Ga naar inhoud

Grote upgrade naar Windows 11 23H2 is vanaf vandaag te downloaden


Calvus

Aanbevolen berichten

Grote upgrade naar Windows 11 23H2 is vanaf vandaag te downloaden

image.png.589088e07847aebef00a7d349869bd44.png

 

In het kort

  • Jaarlijkse grote upgrade voor Windows 11 is er
  • 2023-update is de naam, 23H2 het versienummer
  • Voor sommige gebruikers al te krijgen via Windows Update (als je de knop 'Krijg de nieuwste functies als ze beschikbaar zijn' hebt aanstaan)
  • Ook te installeren via Installatie-assistent (of Media Creation Tool of ISO), maar wachten op Windows Update is aan te raden
  • Windows 11 23H2 heeft heel veel nieuwe functies (nieuwe Outlook, gemoderniseerde Verkenner en Taakbalk enzovoort)
  • Echt nieuw vandaag is de vernieuwde Teams
  • AI assistent Copilot is officieel nog niet te verkrijgen in de EU

 

Vanavond heeft Microsoft, vrij onverwacht, Windows 11 2023-update (of 23H2) uitgebracht.

Deze grote jaarlijkse upgrade voor Windows 11 brengt Microsofts besturingssysteem bij een nieuw versienummer: 23H2 met als buildnummer 22631.2506.

Deze update bevat heel veel nieuwe functionaliteit.

Veel nieuwe functies in 2023 upgrade

Je vindt hier alle nieuwe functies en verbeteringen die de afgelopen weken ook al als optionele updates te verkrijgen waren, zoals een nieuwe Outlook, veel vernieuwingen in Windows Verkenner en de taakbalk, een Backup app, ondersteuning voor 7-zip en rar en veel meer.

AI Assistent Copilot wordt voorlopig nog niet in de EU uitgebracht (maar lees hier hoe je Copilot met een trucje ook al in Nederland kunt proberen).

 

 

Echt nieuw in de update van vandaag is dat de vernieuwde Microsoft Teams wordt meegeleverd in plaats van het Chat-icoon in de taakbalk.

Deze verandering zat nog niet in de updates van de afgelopen maand.

Geleidelijk te krijgen via Windows Update

Windows 11 23H2 is voor sommige gebruikers al te downloaden via Windows Update als je de knop 'Krijg de nieuwste updates als ze beschikbaar zijn' hebt aanstaan. Zoals gebruikelijk wordt de nieuwe versie gefaseerd uitgerold, zodat niet iedereen de download gelijk te zien krijgt (wij bijvoorbeeld nog niet).

De komende maanden zal uiteindelijk iedereen de upgrade naar Windows 10 23H2 krijgen. Als blijkt uit Microsofts telemetrie gegevens dat bepaalde combinaties van hardware en software problemen geven met versie 23H2 dan krijgen betreffende gebruikers de upgrade nog niet aangeboden totdat alles opgelost is.

Downloaden via Installatie-assistent

Als je Windows 11 23H2 nog niet ziet in Windows Update maar echt niet kunt wachten dan kun je de upgrade downloaden en installeren via de Windows 11 Installatie-assistent (voor gevorderden).

Klik op Download nu onder Windows 11 Installatie-assistent en volg de instructies. Nog meer gevorderden kunnen eventueel de Media Creation Tool gebruiken of de ISO downloaden van dezelfde pagina.

Wachten tot 23H2 of 2023-update via Windows Update verschijnt is echter aan te raden. Aangezien alle functies al bij updates eerder deze maand zijn gedownload naar je pc (maar nog niet geactiveerd) is het alleen een kwestie van het inschakelen van de vernieuwingen via een zogeheten enablement update.

De upgrade via Windows Update zal daardoor ook snel verlopen. Upgraden via de Installatie-assistent duurt een stuk langer (maar is wel noodzakelijk als je nog op de oude versie 21H2 zit).

 
Bron:

Windows Blog

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mijn bron: Gratissoftware.nl

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 1/11/2023 om 12:38, Calvus zei:

De komende maanden zal uiteindelijk iedereen de upgrade naar Windows 10 23H2 krijgen. Als blijkt uit Microsofts telemetrie gegevens dat bepaalde combinaties van hardware en software problemen geven met versie 23H2 dan krijgen betreffende gebruikers de upgrade nog niet aangeboden totdat alles opgelost is.

 

Alles op zijn tijd.

Geduld is een mooie deugd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.