Ga naar inhoud

Western Digital 1024 elements 1 Tb crasht


Gast jboelaert

Aanbevolen berichten

Gast jboelaert

Deze harddisk crashte na een paar maanden gebruik - beep, beep, beep gaf hij voor geluid. Alle tips en tricks geprobeerd die ik op het internet vond, maar niets hielp. Dan maar iets geprobeerd dat te gek leek, de diepvries in! Twaalf uur aan ongeveer -20°C (stevig verpakt in plastic!)... Terug aangesloten, een kwartier gewacht, en de disk deed het weer. Uiteraard heb ik onmiddellijk alle bestanden overgezet op andere schijven. De disk heeft daarna nog een week normaal gewerkt, maar daarna crashte hij weer.

Op internet lees je veel gelijkaardige verhalen over deze harddisk...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoe oud is deze harde schijf? Wellicht is het een hardwarefout en dus niet herstelbaar. Heb je nog garantie?

Het verhaaltje van de "diepvriestruc" helpt wel, maar slechts voor een zeer korte duur. Wou eigenlijk zelf eens weten of die mythe werkte. Had met een oude harde schijf net dezelfde problemen zoals hierboven beschreven. Verbazend genoeg werkte het! Soms werkt de schijf nog een tweetal minuten, soms net voldoende of gegevens veilig te stellen. Gelukkig was het voor jou lang genoeg om te back-uppen :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kan hier checken of er nog sprake is van garantie...klik op "End User Customers", in het volgende scherm kies je voor "Warranty Check"...er opent zich een nieuw scherm waar je de nodige gegevens dient in te voeren.

Indien je HDD nog onder de garantie valt kan je zelf (rechtstreeks) "Product Replacement (RMA)" aanvragen...dit gaat vlot, zeer vlot zelfs.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi jboelaert,

Als je binnen dit topic verder geen vragen of problemen meer hebt, mag je dit onderwerp afsluiten door een klik op de knop +Markeer als opgelost die je links onderaan kan terugvinden…zo blijft het voor iedereen overzichtelijk.

Uiteraard kan je in geval van nieuwe/andere problemen steeds weer een nieuw topic openen…:top:

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.