Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Vriendelijk verzoek: whitelist www.pc-helpforum.be in je adblocker.

Beste bezoeker. Je ziet deze tekst omdat een adblocker, plugin of andere software onze advertenties blokkeert. PC Helpforum helpt jaarlijks gratis duizenden mensen met computerproblemen. Deze website en server kunnen we enkel onderhouden dankzij de inkomsten uit advertenties. Vandaar een vriendelijk verzoek: whitelist onze site zodat we jullie gratis verder kunnen helpen. Klik hier om te lezen waarom en hoe je kunt whitelisten.Theo2602

Een beestje in mijn smart (2)

Aanbevolen berichten

Terwijl ik dacht dat de popups verdwenen waren, zijn ze twee dagen later opnieuw opgedoken. Volgende keer wat langer wachten dus, voor ik laat afsluiten.

Ik heb nu gekozen voor een drastischer oplossing en de smart terug naar 'fabrieksinstellingen' gezet. Als hij terug werkt en met het net is verbonden, ga ik er als eerste een viruskiller opzetten. Nu ùmijn vraag is AVG genoeg, of moet Mallewarebytes er ook bij?

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Geplaatst: (aangepast)

In principe is AVG genoeg. Dit is een actieve scanner. Dat wil zeggen dat hij op de achtergrond je systeem in de gaten blijft houden. Normaal moet je geen tweede virusscanner op je pc zetten. Dit veroorzaakt problemen. Met uitzondering van Malwarebytes. Dit is meer een on-demand-scanner. Deze kun je wel naast een andere scanner op je op je gebruiken. Alleen zul je zelf Malwarebytes iedere keer voor een scan meten activeren. Ik gebruik Malwarebytes naast mijn standaard virusscanner en een keer in een bepaalde tijd laat ik Malwarebytes de pc grondig scannen. Zo loop je het minste risico op problemen.

Met betrekking tot je smart. Ik zou het enkel laten bij één scanner. Al moet ik zeggen dat ik zelf oog AVG heb draaien maar hem soms wel wat opdringerig qua advertenties vind.

aangepast door Captain Kirk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    12

  Bedankt, zal ik ook doen. Ondertussen wel wat problemen met openen smart. Vroeger moest ik schuiven, nu tikken. Waarschijnlijk iets fout ingevuld

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Geplaatst: (aangepast)

  @ Captain Kirk,

   

  9 uren geleden, Captain Kirk zei:

  In principe is AVG genoeg. Dit is een actieve scanner. Dat wil zeggen dat hij op de achtergrond je systeem in de gaten blijft houden.

  ....... (geknipt)

  ....... (geknipt) Al moet ik zeggen dat ik zelf oog AVG heb draaien maar hem soms wel wat opdringerig qua advertenties vind.

   

  Aan die opdringerigheid van AVG kan je zelf iets doen.

  Laat AVG zijn taken uitvoeren in de "stille modus".

  ScreenShot010a.jpg.fdc33da5b63d74b42694ed9df546f903.jpg

   

  Ga via "Menu"rechtsboven en vervolgens via "Instellingen" naar "Algemeen" en plaats een vinkje zoals in onderstaand scherm bij:

  ScreenShot009.jpg.b0f5808f65b71c7c1e0390ba136f5e40.jpg

   

  Zoals je wel zult gemerkt hebt zijn dit printscreens van een AVG Internet Security versie.

  Staat op al mijn computers.

   

  Ik ben er nu niet meer voor de volle 100% zeker van of die mogelijkheid er ook is in de AVG Antivirus Free.

  De computer waar er nog wel een AVG AntiVirus Free op stond is naar de computerhemel.

  Kan het dus niet meer controleren.

   

  Kan ik hier eventueel eens een antwoordje op krijgen?

  🤔

  aangepast door Calvus

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    12

  Ik heb de free en krijg een totaal ander beginbeeld. Ik vind wel dat je om reclame tegen te houden, de pro moet hebben.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    12

  2de probleem is mijn geheugen. Ik heb er nog maar enkele apps opstaan, en sta al in het rood. Maar dat is natuurlijk een ander zaak. Sommige apps kan je op de externe SD zetten, maar vaak werken ze dan minder goed.

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.