Ga naar inhoud

nokiaprox

Lid
  • Items

    850
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door nokiaprox

  1. Mooi 👍 Kijk het nog even aan, maar normaal gezien komt die update nu niet meer terug.
  2. Als het bestand als onveilig beschouwd wordt, mag je het toch probleemloos downloaden: (bron: https://www.schoonepc.nl/windows11/windows_11_instellingen_onderdeel_windows_update.html ) Dubbbelklik op het gedownloade bestand en volg de uitleg in deze video (vanaf 3:20)
  3. Inderdaad, maar heeft blijkbaar geen zicht op de grootte van die partitie. Microsoft maakt soms (regelmatig) fouten in de Windows updates, en dit is er zo eentje. Microsoft kwam met een PowerShell script, om dit op te lossen ( bleepingcomputer ), maar zelfs als je die zou toepassen, blijft Windows proberen die update te installeren ! Een fragment uit die pagina van bleepingcomputer: From BleepingComputer's tests, you may also have to use Microsoft's Show or Hide Tool to hide the KB5034441 update after running the script, so Windows Update won't keep trying to install the buggy update and display an error. Aangezien BitLocker bij jou niet gebruikt wordt, kan je best die update verbergen, dan heb je er geen last meer van. Dit is ook de veiligste optie.
  4. Deze update is enkel nodig indien je BitLocker gebruikt. Is dat niet het geval kan je die update beter verbergen, zo niet blijft Windows proberen die te installeren. Meer info:
  5. De jeugd van tegenwoordig; "Wat is een boek?"
  6. nokiaprox

