Ga naar inhoud

Onbekende bestanden


Amonra
 Delen

Aanbevolen berichten

Je bedoelt bestanden met de extensie (= de letters achter de punt van de bestandsnaam) LNG en XPI.

Een bestand met de extensie LNG zal een taalbestand zijn, dat benodigd is voor een programma.

Een bestand met de extensie XPI is waarschijnlijk een add-on/plug in voor Firefox of voor Thunderbird.

 

Het is niet de bedoeling dat jij zelf  die bestanden opent. Je moet ze ook niet omzetten naar een PDF. Je moet ze helemaal niet omzetten met een converteerprogramma.

Kun je aangeven hoe jij aan die bestanden gekomen bent? Heb je die gedownload? En zo ja, waarom?

Of: waar kom jij die bestanden tegen op je pc?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het LNG bestand heet voluit DUTCH.LNG. Het is een taalbestand dat benodigd is voor een programma. Jij hebt het bestand gedownload en dus weet alleen jij bij welk programma dat taalbestand hoort. Misschien heb jij een gratis programma gedownload en geïnstalleerd, dat na installatie in het Engels bleek te zijn. En misschien heb jij daarna het Nederlandse taalpakket, dat bij dat programma hoort, gedownload, dat dus de naam DUTCH.LNG heeft (LNG is de afkorting van Language, en dat is Engels voor taal).

Meestal gaat de 'installatie' van zo'n LNG bestand als volgt. Vaak download je niet een LNG bestand, maar een .zip bestand. Dat is een ingepakt bestand en na uitpakken blijkt daar het LNG bestand in te zitten. Na dubbelklikken op het .zip bestand wordt gevraagd naar welke map jij het wilt uitpakken. Op dat moment moet jij de juiste map kiezen.

Stel dat jij het programma IrfanView (een programma om afbeeldingen mee te bekijken) had gedownload, en later had jij het Nederlandse taalpakket voor dat programma gedownload. Dat had jij dat taalpakket moeten laten uitpakken naar de map C:\Program Files\IrfanView\Languages.

En daarna had jij het programma IrfanView mogen starten, waarna je in de menubalk van IrfanView kon klikken op Options > Change language, waarna je zou kunnen kiezen voor Nederlands. IrfanView is daarna niet meer in het Engels, maar in het Nederlands.

 

Jij weet niet bij welk programma dat DUTCH.LNG bestand hoort. Heb je nu een programma dat in een buitenlandse taal is, terwijl je dat programma liever in het Nederlands zou hebben? Nee? Dan mag je dat bestand met de naam DUTCH.LNG dat in de map Downloads staat, gewoon weggooien. In de prullenbak ermee!

Ben je echter gewoon nieuwsgierig bij welk programma het hoort, dan kun je daar misschien toch achter komen.

Klik met de rechter muisknop op DUTCH.LNG en kies dan Openen met. Haal het vinkje weg dat staat voor 'Altijd deze app gebruiken voor het openen van .lng bestanden' en klik zo nodig op Meer apps. Kies dan Kladblok om het .lng bestand mee te openen. Waarschijnlijk wordt jou dan duidelijk bij welke programma dit taalbestand hoort.

 

59dcb87f40066-Openen_met.png

 

----------------------------

Dan nu over het bestand importexporttools-3.2.4.1-sm+tb. Dat is een plugin voor Thunderbird. Na installatie van die plugin kun je e-mails en adresboeken uit andere e-mailprogramma's importeren in Thunderbird.

Maak jij nu gebruik van Thunderbird en heb je je adresboek en je mails al geïmporteerd uit een ander (vroeger gebruikt) e-mailprogramma? Zo ja, dan ben je daar mee klaar en dan mag je dit .xpi bestand nu ook weggooien.

Als je niet zeker weet of jij die plugin al geïnstalleerd had in Thunderbird, dan kun je dat makkelijk zelf controleren:

Start Thunderbird

Klik rechtsboven op het pictogram met de 3 liggende streepjes (= Het Thunderbird-menu weergeven):

 

59dcba82bac0d-Thunderbird_menu_weergeven

 

In het geopende menu klik je dan op Add-ons

Als de pagina met add-ons geopend is, klik je in de linker kolom op Extensies. Zie je daarna in het rechter paneel ImportExportTools staan, dan is die plugin bij jou al geïnstalleerd. Je mag het bestand importexporttools-3.2.4.1-sm+tb, dat in je map Downloads staat, dan weggooien.

Zie jij ImportExportTools niet in het rechter paneel staan, geef dan even een seintje, dan laat ik je weten hoe je zo'n plugin installeert in Thunderbird. Let op: dat gaat dus niet door er gewoon dubbel op te klikken!

 

Ik gebruik zelf ook Thunderbird en heb diezelfde plugin geïnstalleerd:

 

59dcbb9349803-Add-onbeheerder_-_Mozilla_

aangepast door porrelaar
Link naar reactie
Delen op andere sites

24 minuten geleden, kweezie wabbit zei:

Als je verder geen vragen of problemen meer hebt, geef dan een seintje zodat we dit onderwerp kunnen afsluiten.

Ok ik heb geen vragen meer .

               Nogmaals TxxxxS

                              amonra

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.