Ga naar inhoud

Kan geen mail verzenden vanaf mij vakantie adres


 Delen

Aanbevolen berichten

Wij zijn op Ameland met vakantie in een chalet , waar ik de beschikking heb over Wifi. ik krijg wel mail binnen,

maar kan geen mail verzenden, op mijn laptop.

Wel kan ik mail verzenden vanaf mij telefoon, maar dat vind ik te omslachtig.

Je zou toch zeggen als ik mail kan verzenden  met mijn Telefoon, en niet met mijn laptop,

dan staan de instellingen voor email toch goed

Ik werk met Thunderbird.

 

 

1 aa.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wat jij meemaakt is volkomen normaal. Je kunt, als je op vakantie bent, in Thunderbird wel e-mails van je KPN account ontvangen, maar niet versturen.

 

Lees er hier meer over: https://www.seniorweb.nl/artikel/buitenshuis-mail-versturen

Daar vind je ook de reden waarom het niet lukt om mails te versturen via Thunderbird als je op vakantie bent.

 

Seniorweb noemt verschillende oplossingen. De makkelijkste is om wanneer je op vakantie bent, gebruik te maken van Webmail van KPN.

Dus niet Thunderbird opstarten om een mailtje te versturen, maar je browser openen (maakt niet uit welke browser; het mag Firefox zijn, maar ook Edge of Chrome) en dan naar deze website gaan: https://webmail.kpnmail.nl/mail/logon.asp

Daar inloggen met e-mailadres en wachtwoord van je KPN mailaccount, en dan kun je je mails zowel lezen, schrijven als verzenden.

 

En Gerard, het is echt beter om je e-mailadres nooit open en bloot op een website te zetten, want dan vraag je om bakken met spam in je Inbox. Je e-mailadres staat maar liefst 3 keer in je afbeelding.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb even verder gezocht. Sinds een paar jaar is het mogelijk om ook buitenshuis (dus als je op vakantie bent) e-mails te versturen als jij je KPN account hebt opgenomen in Thunderbird, maar dan moet je wel in Thunderbird voor je KPN account de instellingen gaan wijzigen voor de uitgaande mail server.

Hoe je dat moet instellen wordt hier uitgelegd: https://forum.kpn.com/e-mail-10/overal-mail-versturen-nu-mogelijk-authenticated-smtp-server-actief-348101

 

Let op: maak een printscreen van de huidige instellingen voordat je iets gaat wijzigen. Sla die print screen op op een plek die je makkelijk terug kunt vinden. Dan kun je als je een fout maakt bij het wijzigen weer teruggaan naar de originele instellingen.

====================================

Wanneer je echter gebruik maakt van webmail van KPN, dan hoef je niets te wijzigen. Je kunt dan altijd en overal je e-mails lezen, beantwoorden en nieuwe e-mails opstellen en versturen.

Link naar reactie
Delen op andere sitesGast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...