Ga naar inhoud

Mijn laptop blijft vanzelf een & typen


Aanbevolen berichten

Beste iedereen

Ik heb een probleem met mijn laptop en heb al vanalles opgezocht, maar geen oplossing gevonden. Enkele maanden geleden begon mijn laptop uit het niks op willekeurige momenten een & te typen. Dit blijft nooit bij eentje, maar het blijft uit zichzelf typen (vaak sneller dan dat ik ze kan deleten). Hierdoor is het enorm vermoeiend om te werken aan documenten, omdat ik mij bijna meer moet bezighouden met het deleten dan effectief inhoud schrijven. Ik heb toen alle updates uitgevoerd, maar niets hielp. Uiteindelijk ging het langzaamaan uit zichzelf weg. Nu heb ik onlangs per ongeluk opnieuw op die knop geduwd, waardoor alles weer opnieuw begonnen is. Is er hier iemand die een oplossing weet? 

Dankbare groeten

Eva

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 18/7/2023 om 20:59, Eddy X zei:

Enige oplossing is het klavier vervangen.

Misschien - als je een degelijk tobo hebt - zou je die toets er eens af kunnen halen en kijken of en hoeveel vuil eronder zit?

Mogelijk is ook het 'veersysteem' ervan stuk of versleten?

Moest je een goedkoop (merkloos of onbekend merk) tobo hebben: let er dan mee op want ik heb ooit ook zo eens een tobo uit mekaar

gehaald en het niet meer in mekaar gekregen.  :(  :xd:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een nieuw klavier zou ik pas kopen nadat alle mogelijkheden tot herstellen uitgeput zijn.

Volg best eerst het advies van Passer.

Hier enkele linken die je tonen hoe het er achter een toets zo al uitziet en hoe je ook eventueel vuil dat achter een toets zit kunt verwijderen:

https://decomputer.be/een-laptop-toetsenbord-reinigen-herstellen-vervangen/

https://laptoid.nl/informatie/laptop-toetsenbord-schoonmaken/

 

https://www.google.com/search?newwindow=1&client=firefox-b-d&sxsrf=AB5stBiCsyB6X026Il45Usfs3q9Q0EXsTQ:1690230861364&q=toets+van+laptop+blijft+hangen&tbm=vid&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwidnNHQmKiAAxVPAzQIHV0rA-kQ0pQJegQIDBAB&biw=1920&bih=891&dpr=1#fpstate=ive&vld=cid:bfd911c1,vid:iGKbhzcEta8

 

https://www.google.com/search?newwindow=1&client=firefox-b-d&biw=1920&bih=891&tbm=vid&sxsrf=AB5stBiiN1xtncGoeNHzlihj1B6TdIVMbQ:1690230971654&q=Acer+laptop+toets+vervangen&sa=X&ved=2ahUKEwjdgJ2FmaiAAxXbFTQIHZLYAaQQ1QJ6BAgKEAE#fpstate=ive&vld=cid:d8ef392e,vid:DfVXcg4VZGE

 

De techniek van het veermechanisme is bij de meeste laptop toetsenborden hetzelfde. De uitvoering van die techniek kan wel verschillen. Het veermechanisme is erg kwetsbaar. Speing dus voorzichtig mee om.

Toetsen kun je meestal ook vervangen.

De prijs van een nieuw toetsenbord (niet geplaatst!) varieert van 10 tot 60 € of meer. Daar komt dan de kost van het verzenden nog bovenop.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, die bestellen het dan voor u en rekenen de verzendingskosten gewoon door. Voordeel is dan wel dat zij de verantwoordelijkheid op zich nemen dat het juiste toetsenbord wordt besteld.

Je vraagt best vooraf naar de kostprijs maar normaal doet de winkelier dat automatisch.

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uren geleden, Tamari zei:

Ja, die bestellen het dan voor u en rekenen de verzendingskosten gewoon door.

 

Dat kun je dan ook zeggen als je een komkommer in de supermarkt koopt. Alleen zijn de verzendkosten dan wat lager.

Ik kocht ooit een toetsenbord en dat was gewoon aanwezig in de winkel.

Laten wij toch heel blij zijn dat er nog normale winkels zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.