Ga naar inhoud

Verschil tussen ingaande en uitgaande verbinding bij firewalls?


Kurtt
 Delen

Aanbevolen berichten

Bij firewalls (zoals bij de ingebouwde win7 firewall) kan je regels of programma's toevoegen bij ingaande en uitgaande verbinding. Je kan dan een ingaande en uitgaande verbinding blokkeren. Wat is het verschil tussen een ingaande en uitgaande verbinding? En waarom zou je dat blokkeren?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Uitgaangde zijn al uw programma die uw computer verlaten bijvoorbeeld:

Windows Update

Scannen naar uw netwerkscanner

Dus zowel in uw eigen netwerk als internet.

Inkomende zijn andere programma die bij u binnenkomen zoals verzoek van uw andere pc.

Maar het kan ook vanuit internet gebeuren zoals mails ophalen van uw provider met uw outlook.

Uiteraard kan dat ook door een virus gedaan worden zowel inkomende als uitgaande.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Kurtt,

herinner je je nog dat je de firewall van PC Tools installeerde?...

Wanneer die voor het eerst actief wordt op je systeem moest die eigenlijk nog 'opgeleerd' worden...hij moet dus nog ingesteld worden om te weten welke verbinding(en) ie met de 'buitenwereld' al dan niet mag toestaan...deze verbindingen zijn dus in twee richtingen mogelijk...voorbeeld : je printersoftware gaat checken of er updates zijn (uitgaande), vindt ook een update en wil die binnen halen (inkomende)...zie ook de voorbeelden in bericht 2.

Je firewall onthoudt de genomen beslissing en weet (naar de toekomst toe) dat wanneer de verbinding opnieuw tot stand wordt gebracht, het over een verbinding gaat die veilig bevonden is door jou.

Na de installatie van een nieuwe firewall krijg je tal van vragen ivm al dan niet toestaan...soms kan dat als vervelend ervaren worden, maar eigenlijk is dat een prima zaak...dit wil zeggen dat je firewall alert is.

Eens de 'opleerfaze' voorbij is, neemt het aantal vragen uiteraard af...eens voor al je programma's die verbindingen maken toelating is gegeven gaat je firewall zelfs 'zwijgen'...tenzij ie onraad ruikt en daarvoor gaan we hem op dat moment dankbaar zijn... ;-)

Grtjs.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ook MSN is een mooi voorbeeld van zowel Inkomed als uitgaand verkeer,als jij iets schrijft naar mij dan is dat bij jou Uitgaand en bij mij Inkomend verkeer.

Ook streaming video is een voorbeeld van Inkomend verkeer als jij het filmpje bekijkt en bij de filmer van het filmpje is het dan weer uitgaand.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...