Ga naar inhoud

[OPGELOST] cannot find Rundll32.exe


vronghel

Aanbevolen berichten

Ik wilde mijn computer scannen met avg anti virus. En had hierbij wat scan settings veranderd.niet wetende dat de setting verandering zo'n enorme impact zou hebben. De setting dat ik veranderde was "scan system environment". Toen de scan bezig was zag ik dat hij hij bepaalde files aanduide als een bedreiging die totaal geen bedreiging konden zijn! Hierbij zette ik de scan stop maar door de scan te stoppen verwijderde hij de files die hij op dat moment bedreigend vond. En toen dat ik nog mijn controle paneel wilde gaan en ging naar accounts dan zag ik voor de eerste keer het probleem opduiken. cannot find rundll32.exe . Toen ik andere de rest ook wilde openen werd deze fout weer gegeven.

Ben dan tot de conclusie gekomen om naar de verwijderde bestanden in agv te gaan zien en om ze terug te zetten. Maar het probleem is nu dat niet meer alle bestanden kunnen worden terug gezet worden!

Ik kan het dan wel manueel doen met "restore as". Ik kan wel zien van waar de bestanden afkomstig zijn maar en als ik ze daar terug wil plaatsen dan vind ik de juiste map niet!

Hoe kan ik dit oplossen!

Greetz

Restore files.doc

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bij verwijderen van Windows bestanden zal Windows onmiddelijk reageren door de reserve kopieen aan te spreken en terug te zetten tenminste als die op uw computer aanwezig is.

Als AVG werkelijk al die bestanden als virus beschouwd dan zie het erg slecht uit.

Als Kape straks hier lang komt zal hij waarschijnlijk dezelfde mening hebben als ik maar ik hoop wel dat hij u een oplossing kan geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat je nu al kan is dit.

Bij ieder map moet je manueel eerst nakijken of er een exe bestand bij zit.

Zo nee

Dan de map met de rechtmuis zippen.

De gezipte bestand op een andere medium zetten zoals usb-stick

Na formateren de map nog eens controleren door de virusscanner.

In gezipte bestand stopt de virus.

Indien u een netwerk hebt dan moet uw besmette computer ontkoppelt worden van de netwerk anders zal die ook alle computers besmetten.

Deze virus kan zeer snel alle exe bestanden besmetten zoals Word.exe

Zelfs al slaagt u de virussen van exe bestanden zal het onmiddelijk weer besmette.

Herstellen is niet meer mogelijk tenzij u een expert ben.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan heb ik - helaas - héél slecht nieuws. De conclusie van Kweezie Wabbit is de juiste. Op basis van je AVG-log is het duidelijk dat je met een Virut-infectie worstelt. Dit is een virus dat de laatste tijd enorm vlug verspreidt. Het infecteert legitieme exe-bestanden, dus al je programma's, enz ...

SystemLookup - Global Search=

Het slechte nieuws is dat bij een Virut enkel een format en herinstallatie een goede oplossing is, alle andere pogingen zijn een verloren zaak. Lees hierover even deze blogpost van Miekiemoes :

miekiemoes' Blog: Virut and other File infectors - Throwing in the Towel?

Kortom 80% van de exe-bestanden zijn geïnfecteerd hier. Dus, indien je een backup neemt van je bestanden vooraleer een format en herinstallatie te doen, zorg ervoor dat je geen backup neemt van exe, scr, html, htm, asp, php bestanden, want ook deze zijn allemaal geïnfecteerd.

De methode die Stegisoft voorstelt om je niet-besmette bestanden op te slaan is een goede suggestie. Maar kom zeker aan geen enkel exe-bestand (ook niet om ze opnieuw door de virusscanner te halen), want dat is hopeloos.

Succes ermee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.