Ga naar inhoud

Trage browser win8 etc


Aanbevolen berichten

Haaai :-)

 

Probleempjes met men browser. Deze gaat redelijk traag en ik moet steeds 2 x klikken op een link om een site te openen vanuit bvb Mijn Favorieten.

 

 

 

 

- En ik heb gemerkt dat ik plots een Z:/ station zou hebben dat ik niet kan openen noch zelf (hoe dan ook???) heb aangemaakt. Na een download van AVG trialversion voor 30 dagen, een adblocker (en ik denk samen met deze adblocker nog iets van extra invoegtoepassing dat ik spijtig genoeg niet terug kan vinden), evenals een grondige poetsbeurt van m'n pc heb ik deze schijf plots ter beschikking.

 

- Sinds ik deze pc heb gekocht heb ik nog steeds geen herstelschijf of systeemschijf of zoiets gemaakt. Ik heb wel ruimte op men harde schijven maar ik heb gelezen dat als je een externe schijf zou gebruiken je deze ook enkel dan alleen voor de opstart kan gebruiken en voor niks anders. Begrijp ik dat goed als ik zeg, 1 Externe HD om een herstelschijf te maken MAAR als er bvb. muziek zou bij opstaan kan ik ze NIET benutten omdat er al data opstaat??

 

- Euhm nog een klein 3e puntje. Ik heb mijn pc uit gekuist maar sinds ik dit heb gedaan kan je een soort van knarsende/schurende fan horen bij het opstarten. Dit duurt een 4-tal seconden en dan ebt het weg. Mijn vraag is of dit normaal is?

 

 

Sinds ik die 2 zaken niet kon posten onder Win8 gebruikers heb ik het hier dan even wat uiteen gezet. En dat 3e moet ook ergens anders denk ik? :-S Sorry hiervoor :-/ Meermaals mijn excuses voor het ongemak dat ik (zou) veroorzaak(en).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je klik met de rechtermuisknop op Deze pc en dan netwerkverbinding ongedaan maken of zo en dan zal z: waarschijnlijk verwijdert worden

 

Download AdwCleaner by Xplode naar het bureaublad (verwijder eerst eventuele aanwezige oudere versies van deze tool op je PC, zodat je nu de meest recente database van AdwCleaner kan gebruiken).

Als de link naar AdwCleaner niet werkt, probeer dan deze link.

De download start automatisch na enkele seconden.

 • Sluit alle openstaande vensters.
 • Dubbelklik op AdwCleaner om hem te starten.
 • Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
 • Klik op Scan (Engelse versie) of Scannen (Nederlandstalige versie)
 • Mocht u gevonden items willen behouden, verwijder deze dan nu uit het lijstje.
 • Klik vervolgens op Clean (Engelse versie) of Verwijderen (Nederlandstalige versie)
 • Klik bij popup-scherm "AdwCleaner Herstart" op OK

Nadat de PC opnieuw is opgestart, opent meestal onmiddellijk een logfile van AdwCleaner.
Anders is het logfile hier terug te vinden C:\AdwCleaner\....

Logbestand plaatsen

 • Voeg de logbestandjes met de naam AdwCleaner[s*].txt en AdwCleaner[C*].txt uit de map C:\AdwCleaner\... als bijlagen toe aan het volgende bericht. (*) staat voor een getal. Staan er meerdere, kies dan dit met het hoogste getal.
 • Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.

Meer informatie vind je in de handleiding.

aangepast door stegisoft
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jaja, het is in orde. De Z:\ system schijf is ook weg en browser loopt weer normaal (voorlopig :xd: ). Wat ik alleen nog af en toe kan opmerken is dat op bepaalde sites het scherm bovenaan even flikkert. Is dat iets wat kwaad kan doen aan mijn scherm bvb?

 

(Wat had dat te betekenen met die systeemschijf Z? Is dat iets om een back-up te maken van de pc op een andere hardere schijf? Toen ik deze pc heb gekocht wou ik 1 van mijn externe hd's gebruiken om een back-up te maken maar midden in het proces ben ik daarmee gestopt. Ik las iets over dat je dan die bepaalde schijf enkel en alleen kon gebruiken om de pc terug te kunnen opstarten EN dat er ook in feite niets anders mocht op staan van andere data.... Heb ik daar iets mis mee gedaan? )

 

Weeral veel vragen, sorry.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Systeemschijf Z kan te maken hebben met externe harddisk.

Meestal je op De Computer klik met de rechtermuisknop en dan externe verbinding maken wordt ook eerst Z genomen.

 

Download icon_RSIT.pngRSIT van de onderstaande locaties en sla deze op het bureaublad op.

Hier staat een beschrijving hoe je kan kijken of je een 32- of 64-bitversie van Windows heeft.

Dubbelklik op RSIT.exe om de tool te starten.

 • Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
 • Vervolgens wordt de "Disclaimer of warranty" getoond, klik vervolgens op "Continue"
 • Wanneer de tool gereed is worden er twee kladblok bestanden geopend genaamd "Log.txt" en "Info.txt" .

RSIT Logbestanden plaatsen


 • Voeg het logbestand met de naam "Log.txt" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden in de map ""C:\rsit")
 • Het logbestand met de naam "Info.txt" wat geminimaliseerd is hoeft u niet te plaatsen. (Dit logbestand wordt enkel de eerst keer bij het uitvoeren aangemaakt).
 • Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.

Bekijk ook de

. aangepast door stegisoft
Link naar reactie
Delen op andere sites

Een systeemherstelsschijf te maken doe je best op een DVD.

Waarschijnlijk heb je er meerdere voor nodig en het klopt ook dat je hiermee enkel kan opstarten en windows herstellen.

Daarom is het ook niet interessant om hiervoor een externe HD te gebruiken maar neem je beter DVD's.

 

 

Schakel je antivirus- en antispywareprogramma's uit, mogelijk kunnen ze conflicteren met zoek.exe (hier en hier) kan je lezen hoe je dat doet.

Download Zoek.pngZoek.exe naar het bureaublad (niet de .zip- of .rar-versie)

 • Wanneer Internet Explorer of een andere browser of virusscanner melding geeft dat dit bestand onveilig zou zijn kun je negeren, dit is namelijk een onterechte waarschuwing.
 • Dubbelklik op Zoek.exe om de tool te starten.
 • Gebruikers van Windows Vista en later dienen de tool als "administrator" uit te voeren door middel van de rechtermuisknop en kiezen voor Als Administrator uitvoeren.
 • Kopieer nu onderstaande code en plak die in het grote invulvenster:
 • Note: Dit script is speciaal bedoeld voor deze PC, gebruik dit dan ook niet op andere PC's met een gelijkaardig probleem.
chromelook;
firefoxlook;
emptyfolderscheck;delete
emptyclsid;
startupall;
filesrcm;
installedprogs;
standardsearch;
autoclean;
 • De optie "Scan All Users" staat standaard aangevinkt.
 • Klik nu op de knop "Run script".
 • Wacht nu geduldig af tot er een logje opent (dit kan na een herstart zijn als deze benodigd is).
 • Mocht er geen logje verschijnen, start zoek.exe dan opnieuw en klik op de knop zoek-results.log, de log verschijnt dan alsnog.
 • Post het geopende logje in het volgende bericht als bijlage.

Zoek.exe logbestand plaatsen


 • Voeg het logbestand met de naam "Zoek-results.log" als bijlage toe aan het volgende bericht. (Dit logbestand kunt u tevens terug vinden op de systeemschijf als C:\Zoek-results.log.)
 • Hoe u een bijlage kunt toevoegen aan het bericht leest u hier.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.