Ga naar inhoud

IP- log 'verborgen' site


Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik zit met een vreemd voorval. 

Tijdens het surfen ben ik op een illegale website terecht gekomen. Nu maak ik mezelf zorgen als deze website mijn IP adres heeft opgeslagen?
Echter is het een vreemde site vind ikzelf, namelijk wanneer je de URL apart ingeeft op Google kom je nergens op uit ofwel kom je iets tegen zoals Unibet.

De site die ik eerst te zien kreeg komt er niet meer op. Deze lijkt mij enkel te bekijken door op links te klikken waar ik (onbewust) op geklikt heb.

 

Weet er iemand wat voor soort site dit is en als deze mijn IP opgeslagen heeft op een logje? 

 

Groeten

Peter

aangepast door Peter.Verboven99
Link naar reactie
Delen op andere sites

Welkom op het forum, Peter!

 

Een url (internetadres) geef je niet in het zoekvak van Google in, maar in de adresbalk van je browser. Daarna druk je op de Enter toets

1 uur geleden, Peter.Verboven99 zei:

Nu maak ik mezelf zorgen als deze website mijn IP adres heeft opgeslagen?

Waarover maak jij je zorgen? Ben je bang dat je nu bezoek van de politie kunt verwachten? Dat zal wel meevallen.

Of ben je bang dat de eigenaar van die website jou komt opzoeken? Dat laatste kan niet. Het is mogelijk dat jouw IP adres door die website is opgeslagen, maar de beheerders van die website kunnen dat IP-adres niet aan jou koppelen. Zij komen niet jouw echte adres te weten.

De politie zou dat eventueel wel kunnen, maar daarvoor moet de politie een gerechtelijk verzoek indienen bij jouw provider. Alleen jouw internetprovider kan jouw IP-adres namelijk koppelen aan jouw naam, adres en woonplaats.

 

2 uren geleden, Peter.Verboven99 zei:

Weet er iemand wat voor soort site dit is

Wij zijn niet op die website geweest, dus kunnen wij er niets over zeggen wat voor soort website jij per ongeluk bezocht hebt. Als dat een website is die onderdeel uitmaakt van het zogenaamde Dark Web (onderdeel van het deep web), dan zul je die niet met een zoekmachine kunnen vinden. Klein beetje informatie over het dark web:

1. https://nl.wikipedia.org/wiki/Dark_web

2. https://webwereld.nl/security/105819-wat-is-het-dark-web-eigenlijk

 

Maar in je browser kun je klikken op Geschiedenis, en dan vind je zelf misschien wel weer de website die jij bezocht hebt.

N.B. Als dat een website was waar je drugs kunt kopen, kinderporno kunt bekijken of huurmoordenaars bestellen, dan kun je die link beter niet op dit forum zetten!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik maak me er inderdaad wat zorgen over dat de politie aan de deur zal staan. Als ze mijn ip ik een log zien staan.

En met het soort site vraag ik me vooral af hoe het kan dat ik via links te volgen iets zie en, als ik het in de adresbalk ingeef, niets te zien krijg. Je kan er als het waren enkel op als je een bepaalde volgorde van links lijkt te volgen.

 

Grt

Peter

 

modbreak: quote verwijderd (zie post van Porrelaar hier onder)

aangepast door Passer
Link naar reactie
Delen op andere sites

Voordat de politie bij jou aan de deur komt, moet de politie die illegale website eerst zelf gevonden hebben. Bovendien moet de politie daarna achterhalen op welke server die website staat. Dan moet de politie nog zover zien te komen dat ze toegang krijgen tot de data van die website op die server. Dat is een heel proces. Waar staat die server van die website? In welk land? Heeft de Belgische of Nederlandse politie (ik weet niet waar jij woont, Peter) connecties met het land waar die server staat? Pas als de politie toegang heeft tot de server waarop de data van die illegale website staat, kan de politie op zoek naar IP-adressen van bezoekers van die website. Maar zou dat laatste het eerste doel van de politie zijn? De meeste mensen (ik schat zelfs 99%) die illegale websites bezoeken, gebruiken niet hun eigen IP-adres, maar een VPN of TOR waardoor hun eigen IP-adres nooit kenbaar wordt gemaakt aan die website.

 

Als jij je nog steeds zorgen maakt dat de politie jou voor dat eenmalige en onbedoelde bezoek aan die illegale website zal vervolgen, dan kun jij ook de politie voor zijn. Je stapt zelf naar de politie in je woonplaats toe en zegt dat je per ongeluk op een illegale website terecht bent gekomen. Jij kunt dan vragen hoe strafbaar dat is. Indien mogelijk geef jij aan op welke manier (via welke links) jij op die website kwam, zodat de politie eventueel actie kan ondernemen tegen die website, als zij daar mogelijkheden toe ziet.

Daarmee toon jij je goede wil. Ik kan me niet voorstellen dat de politie jou in dit geval iets kwalijk zal nemen. Zij zullen je hooguit bedanken omdat jij hun hebt ingelicht.

 

Tevens moet je de link naar dit topic op dit forum bewaren. Hiermee kun je aantonen dat het nooit je bedoeling is geweest om op die illegale website terecht te komen. Als rechtschapen burger schrok je ervan dat je zomaar op een illegale website terecht was gekomen.

----------------------------------

N.B. Als je wilt reageren, dan moet je niet op de Quote knop te klikken. Daarmee herhaal je de tekst van je voorganger en dan wordt het topic onnodig lang. Klik in het venster onderaan waarin staat "Reageer op dit topic". Je kunt dan direct je reactie schrijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

'k Begin me toch even de wenkbrauwen te fronsen

18 uren geleden, Peter.Verboven99 zei:

Tijdens het surfen ben ik op een illegale website terecht gekomen

euh... bewust of onbewust?

 

Als het bewust is, kunnen/mogen we je hier geen verdere hulp bieden want ook wij moeten legaal blijven :)

als het onbewust is, speelt 'even op een illegale site' terechtkomen geen probleem: als weet-ik-wie al wil nagaan wat je er deed, zullen ze snel merken dat je er maar even op kwam en niet systematisch en zal de politie wel niet naar je deur komen. (dan kunnen ze iedereen die op het Dark Web terechtkomt wel gaan bezoeken - en dat zou niet te doen zijn)

 

Zoals Porrelaar al vertelde:  als de eigenaar van die site je IP heeft, weet hij nog maar bij benadering waar jouw computer ergens staat ( 'k gok maar even: op een 30/40 km na)

   en dus is het niet zo erg die hij die heeft - hij weet dan nog alleen maar dat je computer 'ergens rond (vb) Zichem-Zussen-Bolder staat

 

Besef ook wel: als een site je de inhoud van zijn site wil toesturen, dan moet die natuurlijk je 'adres' (IP, Mac) hebben anders weet die niet waar naartoe hij het moet sturen.

Vergelijk het met de post: je kan ook geen pakje laten aankomen zonder je adres door te geven...

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.