Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


reddevel

Hier het zelfde geval plotseling grote iconen

Aanbevolen berichten

Ik heb hier al enkele topic's over gelezen dus bij mij hier het zelfde probleem, gisterenavond plotseling viel het even weg en wanneer ik weer beeld had waren het extra grote iconen en een uitgerokken beeld. Ik heb het hulpbestandje van windows dat in één van de andere topic's stond al eens laten draaien en het is nu iets beter maar nog niet opgelost. Ook heb ik Speccy gedownload, geïnstalleerd en laten draaien en hieronder volg het resultaat, hopelijk hebben jullie een oplossing voor mij;

Quote

 Hotfixes

                Installed

                        23/11/2017  Advanced Micro Devices, Inc. - Display - 7/25/2017 12:00:00 AM - 22.19.128.0

                            Advanced Micro Devices, Inc. Display driver update released in

                            July 2017

 

aangepast door iEscape

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

9 minuten geleden, reddevel zei:

 Hotfixes
                Installed
                        23/11/2017  Advanced Micro Devices, Inc. - Display - 7/25/2017 12:00:00 AM - 22.19.128.0
                            Advanced Micro Devices, Inc. Display driver update released in
                            July 2017

Deze update, die je gisteren om 12:00 uur binnenkreeg, is de oorzaak van je probleem.

 

De mogelijke oplossing heb je al gelezen in diverse posten van droske. De narigheid is dat deze update na verwijdering al heel snel opnieuw geïnstalleerd wordt. Hoe voorkom je dat?

Allereerst moet je het hulpprogramma met de naam wushowhide.diagcab al klaar hebben staan op een plek waar je snel bij kunt, bijvoorbeeld op je bureaublad. Je start dat programma nog niet!

Je verbreekt de verbinding met internet (internetkabel uit de desktop pc, of wifi uitschakelen op de laptop)

Je verwijdert de update door middel van systeemherstel. Je kiest dan zelf een datum voordat deze update werd geïnstalleerd. Dit kan alleen wanneer je zelf in het verleden systeembeveiliging voor de C: schijf hebt ingeschakeld. Standaard is systeembeveiliging namelijk uitgeschakeld in Windows 10.

Is bij jou Systeembeveiliging voor de C: schijf nooit ingeschakeld geweest door jou, dan kun je kijken of je de update voor de driver van je grafische kaart zo kunt verwijderen:

Klik op Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Geschiedenis van geïnstalleerde updates weergeven > Installatie van updates ongedaan maken (dat staat helemaal bovenaan in dat venster).

Kijk of je die update terugvindt in de lijst (let op de datum 23-11-2017); klik erop met de rechter muisknop en klik dan op Verwijderen.

 

Start daarna de pc opnieuw op. Nadat de pc opnieuw is opgestart zoek je wushowhide.diagcab op. Nog niet klikken, want dat programma heeft een werkende internetverbinding nodig...

Maak nu weer verbinding met internet door de internetkabel weer in de pc te stoppen. Direct daarna dubbelklikken op wushowhide.diagcab. Zeker niet te lang wachten, anders heeft Windows Update die driver al automatisch opnieuw geïnstalleerd.

Hoe je wushowhide.diagcab moet gebruiken om updates te verbergen wordt o.a. op deze websites uitgelegd:

1. https://pcmweb.nl/artikelen/windows-10/ongewenste-windows-10-updates-blokkeren/

2. Heel uitvoerig, met veel afbeeldingen (maar wel in het Engels): https://dottech.org/205207/how-to-hide-or-show-windows-updates-in-windows-10/

----------------------------------------

 

P.S. Het is niet de bedoeling om de volledige inhoud van Speccy te kopiëren en te plakken. Alleen de link naar het Speccy Snapshot (dat is dus een url oftewel internetadres) kopiëren en dan plakken in een reactie.

Hoe werkt dat?

 • Start Speccy.
 • Wacht totdat Speccy klaar is met analyseren van je computer.
 • Klik dan in de menubalk van Speccy op Bestand > Publiceer Snapshot.
 • In het volgende venstertje wordt een internetadres getoond. Klik op de knop Kopiëren die daaronder staat.
 • Ga naar je openstaande topic op dit forum > klik met de rechter muisknop in het vak waarin je je reactie schrijft, en kies dan Plakken.
 • Op die manier wordt enkel de link geplakt. Privé informatie wordt dan niet getoond.

 

 

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    6

  Ik heb de hotfixes opgezocht en gevonden volgens jullie uitleg maar als ik op "installatie van updates ongedaan maken" klik staat deze er niet bij en kan ik hem via deze weg niet verwijderen???

