Ga naar inhoud

Kan Windows niet starten


Zieron33
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik ben in het bezit van een acer switch 10 die tot voor kort werkte zoals het hoort. De lader besloot een tijd terug om er mee op te houden en omdat ik niet onmiddellijk een vervanglader vond heeft de laptop tot vandaag uit gelegen. De lader werkt en ik wou de laptop gaan gebruiken. Echter tijdens het opstarten kreeg ik net na het ACER logo een blauw scherm. Ik heb de laptop heropgestart en toen kreeg ik net na het ACER logo volgende melding:

 

Kan Windows niet starten. Dit wordt mogelijk veroorzaakt door recente hardware -of softwarewijziging. Dit kunt u doen om het probleem op te lossen:

 

1. Plaats de Windows-Installatie schijf en start uw computer opnieuw op.

2. Selecteer de taalinstellingen en klik Volgende.

3. Klik op 'uw computer herstellen'.

 

Bestand: \WINDOWS\system32\winresume.efi

Status: 0xc000000f

 

Informatie: The application or operating system couldn't be loaded because a recuired file is missing or contains errors. 

 

Ik heb niets gewijzigd, alleen kreeg ik al weken de melding dat er een update beschikbaar was. Telkens ik de update wou downloaden en installeren bleek er te weinig geheugen beschikbaar te zijn. Verder kan ik niets bedenken wat er veranderd kan zijn. Los daarvan heb ik gedaan wat hierboven vermeld staat. Ik heb wel geen disk drive dus heb ik via mijn moeders laptop een Windows installatie op een externe harde schijf ( aangekocht om mijn laptop te kunnen updaten ) geïnstalleerd en aangesloten op mijn laptop. Mijn laptop opgestart maar werderom kreeg ik bovenstaande melding. Nadien nog wat gegoogled maar er is zodanig veel informatie te vinden waardoor ik besloten heb hier hulp te vragen want ik geraak er niet uit wijs. 

 

In de hoop dat iemand mij kan helpen

 

Bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Beste Zieron33

 

Welkom op het forum.

Maak met media creation tool een opstartbare usb downlouden via onderstaande link. 

https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/windows10ISO

 

Zet in je bios de opstartvolegorden zo dat  je computer opstart via die usb. Als je niet weet hoe dit moet laat het even weten dan leg ik dit ook even uit.

 

Vriendelijke groeten ictknechter 

aangepast door ictknechter
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste ictknechter

 

De methode die je voorstelt heb ik reeds toegepast maar in plaats van een USB-stick heb ik een externe harde schijf gebruikt. De opstartvolgorde heb ik aangepast in de bios van Windows naar USB HDD maar ik kwam telkens terug op het blauwe scherm of het scherm met de foutmelding beschreven in mijn eerste post. Kan dit komen door gebruik te maken van een externe harde schijf?

 

Ik ga vandaag alvast om een USB-stick en probeer het opnieuw zodra ik thuis ben.

 

Bedankt alvast! 

Link naar reactie
Delen op andere sites


10 uren geleden, falstring zei:

ik vermoed dat de interface in de externe schijf (tussen usb aansluiting en de schijf zelf) verhindert dat je van zo'n ding kan opstarten.

een stick kent zoiets niet, die wordt 'rechtstreeks' gezien.

 

Dit kan zeker kloppen want ik heb reeds meermaals geprobeerd met de externe harde schijf en dit blijkt niet te lukken. Ik wou dit weekend om een USB stick gaan maar ik ben er helaas niet geraakt. Maar het zou dus met een USB stick wel moeten lukken? 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Op 21/8/2021 om 15:53, ictknechter zei:

Normaal gezien kan het niet dat je het blauw scherm terug krijgt je zou de vraag moeten krijgen of je wilt installeren of wilt repareren. Kan je eens een foto mee sturen in het volgende bericht van je opstartvolegorden in je bios. 

 

Ik ben er nog niet toe gekomen om een foto te maken maar de volgorde is als volgt:

 

1: USB HDD: 

2: Windows Boot Manager 

3: Network Boot-IPV4:

4: USB CDROM:

 

Gelijk welke volgorde ik probeer, de harde schijf blijkt het niet te doen en komt ook niet in de lijst van boot priority order voor...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maar heb je het nu al met een stick geprobeerd?

(en ik zie je schijf niet in dat lijstje staan, dus daar gaat de bios ook niet naar zoeken natuurlijk )

oeps - het blijkt de eerste te zijn vermoed ik?

aangepast door Passer
Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 23/8/2021 om 09:27, Passer zei:

Maar heb je het nu al met een stick geprobeerd?

(en ik zie je schijf niet in dat lijstje staan, dus daar gaat de bios ook niet naar zoeken natuurlijk )

oeps - het blijkt de eerste te zijn vermoed ik?

Ik heb reeds geprobeerd met een USB stick met de opstartvolgorde zoals ik heb vermeld in mijn vorig bericht. Het probleem blijft hetzelfde, telkens de melding zoals vermeld in mijn beginpost. Ik weet nu wel niet of de USB is geformatteerd naar ntfs of FAT32... Blijkbaar moet het FAT32 zijn om van een USB te kunnen opstarten. Dit is snel nagekeken en ga ik zometeen doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...