Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


francist

Hyperlinks mee sturen met word document

  Aanbevolen berichten

  Beste.

  Mijn vrouw is lerares Frans en heeft verschillende cursussen waar geluidfragmenten, filmpjes , foto's bij horen. In de klas zou ze haar document willen projecteren en met één enkele klik (hyperlink) deze filmpjes, geluidsfragmenten willen laten afspelen.

  Thuis werkt dat natuurlijk volledig juist, maar als ze de hele map per cursus kopieert en mee neemt naar de klas is het pad naar de links natuurlijk niet meer juist.

  Wij vinden niet hoe we dat eenvoudig kunnen oplossen.

  Ze wil deze cursussen ook delen met haar collega's. Hoe kan je dus deze geluidsfragmenten en filmpjes met het document mee bewaren zodat ze op gelijk welke computer voor een presentatie kunnen gebruikt worden. Ik weet dat dit wel lukt in PP, maar we willen het in een word document

   

  groeten

  Francis

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  De eenvoudigste manier lijkt mij om de bestanden te uploaden naar Onedrive, dan hoef je de links maar 1 x te wijzigen. De computer op school moet dan uiteraard wel met internet verbonden zijn. 

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    0

  Ik heb dit even uitgeprobeerd en dat werkt. Misschien een beetje omslachtig in het begin maar eens alles gekoppeld verloopt dat redelijk vlot.

  Bedankt

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    0

  Het was niet onmiddellijk wat we verwachtten, maar het heeft ons toch wat geholpen . Mochten er nog andere mogelijkheden bestaan had ik het graag gehoord, vandaar dat ik dit nog heb laten staan. Indien er geen directe mogelijkheden bestaan is de uitleg voldoende geweest

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Op 12/2/2019 om 13:22, francist zei:

  Het was niet onmiddellijk wat we verwachtten, maar het heeft ons toch wat geholpen .

  Mochten er nog andere mogelijkheden bestaan had ik het graag gehoord...

  Als je bestanden online moet opvragen (zoals met Onedrive), dan verloopt dat uiteraard veel trager dan wanneer ze op je computer meteen beschikbaar zijn (Ik werk zelf wel eens met Google Spreadsheets (waarvoor je ook online moet zijn), en als je daarin een script wil laten uitvoeren, dan is dat soms minutenlang wachten, erg frustrerend; dit terzijde).

  Als je alle (tekst-, geluids-, en video-)bestanden in 1 map plaatst en die map plaats je op de stand-alonecomputers van de collega's (bij hen thuis bv.) rechtstreeks onder C:\  en je past de links daarop aan, dan zouden alle bestanden probeemloos moeten weergegeven worden. Met de computer op school kan dat problematischer zijn als die computer deel uitmaakt van een netwerk.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.