Ga naar inhoud

Topic van kape is verdwenen


porrelaar

Aanbevolen berichten

Op 19 oktober 2021 plaatste kape een topic met de volgende naam: https://www.pc-helpforum.be/topic/77073-windows-11-pc-niet-geschikt/?

 

In dat topic werd toen afgesproken dat er op dit forum geen hulp zou worden geboden bij het upgraden van Windows 10 naar Windows  11 op pc's die daarvoor volgens Microsoft niet geschikt zijn. Het was toen nog niet duidelijk wat er zou gebeuren wanneer je toch Windows 11 zou gaan installeren op niet-ondersteunde hardware? Om de doorsnee leden van dit forum te beschermen is daarom besloten om geen hulp hierbij te bieden.

 

Op dit moment krijg je een foutmelding als je op bovenstaande link naar dat topic klikt:

 

65db2eee98f84-2024-02-25_13_12_58-Sorry,

 

Is het topic verwijderd of is het enkel verborgen voor gewone leden?

En wat betekent dat? Betekent het dat dit topic momenteel achter de schermen wordt aangepast en dat het binnenkort weer zichtbaar wordt? Of betekent het dat forumleden vanaf nu wél hulp mogen bieden bij het upgraden van Windows 10 naar Windows 11 op pc's die daarvoor volgens Microsoft niet geschikt zijn?

 

De bezwaren die kape ruim 2 jaar geleden had, zijn deels achterhaald. Toen schreef kape dat Windows 11 zich eerst maar eens moest bewijzen (dat nieuwe OS was toen net twee weken daarvoor uitgekomen). Ook opperde kape dat de eisen voor Windows 11 misschien nog zouden worden afgezwakt.

Intussen heeft Windows 11 zich wel bewezen als een stabiel besturingssysteem en er is nog geen aanwijzing dat Microsoft de hardware-eisen voor Windows 11 zal gaan afzwakken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het klopt inderdaad dat dit topic volledig is verwijderd. De omstandigheden zijn veranderd en de oorspronkelijke visie is nu wel achterhaald. Er blijft nog wel wat twijfel of de updates in de toekomst correct zullen verlopen bij PC's die niet helemaal aan de voorwaarden voor Win 11 voldoen, maar een upgrade krijgen die nu aanbevolen wordt. Maar we laten onze helpers nu vrij om deze aanpassingen - ter voorbereiding van Win 11 - aan te bieden. Liefst met een korte melding dat dit risico bij toekomstige updates van Win 11 kan bestaan. Er wordt echter niet meer afgeraden om te helpen !

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor deze supersnelle en duidelijke reactie!

Nu weten de helpers waar ze aan toe zijn.

 

Zelf heb ik op 29-11-2021 de upgrade van Windows 10 naar Windows 11 uitgevoerd op een pc die volgens de maatstaven van Microsoft op maar liefst 5 punten tekortschoot:

 

65db3a368c0a2-WhyNotWin11.png

 

Logisch dat ik daarom het installatiebestand van Windows 11 moest bewerken om de installatie / upgrade toch mogelijk te maken.

Mijn ervaringen daarna:

Windows 11 draaide prima op die oude pc en de gewone maandelijkse updates kwamen ook zonder problemen binnen.

Ieder jaar komt er echter een nieuwe versie (ook wel onderdelenupdate genoemd) van Windows 11, en die update krijg je niet spontaan aangeboden op pc's die volgens Microsoft niet geschikt zijn. Je zult dus een keer per jaar weer een trucje uit moeten halen om de nieuwe versie toch te kunnen installeren.

Of dat in de toekomst ook zo blijft gaan, kan niemand je garanderen. Het lijkt erop dat de eisen voor Windows 11 zelfs wat aangescherpt zullen worden in de toekomst. Zo zal versie 24H2 (die komend najaar uitkomt) niet geïnstalleerd kunnen worden op zeer oude pc's (ouder dan 15 jaar). Doe je dat toch, dan zal daarna je pc niet meer kunnen opstarten. Bron: https://techpulse.be/nieuws/457187/windows-11-24h2-update-werkt-niet-op-extreem-oude-pcs/

 

Mijn Windows 11 pc is echter 'pas' 11 jaar oud en kan mogelijk op deze manier toch nog een paar jaar mee... 😉

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.