Ga naar inhoud

Geen verbinding mogelijk


hulp
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste,

Ik zit al een tijdje met een probleem. Het draadloos internet bij mijn vriendin haar moeder werkt niet, via de kabel werkt het wel zonder problemen. Het draadloos internet werkt wel op de laptop van haar stiefbroer en stiefzus.

Ik kan zowel met mijn vriendin haar laptop, mijn laptop, mijn ipod en mijn smartphone geen verbinding maken en ik voer het juiste wachtwoord in. Er wordt ginder geen inspanning geleverd om dit probleem te verhelpen, dus ik hoop via jullie een oplossing te vinden.

Het signaal is sterk en we voeren het juiste wachtwoord in, ik heb ter illustratie 2 screens genomen via mijn ipod.

post-27513-1417704503,0823_thumb.png

post-27513-1417704503,1116_thumb.png

Ik heb al geprobeerd om de stroom er een paar minuten af te halen en weer in te steken, maar dit verhelpt niets. Als ik met de laptop verbinding wil maken, probeert deze dit voor 2 minuten en dan geeft het de melding dat de verbinding mislukt is.

Hebben jullie een idee wat hier aan de hand is en hoe ik het probleem kan verhelpen?

mvg

aangepast door hulp
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze hebben ADSL van belgacom met een standaard abonnement ( maandelijks betalen voor standaard internet). Volgens mijn zijn er in totaal 3 laptops en 1 ipod die connectie kunnen maken met de router. De 2 kinderen zijn al een paar weken niet meer ginder, dus het is niet zo dat ze met al deze apparaten tegelijk op het draadloos zitten.

de connectie is een modem die verbonden is met een Dlink wireless router. Er is 1 vaste kabel voor hun desktop en de rest gebruikt het draadloos.

Ik hoop dat dit alle informatie is, als je iets specifiekere gegevens wilt kan ik dat altijd gaan navragen.

Ik heb hem ook eens horen zeggen dat zijn zoon een instelling op zijn laptop heeft gedaan, zodat zijn ip heel de tijd veranderd en dat het internet daardoor werkt. Ik weet echter niet zeker of dit zo is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het type abonnement kan belangrijk zijn, er zijn abbo's waar je met 1 pc, met 2 pc's en 4 pc's het internet op kan.

Tevens bestaat de mogelijkheid dat de mac adressen van de apparaten die draadloos het net op kunnen staan vermeld in de router.

Weet je zo het juiste type en modelnummer van de router?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Over het abonnement wisten ze niet veel te vertellen. De router is een Dlink DES-1005D verbonden met een belkin wireless G router. Ze zeiden ook nog eens dat de zoon een instelling heeft waardoor zijn ip heel de tijd veranderd en dat het op die manier mogelijk is om verbinding te maken. Onlangs was er bezoek die er zonder problemen met de ipad op geraakte en de vader zei ook dat zijn 2 kinderen er altijd met de ipod op zijn geraakt.

De beveiliging is volgens mij met een WPA2-sleutel. En de mac-adressen van de toestellen staan niet vermeld in de router.

aangepast door hulp
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dlink DES-1005D is geen router maar een switch

Belkin wireless G is wel een router maar van de oude generatie

Ga naar de router

Ga naar wireless

Je ziet daar SSID en channel

Wijzigt daar de de naam van SSID

De sleutel (wachtwoord) goed opschrijven

Nu moet je op elke pc, laptop, ipad enz. een nieuwe verbinding maken.

Hopelijk dat het nu wel lukt.

Nota: uw router is van de oude generatie dat ik ook gehad heb.

Maar het kan de hoge snelheid van de huidige internet niet goed aan.

Best een nieuwe kopen van de N type of 300 Mbps of hoger

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.