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  En herstelpunten had je niet?

  Probeer het dan zo:

  Denk eraan dat je eerst de verbinding met internet moet verbreken!

  Klik met de rechter muisknop op Start en klik dan op Apparaatbeheer.

  In het venster Apparaatbeheer klik je op het pijltje (>) dat voor Beeldschermadapter staat.

  Daarna wordt je grafische kaart getoond.

  Klik met de rechter muisknop op je AMD/ATI grafische kaart en kies dan Eigenschappen.

   

  In het venster Eigenschappen van [jouw grafische kaart] klik je op het tabblad Stuurprogramma

   

  Je ziet dan zoiets:

   

  5a1843a2b9ea0-2017-11-24_17_06_03-Eigens

   

  Kijk in het venster dat jij krijgt naar de knop Vorig stuurprogramma.

  Bij mij zie ik dat de letters in die knop grijs zijn; dat betekent dat bij mij die knop inactief is, omdat er geen vorig stuurprogramma aanwezig is.

  Wanneer bij jou de letters in de knop Vorig stuurprogramma zwart zijn, dan kun je erop klikken om het vorige stuurprogramma terug te zetten.

  Als dat gelukt is, dan controleer je of je beeldscherm alles weer als vanouds weergeeft. Wanneer dat het geval is, dan is de operatie geslaagd en moet je enkel nog die update voor je grafische kaart gaan verbergen met behulp van het hulpprogramma wushowhide.diagcab.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    6

  Ik heb de drivers van het stuurprogramma terug geschroefd en probleem is hiermee opgelost nu heb ik wushowhide.diacab laten draaien en dan bekom ik deze resultaten, wat moet ik hier dan nog aanvinken?

   

  350km8j.jpg

   

  30tqcue.jpg

   

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Je laat twee afbeeldingen zien. Ik had eigenlijk verwacht dat in de eerste afbeelding opnieuw de driver voor je AMD grafische kaart zou staan, maar dat is niet het geval. Ik acht het mogelijk dat Microsoft intussen al zoveel klachten heeft gekregen over die driver update dat hij intussen teruggetrokken is. Dat zou betekenen dat die driver update niet meer wordt aangeboden via Windows Update. En dat zou een heel goed teken zijn!

   

  In je tweede afbeelding worden 4 verborgen updates getoond.

  Naar mijn weten zorgen die updates niet voor problemen, en zeker de onderste niet. Die zou ik alle vier aanvinken. Wanneer je daarna op Volgende klikt, zullen die updates niet meer verborgen zijn en een volgende keer geïnstalleerd worden.

  De installatie van KB890830 (Windows-programma voor verwijderen van schadelijke software) duurt altijd vrij lang. Direct na de installatie van KB890830 wordt namelijk een scan uitgevoerd op de achtergrond. Er wordt dan gecontroleerd op de aanwezigheid van een beperkt aantal virussen. Iedere maand krijg je een nieuwe versie van KB890830, waarin de virusdefinities aangepast/uitgebreid/aangevuld zijn.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    6

  Ik heb ondertussen de 4 verborgen updates aangevinkt zodat deze toch kunnen worden geïnstalleerd, ik hou jullie in ieder geval op de hoogte achter een paar dagen of alles nog steeds in orde is voor voorlopig alvast heel hartelijk bedankt voor de bijstand. :top::top::top:

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  @reddevel

   

  Voor de volgende keer wanneer je Speccy uitdraai wilt toevoegen aan jouw bericht volg onderstaande beschrijving:

   

  Klik je bovenaan eerst op "Bestand". 

  In het uitrolmenu kies je voor "Publiceer Snapshot".

  In het venster dat zich nu opent, klik je op JA om de link (URL) aan te maken.

  Er opent zich een nieuw venster waarin de gevraagde link zichtbaar wordt.

  Hier klik je op "Kopiëren naar klembord".

  Nu kan je deze link plakken in je bericht op het forum. Wanneer deze link wordt aangeklikt kan het overzicht worden geraadpleegd door onze medewerkers.

   

  Het is irritant om door jouw bericht te scrollen met zo'n 'lange' text.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    6

  Ik heb vandaag een grote update gehad van Windows 10 en na het verschillende malen opstarten en de update ten einde was was het weer van dat, ik heb Speccy al laten draaien en hieronder volgt het resultaat;

  http://speccy.piriform.com/results/Moy2ch5wuDkroVwKVJIc7rf

  Ik heb al bij de drivers van de videokaart gekeken maar het was het vak voor het terugzetten van de vorige versie ditmaal grijs, hopelijk kunnen jullie mij nu vertellen wat het probleem wel is.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...