Ga naar inhoud

Niet afgehandelde extensie


Theo2602
 Delen

Aanbevolen berichten


  • Reacties 21
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Populaire dagen

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen


Het probleem dat jij laat zien kan soms veroorzaakt worden wanneer Windows Photo Viewer als standaardprogramma is ingesteld voor alleen de huidige gebruiker (en dus niet voor alle gebruikers).

Of dat bij jou de oorzaak is, is echter niet zeker. Je kunt wel even controleren of Windows Photo Viewer door jou is ingesteld als standaard fotoviewer:

 

Klik op Start > Instellingen > Apps

Klik in de linker kolom op Standaard-apps

Kijk in het rechter paneel welk programma er bij jou staat onder Fotoviewer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

25 minuten geleden, Theo2602 zei:

Maar mijn probleem was dat ik sommige foto's niet naar mijn USB kon kopiëren en verplaatsen.

In je startpost was dat niet je probleem...

Daar bestond jouw probleem uit de vermelding "Niet-afgehandelde extensie Handler Finder" onder Type. Is dat niet belangrijk meer? Want jij hebt voor de weergave Details gekozen en dan hoort onder Type immers JPEG-afbeelding te staan, als het foto's zijn.

Wil je dat nog oplossen of zeg je 'laat maar zitten'?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Om het probleem op te lossen moet er iets aangepast worden in het register. Dat houdt altijd enig risico in. Je zou van tevoren een herstelpunt kunnen maken (al heb ik zelf zeer weinig vertrouwen in herstelpunten) of een back-up kunnen maken van het register. Nog beter is een image maken van je systeem, zodat je die image bij problemen kunt terugzetten.

 

Je hoeft overigens niet zelf in het register te gaan grasduinen. Je moet enkel twee keer een reg bestand downloaden van een website en dubbelklikken op dat reg bestand.

Ga naar deze website: https://www.tenforums.com/tutorials/14312-restore-windows-photo-viewer-windows-10-a.html

Op dit moment is Windows Photo Viewer alleen geactiveerd voor de huidige gebruiker. Dat zorgt voor jouw probleem en dat gaan we eerst ongedaan maken.

Scrol op die website omlaag naar OPTION ONE, punt 3. To "Undo" Restore Windows Photo Viewer for Only Your Account

Je ziet daar het onderstaande:

5f5cb6af61d54-Ashampoo_Snap_2020.09.12_1

 

Voer uit wat daar staat: download dat reg bestand en plaats het op je bureaublad. Dubbelklik erop en geeft toestemming om dat reg bestand samen te voegen met het register. Gooi het reg bestand daarna in de prullenbak.

 

Daarna keer je weer terug naar diezelfde website.

Deze keer moet je wat verder naar beneden scrollen, namelijk naar OPTION TWO, punt 2. To Restore Windows Photo Viewer for All Users

Je ziet daar het onderstaande:

5f5cb7ff39940-Ashampoo_Snap_2020.09.12_1

en je doet weer hetzelfde: download dat reg bestand en plaats het op je bureaublad. Dubbelklik erop en geeft toestemming om dat reg bestand samen te voegen met het register. Gooi het reg bestand daarna in de prullenbak.

 

Wat heb je dan gedaan? Met het eerste reg bestand heb je Windows Photo Viewer gedeactiveerd voor enkel de huidige gebruiker. Met het tweede reg bestand heb je Windows Photo Viewer weer geactiveerd, maar nu voor alle gebruikers. En dat moet je doen, ook al ben jij de enige gebruiker op die pc.

 

Ga daarna via Start naar Instellingen > Apps > Standaard-apps. Controleer of Windows Photo Viewer nog de standaard fotoviewer is. Indien dat niet het geval is, dan stel je Windows Photo Viewer opnieuw in als standaard fotoviewer.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen


×
×
  • Nieuwe aanmaken...