Ga naar inhoud

Internet (ethernet) valt regelmatig uit


WirSindAlive
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik heb als heel lang het volgende probleem. Omdat mijn laptop zich te ver van de modem bevindt, kan ik wifi niet gebruiken, maar moet ik mij via een netwerkkabel aansluiten op het internet. Nu is het zo dat de internetverbinding heel regelmatig uitvalt. Doorgaans heb ik internet voor enkele minuten, dan valt de verbinding weg. Vervolgens moet ik de netwerkkabel even uittrekken en weer insteken, en dan heb ik weer internet. Dit is al een hele tijd zo, al enkele jaren, en ik kan niet echt zeggen wanneer het begonnen is. Ik red me dus al die tijd met het constant in- en uittrekken van de kabel, maar nu ben ik het grondig beu.

Zelf ben ik helaas niet zo'n grote held op vlak van internetverbindingen en dergelijke, dus ik vroeg me af of iemand me hiermee misschien zou kunnen helpen?

De verbinding valt gegarandeerd weg, maar als ik bijvoorbeeld een YouTube-filmpje bekijk, heb ik de indruk dat de verbinding veel sneller wegvalt. Anderzijds, als ik een torrent download via µTorrent bijvoorbeeld, lijkt het alsof de verbinding niet of nauwelijks wegvalt. Maar ik zie het niet zitten om constant een up- en downloadverkeer van torrents te laten openstaan.

Iemand een idee?

Bedankt alvast!

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur geleden, dorado zei:

Kijk naar deze tips

Heel erg bedankt voor de tips! Voorlopig heb ik de stappen gevolgd tot en met het uitschakelen van Windows Firewall (bij mij heet het Windows Defender denk ik). Vooralsnog heb ik - hout vasthouden! - al meer dan 20 minuten een stabiele verbinding. Dus dat ziet er goed uit!

Maar hoeveel kwaad kan het dat deze firewall dan uitgeschakeld is?

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

Windows Defender of Firewall uitschakelen heeft enkele dagen gewerkt. De afgelopen dagen had ik dus internet zonder problemen. Vandaag zijn de oude problemen weer komen opduiken. Eerst en vooral zag ik dat Windows Defender/Firewall zichzelf hier en daar weer had ingeschakeld. Heb het nu overal weer uitgeschakeld. Ook al enkele keren heropgestart, maar de verbrekingen blijven maar komen.
 

Iemand een idee:
1. hoe ik Windows Firewall/Defender definitief uitgeschakeld kan laten?

2. mijn internetprobleem alsnog kan oplossen?

 

Bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.