Ga naar inhoud

problemen met taalinstellingen in Firefox (en Chrome)


Gemmeke

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

Ik mag dan wel een specialist zijn op gebied van het herstellen van gegevens, maar hier kom ik niet uit. Voor mijn werk moet ik regelmatig websites bezoeken in andere talen. Met name Engelse, Duitse en Spaanse websites komen bij mij dagelijks over het scherm. Nu heb ik met de nieuwste Firfox-versie (dat ik zakelijk gebruik) en af en toe met Chrome (thuis, privé-gebruik) regelmatig het probleem dat als ik een site in het Engels zoek, ik automatisch naar een Nederlandse site wordt gedirigeerd. Ik bedoel: ik toets de naam in van een (software)fabrikant en ga naar hun homepage. Ik krijg dan meteen de Nederlandse site (terwijl ik het Engelse/Amerikaanse adres invoerde). Als ik dan ga zoeken naar een programma of een product, krijg ik alleen de nederlandse dochtersites voor m'n neus, terwijl ik juist die wil kunnen lezen in het Engels (of Spaans/Duits).

De reden dat ik die wil lezen in een andere taal, is omdat die vaak andere/meer informatie bevatten. En juist die andere informatie is voor mij belangrijk.

Let wel, dit is niet de vertaalservice van Google die aan het werk is, die heb ik er al uit gesloopt, maar het gaat hier om een 'preferred language setting' (voorkeuze-taal), die ik maar niet verwijderd krijg. Ik heb al flink gezocht onder [about:config], maar ik zou echt niet weten waar ik dit kan aanpassen. ik heb wel handmatig Duits en Spaans aan de voorkeuzetalen toegevoegd. Iemand enig idee? Het antwoord mag voor mij best technisch zijn, dar kan ik onderhand wel aan! Ik hoop alleen dat het niet echt omprogrammeren wordt, dat gaat me niet lukken (denk ik...).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Gemmeke,

eerst en vooral eventjes vermelden dat ik werk met Firefox 7.0.1, met onderliggende tabbladen ipv bovenliggende en Firefox 3 Theme...vandaar de misschien de afwijkende screens in vergelijking met jouw Firefox... :-)

Mijn homepage is google.be.

Je klikt in Firefox rechts bovenaan op het tandwieltje.

post-20447-1417704585,8305_thumb.jpg

Na dat je op het tandwieltje hebt geklikt ga je een uitrolmenu zien, hier klik je op zoekinstellingen.

Je komt in een ander scherm terecht...hier kan je je zoekinstellingen aanpassen : zowel de interfacetaal als de zoektaal ...nadien klik je op voorkeuren opslaan...that's it !... ;-)

post-20447-1417704585,8616_thumb.jpg

Succes !...:top:

Link naar reactie
Delen op andere sites

In google chrome kan je de instellingen als volgend aanpassen:

In de linkerbovenhoek klik je op de moersleutel.

post-23245-1417704585,8989_thumb.png

Je krijgt nu een menu waar je klikt op Opties.

In het venster opties ga je naar geavanceerde opties.

Klik daar op Talen en instellingen voor spellingscontrole.........

post-23245-1417704585,9361_thumb.jpg

Nu kan je de voorkeur aanpassen.

Ook kan je op de knop toevoegen klikken waardoor je andere talen kan selecteren.

post-23245-1417704585,9652_thumb.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste mensen,

Bedankt voor jullie reactie, maar ik wil juist het tegenovergestelde. Ik wil juist van die taalinstellingen af!

Deze instellingen zorgen er namelijk voor dat ik alleen de pagina's van leveranciers kan benaderen in één van de door mij geselecteerdetalen, terwijl ik juist soms op de pagina in een andere taal wil kijken! Hoe kan ik dit eruit slopen? Ik heb al geprobeert niets te selecteren, maar dat pikt hij niet, en blijft dan stug de NL-versie weergeven (terwijl de interfacetaal van mijn Firefox toch echt Spaans is). Alles selecteren heeft het zelfde effect.

Ik vermoed dat het niet alleen in Firefox vast zit, maar ook ergens in een registersleutel... Mocht iemand enig idee hebben, hoor ik het graag!

Gemmeke

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook dat is Spaans, heb het hier over de kantoor-pc, die ik op m'n werk gebruik. (Ik woon en werk in Lima, Peru, spreektaal is hier Spaans). En inderdaad, daar heb ik de talen toegevoegd, en dit later gecontroleerd onder [about:config] (dit moet je dan in de adresbalk invoeren). Maar die wil ik er nu dus allemaal weer uit slopen. Heb er meer last van dan profijt. Als dat niet lukt, ga ik wel weer terug naar een (heel) oude versie van Firefox (3 ofzo).

aangepast door Gemmeke
Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.