Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Hier staat wel wat informatie@ 9Lives:

Stap 1 – de voorbereiding

Download Yellow Dog Linux (ftp://sunsite.informatik.rwth-aachen...nux/yellowdog/)

Download Otheros (PlayStation 3 OtherOS Installer - Download - CHIP Online)

Download Sony’s Bootloader (http://www.playstation.com/ps3-openplatform/)

Zoek een MP3 speler, usbstick of een memorystick op met tenminste nog 10 mb ruimte (PSP is ook goed)

Zorg dat je een USB muis en toetsenbord heb (draadloos kan maar moet de ontvanger wel via USB aangesloten zijn, dus niet via bleutooth)

Stap2 – Branden en PS3 voorbereiden

1. Brand de gedownloade ISO van Yellow Dog Linux op een DVD met een snelheid van 4 tot 8x

2. Nu moet je je PS3 hardeschrijf opdelen in 2 partitie dit wil zeggen dat alles van je hardeschrijf word verwijderd en die dan in 2 helften word opgedeeld.

-Dit doe je door naar instellingen te gaan dan op Systeeminstellingen te drukken en dan de optie Hulpprogramma van het formatteren aan te klikken

-Je krijg nu een lijst van opties te zien die je kan formatteren, klik op de Hard Disk Formatteren. En word je gevraagd of je het zeker weet, klik op JA. Vervolgens kan je kiezen om alles te gebruiken voor de PS3 of aangepast, klik op aangepast. Nu kan je kiezen of je 10GB voor Linux wilt, of 10 gb voor de PS3 OS. Maak je keuze en formatteer de hardeschrijf door op snel formatteren te klikken.

-Als dit klaar is zal de PS3 opnieuw opstarten.

- Voor de zekerheid kan je ook best je save-games naar de stick kopieren als backup

Stap3 – Bootloader installeren

1. Sluit de USBStick of memorystick aan op je computer. Maak vervolgens een nieuwe map en noem die PS3. In die map maak je weer een map en die noem je Otheros als het goed is staat nu het volgende op je Stick: X:\PS3\otheros.

Kopieer vervolgens de bootloader en de Otheros die je heb gedownload in de map Otheros op je stick. Als alles goed is heb je nu de bestanden otheros.self en otheros.bld in de map Otheros staan.

2. Sluit je (USB/Memory)stick aan op je PS3 en blader vervolgens naar instellingen en dan klik je op Systeeminstellingen en kies je de optie Ander OS installeren. De PS3 zoekt nu naar de stick war de bootloader opstaat, als die die gevonden heeft kan je op starten drukken zodat de bootloader word geïnstalleerd. Volg de stappen op het scherm totdat de PS3 herstart en ga vervolgens verder met de volgende Stap.

Stap4 – Yellow Dog Linux installeren

Als je PS3 overnieuw is opgestart kies je de weer Systeeminstellingen bij het instellingen icoon en kies je de optie”Systeem standaardinstellingen PS3”, klik dan op OtherOS. Je PS3 herstart in zal nu de Bootloader laden.

Stop nu de gebrande Yellow Dog Linux DVD in je PS3 en wacht tot de Bootloader volledig is gestart (dit kan je zien doordat er Kboot: staat). Als je Kboot: te zien krijgt typ je als je een LCD/HD tv heb install in, maar als je een normale TV heb met zo’n tut erachter tik je installtext en druk je op enter.

- Als je een LCD tv heb zal een mooi menu je door de installatie heen lijden, maar als je en oude tv heb zal je het moeten doen met een DOS a-like installatie menu.

Let op je moet op een gegeven moment een password invoeren voor de root, vergeet deze niet!

Stap5 – afronden

Als de installatie klaar is haal je de DVD uit de lezer en start je de PS3 overnieuw op (als die dat al niet auto. doet). Je krijgt weer de regel Kboot: te zien, tik nu YDL in, als dat klaar is (je ziet een zwart scherm) herstart je je PS3.

Nu krijg je weer Kboot: te zien maar nu tik je ydl1080i in voor als je een HD tv heb of ydl480i voor als je een standaard tv heb.

je krijg een scherm te zien waar je je gebruikersnaam (root) en je password in vult, nu zal yellow Dog Linux starten.

Gefeliciteerd je heb Yellow Dog Linux succesvol geinstalleerd

(Stap6 – Terug gaan naar het normale PS3 OS)

Houd de powerknop voor ongeveer 5 sec ingedrukt of tik linux boot-game-os in bij je terminal in YDL

Niet zo moeilijk dus!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.