Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Hallo,

Ik ben op zoek naar extra geheugen voor mijn laptop (http://www.ciao-shopping.nl/Acer_TravelMate_2201WLC__257273) .

1) Als ik een 512MB DDR-kaart vind van 266Mhz (pc2100). Gaat deze dan altijd werken, of is er een verschil tss een kaart van een desktop en een laptop?

2) Wat betekent "cl 2,5" of "cl 2" zoals bvb in "512 mb ddr pc2700 cl 2.5"

grts,

T

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er is wel degelijk een verschil tussen geheugen van een desktop en een laptop.

voor een laptop heb je een zogenaamde SOdimm geheugenmodule nodig. Deze zijn compacter dan de gewone DDR modules.

CL staat voor CAS Latency. Kort samen gevat is dit de tijd die een geheugen module nodig heeft tss de vraag naar info en het leveren van info (heel simplistisch uitgelegd), moet je geen zorgen over maken. Voor meer info : http://en.wikipedia.org/wiki/CAS_latency

het belangrijkste is je snelheid. Dit is afhankelijk van je moederbord. bekijk de technische specs van je MB. Daar vindt je normaal gezien alle info.

Het is ook mogelijk verschillende modules met verschillende snelheden te gebruiken. De beperking is echter dat je enkel de snelheid van de traagste module zult gebruiken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, bedankt.

Kan iemand mij zeggen welke types ik kan gebruiken op deze laptop? (http://www.ciao-shopping.nl/Acer_TravelMate_2201WLC__257273)

-Er staat pc2100, maar ben al tegen gekomen dan pc2700 ook gebruikt kan worden.

- En ivm met "DDR SDRAM" (SO DIMM): ik kom zelden op eBay "DDR SDRAM" tegen, het is meestal ofwel "DDR" ofwel "SDRAM". Is "DDR SDRAM" iets speciaal?

-Kan ik bvb dezee gebruiken? http://cgi.benl.ebay.be/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rd=1&item=270182145963&ssPageName=STRK:MEWA:IT&ih=017

Mvg,

Peter

Link naar reactie
Delen op andere sites

het is inderdaad beter om dat pc2100 e bij te plaatsen aangezien dit er origineel in zat.

zeker als u besluit uw oude geheugen er in te laten zitten zou ik hetzelfde geheugen nemen aangezien het sloomste geheugen de uiteindelijke snelheid bepaald waarom het systeem werkt

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.