Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!


Theo2602

W10 1809

Aanbevolen berichten

Vandaag kreeg ik op mijn desktop W10 1809. Snelle update (15 minuten) weinig weg spelletje bij.

Maar wat ik wel heel vervelend vond, was de vele vragen die op het eind gesteld worden (eerste = spreken)

En ik niet goed wist wat daarop te antwoorden. Behalve het eerste besturing met taal, wat ik weigerde, heb ik de rest dan maar aanvaard.

Is dat goed, of had ik sommige dingen beter geweigerd?

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik meen dat er een stuk of 7 vragen worden gesteld. Die vragen hebben betrekking op je privacy en ze worden steeds weer gesteld: na de installatie van iedere nieuwe versie van Windows 10. Hieronder de vragen en daarachter de antwoorden die ik zelf steeds geef:

 

Spraakherkenning gebruiken: Nee

Laat Microsoft uw locatie gebruiken: Nee

Mijn apparaat zoeken: Nee (Maar als je een laptop hebt die je regelmatig ook buitenshuis gebruikt, dan zou ik hier Ja antwoorden. Daarmee kun je een verloren apparaat misschien terugvinden)

Diagnostische gegevens. Niet volledig, maar alleen Basis.

Herkenning handschrift: Nee

Op maat gemaakte ervaringen: Nee

Reclame-ID: Nee.

 

Jij hebt nu bijna overal voor Ja gekozen. Wanneer je dat zou willen wijzigen, dan doe je dat via Start > Instellingen > Privacy.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    12

  Kan ik daar ergens meer, liefst nederlandse uitleg over vinden? Sommige dingen, zoals plaatsbepaling, zeg ik wel JA op, omdat ik buienalarm bv gebruik. Spraak betrouw ik niet, ik heb vele jaren geleden eens een programma van Philips gekocht om gesproken taal om te zetten naar Word, maar dat lukte niet echt.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Had je al geklikt op Start > Instellingen > Privacy?

  Gewoon even doen. Klik dan achtereenvolgens in de linker kolom op Algemeen, Spraak, Persoonlijke instellingen voor handschrift en typen, enz. enz.

  Wanneer je dat doet, krijg je in het rechter paneel steeds uitleg over dat onderdeel. Misschien is dat al voldoende?

   

  Ik maak zelf geen gebruik van Buienalarm, maar wel van de website Buienradar. In die website heb ik mijn eigen woonplaats geselecteerd. Wanneer ik Buienradar open, krijg ik dan ook direct de weersverwachtingen voor mijn eigen woonplaats. Microsoft heeft daar niets mee van doen. Microsoft mag mijn locatie niet gebruiken.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

  Wil je toch liever meer uitleg over de privacy-instellingen in het Nederlands, lees dan de informatie op de volgende websites:

  1. https://www.seniorweb.nl/artikel/windows-10-privacy-instellingen-na-de-creators-update

  2. https://www.schoonepc.nl/windows10/windows_10_instellingen_onderdeel_privacy.html

   

  Menno Schoone (= link 2) is het meest uitgebreid in zijn uitleg.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    12
  Geplaatst: (aangepast)

  Jij bent bedankt, ik zal het nakijken. Maar tussen ons, ik ben 82 en geloof allang niet meer in privacy. Ik heb heel dat proces meegemaakt, van de tijd dat ze op de voetbal de camera's niet meer op het publiek mochten richten, omdat niemand moest weten dat je op de voetbal zat, tot nu dat er op elke km misschien 10 camera's staan.
  En het is raar, maar ik heb al enkele malen gelezen van mensen, die een mail kregen dat ze xx euro moesten betalen, omdat ze gefilmd waren terwijl ze met zichzelf voor de camera speelden, terwijl ze zelfs geen camera hadden.

  Tenzij er nog belangrijke dingen zijn, mag het bij mij dicht.

   

  aangepast door Theo2602

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites

 • Topicstarter
 •    12

  Gelukkig nog niet dicht, want een onverwachtte vraag. Bij het opstarten krijg ik nu dat Ccleaner verwijderd is, want dat die niet werkt met deze versie van W10. Zodra hij draait, komt er een popup die zegt dat er een nieuwe versie is van Ccleaner. Fisteren had ik dit dan gedaan, maar nu gebeurt vandaag hetzelfde: Ccleaner verwijderd, nieuwe versie ter beschikking. Blijft die circus duren?

   

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
 • Topicstarter
 •    12

  mijn reactie komt pas morgen, want ik zit nu in de woonkamer aan de laptop. De desktop waar W10 1809 opstaat, is in de studio.

  Deel dit bericht


  Link naar bericht
  Delen op andere sites
  Gast
  Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

  Logo

  OVER ONS

  PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

  ×
  ×
  • Nieuwe aanmaken...

  Belangrijke informatie

  We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.