Leono

Lid
 • Aantal items

  326
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Leono

 • Titel
  Lid
 • Verjaardag 24 april

Profiel Informatie

 • Geslacht
  Man
 • Land
  Nederland

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 7 Home Premium

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

999 profielweergaven
 1. Dank u, Porrelaar, Wat ik mij afvraag is of ik ooit zo'n bizarre YouTube instructie heb gezien: het kijken alleen al gaf mij stress. Ik heb buiten deze laptop geen ander digitaal apparaat, dus ik zou alles moeten noteren op een vel papier. Ondenkbaar dus. Als men dit in de winkel wil doen voor een paar tientjes vind ik het nog goedkoop. Toen ik mijn laptop kocht had ik nog nooit gehoord van een cmos batterij, maar bij Acer was men natuurlijk zeer goed op de hoogte. Zij weten dat zo'n batterij ooit vervangen moet worden. Hoe kan het dan dat het bij type Z zoveel gemakkelijker gaat als bij type G? Ik heb eens gezocht naar specificaties: type Z heeft 320 Gb opslag, en type G heeft 500 Gb. Ik heb zelf 500 Gb. Toen keek ik eens bij ZG (mijn model dus) en zie ik daar 320 Gb. (Allemaal gezien bij Tweakers). Daarom ben ik nog steeds geen computerliefhebber: het is een en al gecompliceerdheid en onberekenbaarheid. En we worden met zijn allen steeds afhankelijker van dit alles. Het lijkt mij het beste als ik voorlopig maar doormodder en in de gaten blijf houden of er manieren zijn om dit batterijtje op een aanvaardbare manier vervangen te krijgen. En, misschien komt de laptop wel aan zijn einde met lege batterij en al. Ik zal ook nog wel eens zoeken op het internet.
 2. Goedemorgen kweezie wabbit, Nu was ik al bang dat clarkie wellicht in het ziekenhuis was opgenomen en nu gaat u dus naar het ziekenhuis. Ik hoop dat het niets al te ernstigs is en ik wens u veel sterkte en een spoedig herstel! Ik hoop uw vrolijk konijntjes avatar snel terug te zien. Dank voor uw hulp tot nu toe en ook dank dat u mijn vraag heeft doorgespeeld naar uw collega's.
 3. Wat ik u nog zou willen vragen, kweezie wabbit: het type laptop staat in het Speccy-bericht. Is het volgens u mogelijk de cmos-batterij zelf te vervangen, en zo ja, is er daarvoor hulp te vinden, hier of op het internet? Als u het niet weet, heb ik daar uiteraard begrip voor, want ik weet het zelf ook niet.
 4. Daar ben ik ook bang voor. Maar ik ben wel blij dat ik nu weet dat er in principe een oplossing is. Daarvoor wil ik u hartelijk danken!
 5. Dat een cmos batterij hooguit enkele euro's kost is mij bekend, maar in de winkels waar ik geweest ben deed men erg moeilijk. De batterij zat misschien gesoldeerd en bij een laptop kon je het moeilijk zelf doen. Dus kom je al op enkele tientjes. En verder is vervoer, zoals gezegd, ook een probleem. Dankzij een tip op dit forum heb ik een fantastisch tijd synchronisatie programmaatje ontdekt zodat ik altijd bij de tijd ben. Zodra het internet start worden tijd en datum gecorrigeerd. Zodoende kan ik leven met een lege cmos batterij.
 6. Hallo kweezie wabbit, In een eerdere draad heb ik al eens uitgelegd dat ik de cmos batterij alleen vervang als het echt niet anders kan. Ik heb wel al inlichtingen ingewonnen hierover. De verschillende winkels gaan hier zeer uiteenlopend mee om. Eentje sprak over minimaal €55 om de zaak te onderzoeken. De redelijkste winkel is aardig ver weg en ik heb geen auto.
 7. Hoewel ik er eigenlijk zeker van was dat het probleem was opgelost, ging de laptop vanmorgen toch weer vanzelf aan. Later bleken de BIOS instellingen niet bewaard te zijn, hoewel ik ze 200% zeker bewaard had. Nu is mijn cmos-batterij zeker al een jaar leeg. Wellicht is dat de oorzaak van het niet bewaren? In dat geval is het vreemd dat het gisteren wèl goed ging.
 8. Dat had ik nu ook al weer niet gedacht. Zo zie je maar weer.
 9. Hallo falstring, Omdat u sprak over "quick boot" in plaats van "quiet boot", begon ik eerst toch wat te twijfelen, maar uiteindelijk besloot ik "Network boot enabled" toch maar eens om te zetten naar "disabled". En het lijkt er zéér sterk op dat het werkt! De eerste test is volledig geslaagd. Als het nu morgenvroeg weer zo goed gaat, weten wij zeker dat het probleem is opgelost. Ik vond het nu al geweldig dat ik de stekker in stak en de laptop bleef gewoon rustig. Ik zal mij in ieder geval morgen nog melden (behalve als de laptop niet meer wil starten , ik heb geen andere digitale apparaten).
 10. Wat ik wel zie is "Quiet boot enabled" en inderdaad "Network boot enabled". Ik durf dit niet te veranderen voordat ik weet wat deze instelling betekent. Het is inmiddels traditie dat ik in deze periode van het jaar een klein probleem aankaart en dat ik vervolgens kom te zitten met een vele malen groter probleem: computer start niet meer of Windows is onbruikbaar geworden. Dus, graag enige uitleg en garantstelling. Ik zal ook alvast eens zoeken op het web.
 11. In mijn BIOS kan ik niets vinden wat ook maar in de verte lijkt op 'Boot on power on'. Op het net vond ik wel mensen die dit graag willen (computer zoveel mogelijk actief), maar ik kreeg ook de indruk dat het afhangt van wat voor BIOS je hebt of hier instellingen voor zijn. Ik ben echter zeer zeker geen BIOS-expert. Heb alleen eens de opstartvolgorde gewijzigd.
 12. Helaas. Zojuist geprobeerd (zelfs 10 minuten gewacht), maar helpt niet. Hallo falstring, dank u voor de duit. Ik moet zo weg, maar als ik terug ben, zal ik eens in de BIOS duiken. Ik ben benieuwd of ik deze instelling kan vinden.
 13. Hallo kweezie wabbit, De laptop wordt zeker correct afgesloten. Het "probleem" is dat de stekker van het modem en die van de laptop samen in dezelfde stekkerdoos zitten. Hiervoor heb ik niet zo gauw een alternatief. Wat ik nu als (tijdelijke) oplossing doe is -na afsluiting van de laptop- het kabeltje uit de laptop halen, maar ik vergeet dit nogal eens, en dan moet ik weer opnieuw opstarten. Ik hoopte dat er een manier zou zijn om de laptop uitsluitend te laten starten via de aan-/uitknop.
 14. Met het feit dat u een vrouw van 65 bent heb ik geen probleem, maar twee teams met probleemoplossers tegelijk aan het werk zetten vind ik ronduit asociaal. Het is gewoon "not done".
 15. Deze man heeft zijn "Excel-probleem" ook al gepost op het Nationaal Computer Forum. Flauw!