Ga naar inhoud

Screen print werkt niet meer in windows 10


Taropi

Aanbevolen berichten

Probeer het volgende:

Met Windows-logotoets + SHIFT + s is het mogelijk om een schermafbelding te maken. De schermafbeelding wordt op het virtuele klembord geplaatst. Vervolgens met CTRL + v plakken in:

  1. Paint en opslaan als .jpg-bestand of
  2. een Word-document.

Van toepassing voor Windows 10 Creators Update.

 

aangepast door iEscape
Link naar reactie
Delen op andere sites

Wanneer je wilt dat de schermopname automatisch wordt opgeslagen in de map Afbeeldingen > Schermopnamen, dan moet je deze toetsencombinatie gebruiken: Windowstoets - PrintScreen.

 

Overigens wordt de schermopname dan niet opgeslagen als jpg bestand, maar als png bestand.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wanneer je in Windows 10 de toetsencombinatie Win - PrtSc gebruikt, dan wordt de afbeelding automatisch als png bestand opgeslagen in de map Afbeeldingen > Schermopnamen . Dat is naar mijn weten altijd zo geweest.

Zelf geef ik ook de voorkeur aan png bestanden. Die zien er vaak fraaier uit dan jpg bestanden. Ze kunnen ook op iedere Windows pc geopend worden.

 

Ik ken zelf geen manier om dat te wijzigen zodat daarna die schermopnames automatisch als jpg bestand worden opgeslagen.

Maar mocht jij om wat voor reden dan ook liever jpg bestanden gebruiken, dan zou je het automatisch opgeslagen png bestand daarna kunnen converteren naar een jpg bestand. Open daarvoor de gemaakte schermopname in een fotobewerkingsprogramma naar keuze. Dat kan bijvoorbeeld Paint zijn. Paint staat op iedere Windows pc. In Windows 10 klik je daarvoor op de knop Start, en dan vind je Paint terug onder de A, in de map Accessoires.

Wanneer je schermopname geopend is in Paint, klik je op Bestand > Opslaan als > JPEG-afbeelding. Kies dan de map waar het bestand moet worden opgeslagen, geef desgewenst de schermopname een andere naam, en klik op Opslaan. De afbeelding wordt dan opgeslagen als jpg bestand.

 

Wanneer je altijd schermopnames als jpg bestand wilt opslaan, dan moet je geen gebruik maken van de toetsencombinatie Win - PrtSc.

In plaats daarvan druk je dan enkel de PrtSc toets in (of Alt - PrtSc, wanneer je enkel het actieve venster wilt vastleggen). Daarna open je een fotobewerkingsprogramma en kies je Plakken. Daarna sla je het bestand op, waarbij je direct kunt kiezen voor jpg.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.