Ga naar inhoud

foto's op forum


vicienzo87
 Delen

Aanbevolen berichtenJe zou (eventueel) eens kunnen proberen of je via Image Dumper de afbeelding niet online kan krijgen bij je berichten. Dan stal je de foto of afbeelding extern en niet op de server van de website (of forum) zelf, maar zet je enkel de URL van de foto in het bericht. Bij het openen wordt dan meteen de foto - via deze URL - opgeladen en geopend.

 

Maar er moet ongetwijfeld ook via het forum zelf een werkende methode zijn. Voldoen de afbeeldingen bvb. aan de extensies die het forum accepteert ? Dat durft (soms) wel eens het probleem zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als jij zelf foto's hebt gemaakt van jouw auto en die wilt plaatsen op een forum, dan kun je de foto's die je wilt plaatsen het beste van tevoren verkleinen. Dan gaat het uploaden sneller en bovendien heeft niemand op dat forum behoefte aan een foto van 4000 x 3000 pixels.

Gebruik een fotobewerkingsprogramma om de foto eerst te verkleinen. Daarvoor kun je Paint gebruiken, wat op iedere Windows computer staat. Zelf gebruik ik IrfanView voor het snel verkleinen van foto's. Sla de verkleinde foto op onder een andere naam, zodat de foto ook behouden blijft in de originele grootte.

Hier een korte handleiding over het gebruik van IrfanView: https://www.seniorweb.nl/artikel/irfanview-gebruiken-voor-fotobewerking

Onder het kopje Grootte wijzigen zie je dat je ook kunt kiezen voor een paar standaard afmetingen: 640x480 of 800x600 is groot genoeg.

 

Wanneer je tevreden bent over hoe de verkleinde foto eruit ziet, dan ga je naar de website http://www.imgdumper.nl

Op die website klik je in de groene balk op de knop ‘Bladeren…’

Een klein venster van de Verkenner komt dan in beeld. In dat venster navigeer je naar de plek waar je afbeelding staat. Als je de afbeelding gevonden hebt, dan dubbelklik je op die afbeelding. Klik daarna op de knop ‘Upload’ (die knop staat ook in de groene balk).

Even later zie je aan de linkerkant jouw afbeelding staan. Daaronder staan 7 links. Klik met de rechter muisknop op de bovenste link en kies dan ‘Kopiëren’. Die link komt daardoor op je klembord te staan.

Dan ga je naar de website van het Dutch Mustang & Ford Forum. Misschien heb je die al open staan. Prima. Je klikt daar met de rechter muisknop in het vak waar jij je reactie schrijft en je kiest dan ‘Plakken’. De link naar je afbeelding is daarmee geplakt in dat vak.
Wil je controleren hoe dat er op het forum uit komt te zien, dan klik je onderaan dat tekstvak op de knop Voorbeeld.

Is je foto nu wél zichtbaar, dan klik je op OK, waarna je bericht geplaatst wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...