Ga naar inhoud

kan Search Protect niet verwijderen


Aanbevolen berichten

Aangezien er geen reactie meer komt op dit topic, trekken we hieruit de conclusie dat het opgelost is en sluiten we dit topic af. Mocht je het topic - om één af andere reden - terug heropend wil zien, stuur dan een PB (persoonlijk bericht) naar één van de moderatoren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Marijn,
 
Fijn te horen dat de problemen opgelost lijken! :)
Ik heb dit topic nog even doorlopen en denk dat we inderdaad wel bijna klaar zijn. Gezien er intussen toch wat tijd is verstreken zou ik -om helemaal zeker te zijn- nog een laatste controle willen doen.

Schakel uw antivirussoftware tijdelijk uit en download E-Peek (by E Dev) naar het bureaublad.

  • Wanneer Internet Explorer of een andere browser of virusscanner melding geeft dat dit bestand onveilig zou zijn kun je negeren, dit is namelijk een onterechte waarschuwing.

E-Peek installeren en gebruiken

  • Dubbelklik op het gedownloade bestand en volg de instructies op het scherm.
  • Op het einde van de installatie zal E-Peek automatisch starten.
  • Klik OK op het eerste scherm en vervolgens "Scan".
  • Wanneer de scan beëindigd is zal er een logbestand openen. Voeg dit bestand in het volgende bericht als bijlage. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de volgende locatie: C:\Program Files\E Dev\E Peek1.9.9.0\Logs\EPeek.txt.)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedenavond,
 
Op zich ziet alles er goed uit! :top: Er is slechts één bestandje waar ik nog wat mijn twijfels over heb. Die zou ik dus nog even verder bekijken.
 
Wat je vraag over veilig internetten betreft: wanneer ik je het "all clear" teken geef is je computer opnieuw helemaal veilig. Dat wil zeggen dat je met de correcte bescherming perfect opnieuw kan gaan internetbankieren. Een actieve antivirus en firewall zijn daarvoor een basisvereiste.

Schakel uw antivirussoftware tijdelijk uit en start Zoek.exe 51a612a8b27e2-Zoek.png nogmaals. (voor meer informatie kunt u deze handleiding raadplegen)

  • Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster:
  • Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze computer, gebruik dit dan ook niet op andere computers met een gelijkaardig probleem.
    C:\Windows\Tasks\0215avtUpdateInfo.job;i
    
  • Klik nu op de knop "Run script".
  • Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is).
  • Mocht na de herstart geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw, de log verschijnt dan alsnog.
  • Voeg nu het geopende logbestand in het volgende bericht als bijlage. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Bedankt voor het logje. Het bestand is niet gekend bij de verschillende evaluatie instanties. We zullen het dus even moeten laten analyseren.
Kan je Zoek.exe nogmaals uitvoeren met onderstaand script aub?

C:\Windows\Tasks\0215avtUpdateInfo.job;p

Sample.zip uploaden.

  • Op de onderstaande locatie is door Zoek.exe een ZIP bestand geplaatst met de naam sample_20120615_0718.zip. (de cijfers achter Sample_ duiden de datum en tijd aan).
  • C:\Users\Public\Desktop - Windows XP gebruikers kunnen het bestand terug vinden bij C:\Documents and Settings\All Users\Bureaublad
  • Upload dit bestand naar http://www.filedropper.com en plaats de downloadlink in het volgende bericht.

52f34c894c342-sample.png

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Marijn,
 
Geen probleem hoor. Normaal gesproken ontvang je inderdaad automatisch een mailnotificatie wanneer er een reactie werd geplaatst in je topic. Dit tenzij je dit uiteraard anders ingesteld hebt. We hebben de laatste tijd echter wat problemen ondervonden met de mailnotificaties waardoor er altijd eens iets misgelopen kan zijn... :(
 
De analyse van je bestandje is prima. Geen malafide eigenschappen! Dat betekent dan ook -gezien het verdere logje schoon was- dat je computer opnieuw helemaal schoon is! :top:
 
Met behulp van onderstaande tool kan je alle gebruikte tooltjes en logbestanden opnieuw van je computer verwijderen. Enkel het programma MalwareByte's Anti-Malware zal blijven staan, al kan je dit steeds gebruiken als aanvullende anti-malware scanner. Mocht je het toch wensen te verwijderen kan dit via het configuratiescherm > Software.

Download 51a5ce45263de-delfix.pngDelfix by Xplode naar het bureaublad, deze zal de gebruikte tools en logbestanden weer verwijderen.

Dubbelklik op Delfix.exe om de tool te starten.
Zet nu vinkjes voor de volgende items:

  • Remove disinfection tools
  • Create registry backup
  • Purge System Restore

Klik nu op "Run" en wacht geduldig tot de tool gereed is.
Wanneer de tool gereed is wordt er een logbestand aangemaakt, echter hoeft u deze niet te plaatsen.

52eb9fd5cebc8-Delfix.jpg

Tot slot nog enkele tips voor in de toekomst:

Adware en Browser Hijackers voorkomen
Hoe kunt u adware en Browser Hijackers voorkomen? Steeds meer en meer vormt "adware" en alle andere potentieel ongewenste software in de categorie PUP één van de meest voorkomende computerproblemen. In het onderstaande artikel leest u meer informatie.

 

Mochten er nog vragen of onduidelijkheden zijn, stel gerust!

Zoniet mag je dit topic afsluiten door boven- of onderaan op 'Modereer Onderwerp' te klikken en te kiezen voor 'Sluiten'. Op die manier blijft het voor iedereen overzichtelijk.

 

Het was een plezier jou te mogen helpen! :ciao:

Mako

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.