Ga naar inhoud

Zeer vervelend popup venster


Aanbevolen berichten

Al krijg ik wel de indruk dat Total Adblock geen malware is, maar idd gewoon (een tamelijk goede blijkbaar) adblocker is.

(zie bv https://nl.software.fish/adblocker/best-ad-blockers en https://nl.vpnmentor.com/blog/de-beste-en-slechtste-adblockers-bijgewerkt/ )

 

 

Eerst: hoe je de melding wegkrijgt: zie https://help.totalwebshield.com/nl/technologie/ab/-/configureer-totaal-adblock-meldingen-en-pop-ups

 

Dan: ofwel heb jij / is het programma op je systeem geïnstalleerd ofwel staat het als addon in je browser.

Dus moet jij je de vraag/vragen stellen: hoe komt het op je systeem? Wil je het behouden of verwijderen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Total Adblock is een product van de firma TotalAV die ook een antivirusprogramma uitbrengt. Het is een adblocker die ik absoluut niet op mijn pc zou willen hebben. Ja, er zijn gunstige reviews te vinden, maar ook veel reviews die dit product tot de grond toe afbranden, bijv.:
1. https://www.productreview.com.au/listings/total-adblock

2. https://99consumer.com/reviews/total-adblock/

 

Het is natuurlijk maar de vraag of Bustraa momenteel de gratis versie van Total Adblock gebruikt. Dat kan hij makkelijk nagaan als hij naar de extensies in zijn browser kijkt.

Ik zou absoluut niet gaan voor de Premium versie van Total Adblock. Die kost nu € 19 per jaar, maar je sluit een doorlopend abonnement af en het zou zomaar kunnen dat de kosten voor het jaarabonnement volgend jaar twee keer zo hoog zijn. Niet aan beginnen! Ik lees op internet dat veel mensen moeite hebben om van dat abonnement af te komen.

 

TotalAV is eigendom van Protected.net Group Limited dat in het VK is gevestigd. Engels dus! Maar waarom dan die Italiaanse tekst in de rode balk bovenaan de melding? Daar staat "Aspettare! Prima che tu parta..." Vertaald: Wacht voordat je weggaat...

 

Waarom in het Italiaans? Het zaakje stinkt volgens mij. En nee, ik denk nu niet aan malware of adware, zoals Eddy X wel doet. Ik denk dat dit een melding (push notificatie) zou kunnen zijn, waarvoor Bustraa per ongeluk zelf toestemming heeft gegeven. Als dat zo is, dan is die melding niet weg te krijgen met Malwarebytes. Het kan dan wel op een andere manier: door in de instellingen van je browser die eerder gegeven toestemming in te trekken.

 

Ik heb eerst drie vragen voor Bustraa:

1. Welke browser gebruik jij? Is dat Chrome of een andere?

2. Staat die melding/pop up altijd rechts onderaan op je monitor?

3. Gebruik jij de gratis versie van Total Adblock?

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.