    geluid

    Probeer eens het trucje dat hier beschreven wordt:
  7. Er liep blijkbaar iets fout bij het uploaden van de eerste afbeelding:
  8. In jouw google-account: klik daar rechts op 'Contacts' Dan krijg je de lijst van al je contacten. Klik daar op het icoontje 'Exporteren' en dan verder zoals @kape hierboven schreef: exporteren als 'Google CSV'
  9. Om dit uit te testen zou je die schijf kunnen loskoppelen en het systeem een tijdje gebruiken zónder die schijf. Als Windows en alle programma's die je gebruikt normaal blijven werken, kunnen die volgens mij gewist worden. Evt. kan je dan ook nog eens in de logboeken kijken om te zien of er andere onverwachte foutmeldingen bijgekomen zijn.
  10. Je Canon-printer heeft een ingebouwde reinigingsprocedure. Heb je die al toegepast?
  11. Het mislukken van die update is een veel voorkomend fenomeen. (Zie Microsoft en vooral Bleepingcomputer ). Het is een update voor BitLocker die een nieuwe herstelomgeving (WinRE) installeert, om een beveiligingsprobleem in BitLocker op te lossen. De update mislukt omdat de recovery-partitie op de PC niet groot genoeg is. Dit komt veel voor, zelfs na een nieuwe installatie van Windows! Microsoft geeft als oplossing om de partitie te vergroten . Maar daarbij wordt gebruik gemaakt van reagentc en diskpart, 2 tools die vanuit een opdrachtprompt gebruikt worden. Het gebruik daarvan is niet zonder gevaar, zeker als je daar geen ervaring mee hebt. Als eenvoudiger alternatief kan je kan ook gebruik maken van Minitool Partition Wizard (de free versie is voldoende). Bedenk wel dat rommelen met partities altijd een gevaar inhoudt. Maak zeker eerst een back-up van belangrijke persoonlijke data. Er wordt evenwel aangeraden om die update enkel te installeren indien je BitLocker gebruikt, anders kan je ze beter verbergen met wushowhide.diagcab
  12. Ik heb VideoProc Converter op mijn PC staan, maar nog nooit gebruikt voor een (muziek-)DVD. Wat gebeurt er als je een vinkje zet voor Merge titles ?
  13. Veel woorden en uitdrukkingen in onze streek zijn van Franse origine (sorry, afkomst). Dateert uit de tijd dat de bourgeoisie (oeps, burgerij) hier voornamelijk Franstalig was. Daar zal je moeten aan wennen
  14. Fijn voor passer dat zijn soort nu eindelijk erkenning krijgt! Geniet van de aandacht... 🐦 Andere soorten hebben dikwijls geen organisatie achter zich, die ijvert voor hun bescherming, hoewel ze het wel nodig hebben. Zo zag ik vorige winter in mijn klein stadstuintje dagelijks gemiddeld 25 passers, maar geen enkel porrelaar (in onze taal: bricoleur) ! Toch is ook die soort belangrijk: vind maar eens betrouwbare vaklui tegen een betaalbare prijs !
  15. @kape Even tussendoor: Niet noodzakelijk! Bv. een POP account maakt gebruik van een .pst-bestand, een IMAP account gebruikt een .ost-bestand. Ik zou dat .pst-bestand NIET verwijderen, want het bevat oude e-mails, die niet (meer) op de servers van de provider staan! ( bron ) Bij het toevoegen van een nieuw account, maakt Outlook automatisch een IMAP account aan. Misschien eens proberen dit te wijzigen naar POP3 ?
  16. Heb je ook de instelling 'Nachtlamp' gecontroleerd? Als die op Aan staat zal de beeldschermtint wijzigen naargelang het moment van de dag/nacht, afhankelijk van de instellingen! Misschien heb je het probleem voor de eerste keer 's nachts opgemerkt en is het nu, overdag, verdwenen? Dat zou dit fenomeen verklaren.
  17. Ik zou in de eerste plaats eens controleren of de functie 'Nachtlamp' uit staat. Ga naar start > Instellingen > Systeem > Beeldscherm en zorg dat de schuifschakelaar bovenaan (onder Nachtlamp) UIT staat.
  18. Heel vriendelijk, maar het hoeft eigenlijk niet meer. Op mysterieuze wijze heeft het probleem zichzelf opgelost. Daarnet nog eens een manuele back-up gemaakt en alles loopt weer zoals vanouds.
  19. Het probleem was er blijkbaar nog niet zo lang. Mijn recentste manuele back-up dateert van 15-08, dus net 14 dagen geleden. Toen werkte alles nog normaal.
  20. Misschien heb jij niet geprobeerd EaseUS manueel te starten? Automatische back-ups werden gewoon gemaakt. Het zou wél fout lopen als ik een back-up zou proberen terugzetten; ook een extern opstartmedium van EaseUS werd geblokkeerd.
  21. Ongelooflijk! Ik heb dat topic doorgelezen en wou dus de certificaten van EaseUS eens bekijken: die zijn al verlopen sinds eind 2019! Maar ik probeerde nog eens EaseUS op te starten, en... de snelkoppeling doet het terug! Deze voormiddag was dat nog niet het geval. Het probleem zal door dus door Microsoft veroorzaakt zijn en inderdaad niets met de BIOS-update te maken hebben. Hoe het toeval je op het verkeerde been kan zetten... Bedankt voor het zoekwerk, en dit kan dus afgesloten worden.
  22. Bedankt voor de vlugge reactie. Smartscreen uitschakelen doe ik liever niet want dat brengt de beveiliging van de hele PC in gevaar, net zoals het gebruik van het administratoraccount. Je zou dat kunnen doen om éénmalig een programma te installeren. Maar bij mij is EaseUS al geïnstalleerd, alleen wordt het uitvoeren ervan geblokkeerd. De tweede methode via Command Prompt is wat ik nu gebruik via dat batchbestand.
  23. Ik kreeg regelmatig een foutmelding dat de TPM niet gereed is, hoewel ik die niet nodig heb in Windows 10. Om dit op te lossen heb ik een update gedaan van de chipset-drivers en BIOS. Die foutmelding lijkt nu achterwege te blijven, MAAR ik kan het programma EaseUS Todo Backup niet meer op de normale manier (via snelkoppeling op bureaublad) starten, de app is geblokkeerd: Herinstalleren van het programma lukt niet, de toegang tot het setup-bestand wordt ook geblokkeerd. Als ik aanmeld met het (verborgen) administratoraccount werkt alles naar behoren. Via dat administratoraccount heb ik een vorige back-up teruggezet, maar onder mijn eigen accountnaam blijft zelfs dan alles geblokkeerd. Ik heb mezelf volledige beheerrechten gegeven (Take Ownership) op het .exe-startbestand van EaseUS én de volledige programmamap, maar ook dat werkt niet. Het lukt wél om het programma normaal te starten via de opdrachtprompt als administrator. Als oplossing heb ik dus nu een batchbestand naar EaseUS gemaakt op mijn bureaublad, dat ik als administrator kan starten. Het is niet de elegantste optie, maar het werkt wel. Nieuwsgierig als ik ben zou ik nu wel graag weten hoe het mogelijk is dat zoiets veroorzaakt wordt door een BIOS-update. En waar zit die beheerder die ik moet raadplegen??? Of misschien kan iemand wel een betere/de juiste oplossing aanbrengen. Overigens is EaseUS het enige programma dat zo'n abnormaal gedrag vertoont.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.