Ga naar inhoud

stegisoft

Lid
  • Items

    32.333
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Geen info
  • Land
    Geen Info

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Geen Info

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

stegisoft's prestaties

  1. Ik zal proberen uit te leggen. Stelt dat de hoofdrouter stuk is. Je hebt smartphone, PC en Laptop Door het feit dat de hoofdrouter stuk is kan je lokaal geen verbinding maken met smartphone, PC en Laptop onderling. Maar geen enkel toestel kan op internet. Dat betekend dat smartphone, PC en Laptop niet weet waar de router is ofwel standaard Gateaway. GW geeft dus DHCP aan alle toestellen en dus IP uit en dankzij IP adressen kunnen alle toestellen met elkaar gegevens wisselen en ook op internet gaan tenzij jij in de router anders instelt. DHCP betekend dat de router voor ieder toestel een andere IP adres geeft. Maar ieder toestel kan je in principe ook een vaste IP adres geven op voorwaarde dat het overeenkomt met GW range. Is GW range 192.168.0.1 dan krijgen alle toestellen IP in de range 192.168.0.2 tot 192.168.0.255 = IPv4 Maar gelijktijdig worden ook IPv6 gegeven zoals 2001:0db8:85a3:0000:1319:8a2e:0370:7344 Nota: als uw provider internet uitvalt en de router is niet stuk dan kan ieder toestel wel met elkaar verbinden dankzij de IP adres. GW is dus software gedeelte van de router. Nota: IP adressen kan je niet altijd goed onthouden en daarom heeft ieder toestel ook een naam.
  2. Timing is alleen belangrijk als je gaat overklokken. Doe je niet dat kies je zelf maar hoe lager de eerste 2 getallen, hoe sneller de ram geheugen moet gelezen worden. Maar ik zou eerder naar de prijs / verhoudingen kijken dan snelheid.
  3. 192.168.0.254 als die vrij is mag je dat ook gebruiken voor extender. Maar als de router van uw provider 192.168.0.254 dan is standaard gateaway ook 192.168.0.254 In dat geval mag je 192.168.0.254 niet gebruiken voor uw extender Telenet of Belgacom of Scarlet = bij wie je internet betaald en dus uw provider en niet de extender Als je niet zeker bent dan dit doen in cmd of opdrachtprompt: ipconfig /all Daar ziet je IP adres van uw provider of (default) standaard gateaway = internet verbinding Onderstaande geval is dat 192.168.0.1
  4. AMD = EXPO en Intel = XMP AMD kan beiden ecc en non-ecc aan doch de laatste geeft de voorkeur. ECC kan fouten herstellen maar dat komt tegenwoordig bijna niet voort.
  5. Als je wel in uw extender kan met http://tplinkrepeater.net dat is het perfect. Op dat moment kan je nooit naar uw router gaan want je moet nog invullen. Kijk lan of zo en vul daar dit in: IP adres 192.168.1.200 -> je stelt zelf de ip adres van uw extender in. Subnet masker : 255.255.255.0 Standaard gateaway : 192.168.1.1 -> dat is de router waar internet binnenkomt. Bovenstaand is voor Proximus of Scarlet Voor Telenet moet je alleen de derde cijfer veranderen in 0 dus 192.168.1.200 = 192.168.0.200 192.168.1.1 = 192.168.0.1 Als je dan klaar bent dan alles opslaan en dan kan netwerkkabel weer los. Opgelet als alles goed werkt moet je daarna inloggegeven paswoord absoluut veranderen want hackers weten welke de standaard paswoord is. (Wifi paswoord is een andere paswoord)
  6. De ram geheugen pagina die je gaf zijn geteste geheugen en zekerheid dat het werkt. Je kan maximaal 4 geheugen Slots zetten tot maximaal 128 Gb (Totaal over slots) Altijd in hardware handleiding kijken hoe je geheugen moet plaatsen.
  7. Je heb de handleiding van TP-link niet gelezen? Daar staat duidelijk dat je http://tplinkrepeater.net moet ingeven in uw browser Ofwel Download deze app (klik) op met uw smartphone. Als je Iphone hebt dan naar deze pagina (klik) Nota: mogelijk moet je eerst pc netwerkkabel in extender pluggen om http://tplinkrepeater.net in uw browser te kunnen ingeven.
  8. Als het altijd gewerkt heeft moet je niks aanpassen. Meestal is gewoon de router van uw provider opnieuw opstarten. Dat is zo voor Windows, Linux en Mac Het enige wat wel kan is dat een toestel stuk is Een andere optie zou kunnen zijn dat omgeving te vochtig is.
  9. Zo'n een Leuvense stoof hadden we zowat 20 jaar geleden nog gehad in ons huis. Maar toen we gingen verbouwen vonden we dat de stoof teveel plaatst nam en deden we het weg.
  10. Je laad toch uw smartphone en dat is ook goed.
  11. Maar kweezie moet wel nog volhouden tot mei eer hij de eer van 8 jaar krijgt.🤣
  12. Opmerking op vorige bericht: Als ik naar een garage ga en ik wil een auto kopen dan zal de garagist mij de duurste auto proberen te verkopen terwijl ik dat mogelijk niet nodig hebt. Zo ook met computer. Mijn huidige computer is minstens 10 jaar oud en kost toen 1.800 euro of zo. Tot op heden is het nog altijd goed genoeg voor wat ik wil doen. Maar eerlijk gezegd: veel te duur voor wat ik nodig hebt. Had ik toen van 1000 euro gekocht dan zou ik nu een nieuwe computer hebben voor bijna dezelfde bedrag met het verschil dat ik een betere computer hebt. Denk goed over na of 3.000 euro echt wel nodig is.
  13. Je hebt ook die vraag gesteld op deze forum (klik) Waarom gebruik je niet M2 SSD? Ik heb dat al minstens 10 jaar en mijn computer is nog altijd perfect. 32 GB geheugen is goed genoeg om naar de maan te reizen. Zelf heb ik 16 GB en ik heb dat nog nooit nodig gehad. Als je 3D ook doet dan kan je niet genoeg geheugen hebben. Ik heb wel waterkoeling en is nog altijd dezelfde en idem merk Corsair Koop geen harddisk want dat vertraagd uw computer enorm. Alleen SSD kopen.
  14. Kijk in de instellingen van onedrive want je kan zelf bepalen hoe en wat.
  15. Het principe van pop3 en smtp is min of meer hetzelfde. Hoe je SMTP moet instellen kan je op deze pagina (klik) lezen. Het is absoluut niet nodig om outlook te hebben als mailprogramma op uw pc. Je kan bijvoorbeeld Thunderbird (klik) ook gebruiken dat veel lijkt op outlook en bovendien gratis is. Zelf gebruik ik dat maar outlook is evengoed. De reden ervan is dat ik Linux heb en geen Windows. Ik zie alleen voordelen met SMTP. Vroeger had ik ook schrik om van POP3 naar SMTP te gaan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.