Ga naar inhoud

Digicafee

Lid
  • Items

    107
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Land
    België

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    Windows 10
  • Monitor
    Philips 328E
  • Processor
    Xeon Pro
  • Geheugen
    16 Gb

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

1.261 profielweergaven

Digicafee's prestaties

Enthousiasteling

Enthousiasteling (6/14)

  • Gespreksstarter
  • Eerste post
  • Actief
  • Week één klaar
  • Een maand later

Recente badges

4

Reputatie

  1. OK... ik laat het hierbij - dacht even dat dit een publiek helpforum was en geen privé speeltuin.
  2. Nuance zit erin dat TS de printer niet wil bereiken vanop zijn eigen (privé)-netwerk : dat heeft hij immers zelfs niet opgezet, volgens zijn eigen woorden. Hij wil dus printen, rechtstreeks over het modem, vanop PC's die zich elders bevinden, dus via het internet. En dan komt die firewall tussen internet en je lokaal opgestelde printer volgens mij wél in het vizier.
  3. @droske Als de Firewall de poort die hij of zij kiest dichtzet zal het niet werken ... als je klant bent bij Telenet heb je het kunnen nakijken maar ik kan dat niet, ben geen klant. Hoe je port forwarding dan moet uitleggen zonder het bij naam te noemen en het voor TS dan wel duidelijk moet zijn ontsnapt mij - maar doe gerust : ik ben benieuwd hoe je dat aanpakt. Dus beste TS : laat die firewall maar zo, @droske is ervan overtuigd dat de poort die je zal kiezen, maar die we nog niet kennen, toegankelijk zal zijn vanop het Internet. maar je zal er zeker moeten voor zorgen dat data die binnenkomt en voor de printer bestemd is ook naar die printer wordt gestuurd en dat doe je op je modem van Telenet en zal staan onder de hoofding die ik niet meer mag noemen. Voor verdere hulp kan je dus best bij Droske terecht denk ik ...
  4. Doe je toch gewoon met de print-funktie van de Windows op die PC's ? En print je vanuit elk programma dat op die PC draait naar die welbepaalde printer : klaar !
  5. Geef je printer een fixed IP, binnen de range van je router (192.168. etc....) Zet dan port forwarding in van de poort die de printer gebruikt van het WAN IP naar het LAN IP dat je gaf, over de gewenste poort. De parameters op zich voor die poort en hoe je een fixed IP instelt is afhankelijk van het model van je printer. Maar blijkbaar heb je het al in het verleden eens gedaan voor je Proximus aansluiting...
  6. Kan niet, Telenet werkt met een geintegreerde modem/router ... Tenzij je die in bridge mode hebt laten zetten.
  7. De oplossing is al 3x of meer gegeven, maar sommigen vinden het nodig om telkenmale mist te spuiten door met weer andere zaken af te komen. Ik kan TS enkel aanraden de vorige interventies nog eens na te lezen en de meest logische en simpele te volgen.
  8. Wat je daar uitlegt lijkt me voor TS nog een stuk ingewikkelder én afhankelijk van de infrastructuur van Telenet ... dus ik denk dat gewoon Powerline adapters bijsteken (Telenet of Devolo is gelijk) een stuk meer kans op slagen heeft voor TS.
  9. Het met een gebruiker en paswoord beschermde gedeelte kan ook volautomatisch worden binnengehaald en opgeslagen. Uitleg vb. voor HTTRACK : https://www.techwalla.com/articles/how-to-configure-httrack-for-a-website-with-password-protection
  10. Dat is een beetje te vaag om iets zinnigs op te zeggen vrees ik ... Een database heeft records, met velden - géén threads. Maar wat je ziet op de pagina's van die site kan je wel downloaden en opslaan. Daarvoor heb je een 'web crawler'-software nodig. Er zijn er enkele goede gratis. Vb. = https://www.httrack.com/ - géén waardeoordeel... tik anders zelf 'http downloader' 'web crawler' 'offline browser' etc... maar eens in in Google.
  11. Dat klopt, dat is inderdaad ook zo. Maar nu wil u hetzelfde bereiken met de Devolo's - dus moet u die ook pairen met de router (wat u modem noemt, maar bij Telenet als ik mij niet vergis zijn dat 2 aparte dozen aan de muur...) Hoe u de router in WPS zet om te kunnen pairen weet ik niet, dus zult u bij Telenet zelf moeten terugvinden, staat zonder twijfel wel op hun support paginas op de website.
  12. Je moet pairen met de Telenet router, niet met een andere Telenet adapter
  13. en waarom niet ? Hij overweegt een aankoop en bekijkt het gamma ... wat kan er nog meer ter zake zijn ???
  14. En kleine upgrade naar de meer moderne versie kan ook : wordt dan Magic 2 serie ... met 1, 2 of 3 UTP poorten erin. Gaat de snelheid nog verdubbelen tot maximaal 2400 Mbps
  15. Devolo is ook prima hoor en heeft ook prima apparaten in hun gamma : gebruik zelf zo'n Gigaset + Satelitte opzet. Maar goedkoper zal je er niet mee af zijn.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.