 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dag Xygor, 

 

Kan je eerst even dit lijstje invullen? Dan kunnen we je beter helpen met een nieuwe pc. :)

 

Wel moet ik er meteen even bijzeggen dat een budget van 400 euro ruim onvoldoende is om een degelijke game pc te bouwen. Hoe oud is je huidige pc? Misschien bestaat er een mogelijkheid om je huidige pc van een upgrade te voorzien.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 • Waarvoor heb ik een PC nodig? - Enkel voor 2 games te spelen(League of Legends en CSGO) en ook op internet surfen natuurlijk. Voor de rest eigenlijk niets anders.
 • Wat is mijn budget? - Omdat ik nog maar 17 jaar oud zou ik graag een zo goedkoop mogelijke pc kopen. Maximum maar echt maximum 500 euro.
 • Een merkcomputer of een samenstelling? - Aangezien ik zo goedkoop mogelijk wil aankopen misschien best een samenstelling, want ik las dat het wat goedkoper uitkomt.
 • Ga ik overklokken? - Waarschijnlijk ga ik dat niet doen aangezien ik niets van computers ken in dat oppervlak.
 • Ga ik later upgraden? - Ik ga maar weinig intstalleren op die computer dus ik denk niet dat dat nodig zal zijn.
 • Heb ik al die nieuwe functies wel nodig? - Aangezien ik die pc enkel nodig heb voor 2 games te spelen denk ik niet dat ik dingen nodig heb. Enigste wat ik niet volledig zeker over ben is de wifi-kaart. Dus graag wat uitleg daarover. En een dvd-lezer heb ik niet nodig aangezien ik nooit films op dvd kijk, enkel online.
 • Ga ik zelf assembleren? - Liefst zou ik hebben dat dat al gedaan is als de PC toekomt aan mijn huis, aangezien ik geen idee heb hoe ik dat in elkaar zou moeten zetten. 
 • Heb ik een besturingssysteem nodig? - Ik denk niet dat ik persé een duur besturingssysteem nodig heb. Maar ik kan ook fout zijn.  Wat heeft windows dat het gratis besturingssysteem niet heeft?
 • Ga ik zelf installeren? - Windows moet nog geïnstalleerd worden op een configuratie. Dit is in het algemeen vrij gemakkelijk, maar de webshop kan dit eventueel ook doen. Indien het niet meteen zelf lukt, kan je natuurlijk nog altijd beroep doen op PC-Helpforum.
 • Heb ik een voorkeur aan onderdelen? - Geen voorkeur
 • Heb ik nog randapparatuur nodig? - een toetsenbord en muis heb ik maar een monitor heb ik nog nodig en dat zit in het budget gerekend.
 • Heb ik specifieke wensen? - Dat hij vooral gemaakt is voor vlot te gamen, zonder FPS lag zoals ik op mijn huidige PC heb.
 • Woon je in Nederland of België, wil je bestellen bij een specifieke (web)winkel? - Ik woon in België, maar de winkel van waar het komt maakt niet echt uit. Liefst toch wel een iets wat bekende winkel zodat ik niet gescammed word.
Link naar reactie
Delen op andere sites


2 uren geleden, Xygor zei:

Te laat :(

 

Geen probleem, ik heb beide topics samengevoegd. :)

 

Ik zal eerst even op je vragen antwoorden:

 

- Een samenstelling komt inderdaad meestal goedkoper uit, omdat je zelf de vrijheid hebt om je eigen onderdelen te kiezen. 

- Met een Wi-Fi kaartje kan je ook draadloos verbinding maken met het internet, als je bijvoorbeeld geen verbinding via de kabel hebt. Voor een degelijke Wi-Fi kaart moet je echter wel op een dikke 40 euro rekenen.

- Windows niet kiezen als besturingssysteem zou ik niet aanraden, zeker niet voor gamingdoeleinden. Steam OS (gebaseerd op Linux) wordt nog door de meeste ontwikkelaars over het hoofd gezien en een groot aantal games werken niet op Steam OS (of Linux) of werken met een verminderde performance. Als je nog nooit Linux hebt gebruikt zou ik zeker niet aanraden om over te stappen, aangezien het verschil tussen Windows 10 en Linux wel aanzienlijk is. Een Windows 10 licentie kost wel €100.

 

Wel moet ik meteen even zeggen dat ik voor dit bedrag geen degelijke samenstelling kan maken die aan je wensen zal voldoen. Daarvoor is het budget toch helaas te krap. Reken daarbij ook nog eens een Windows-licentie, assemblage en installatie en je bent al €200 kwijt. Als daar ook nog een scherm bij komt, is dat opnieuw een goede €100 weg uit je budget. Voor €200 is het helaas onmogelijk om een degelijk systeem in elkaar te zetten.

 

Ik wil gerust een samenstelling in elkaar steken die én zo goedkoop mogelijk is én rekening houdt met je doeleinden, maar het budget zal dan toch eerder richting €800 gaan vrees ik.

aangepast door superjona
Link naar reactie
Delen op andere sites

Een Wi-Fi kaartje zal dan niet nodig zijn aangezien ik hem rechtstreeks ga aansluiten met de kabel. Dit budget kan trouwens hoger worden wanneer ik een andere vakantiejob ga doen als ik terug ben van Italië. Maar kost het echt 800 euro voor een pc die enkel League of Legends, CSGO, skype en teamspeak op zal hebben? En het moet niet de beste PC ter wereld zijn, ik moet gewoon minstens 60 fps halen als ik die games op de hoogste kwaliteit speel. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met een minimumbudget van €800 ga je inderdaad rekening moeten houden, zeker als je games op de hoogste kwaliteit wil spelen en met een degelijke framerate. CSGO en LoL zijn nu niet bepaald erg intensief, maar een degelijke videokaart is uiteraard wel van belang. Je moet ook rekenen dat niet heel het budget aan de computer zelf besteed kan worden: denk maar aan je Windows-licentie, assemblage (eventueel installatie?), en je monitor. Azerty.nl geeft leden van PC-Helpforum wel korting op hun samenstellingen in de vorm van gratis verzending - wat naar België toch een voordeel van een goede 25 - 35 euro zal zijn.

 

Je mag gerust opnieuw posten in dit topic wanneer je de samenstelling wilt maken, of dit topic sluiten en in de toekomst een nieuw topic maken. :)

aangepast door superjona
Link naar reactie
Delen op andere sites

hey xygor en superjona,

 

Misschien kun je tweedehands een monitor aanschaffen?

http://www.2dehands.be/computer-game-consoles/computer-onderdelen/monitoren/

En misschien zelfs een windows-licentie?

http://www.2dehands.be/computer-game-consoles/games-software/besturingssystemen-drivers/

Dan heb je meer budget over voor de computer.

Het is maar een voorstel:P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
 • Nieuwe aanmaken...