Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

De oorzaak is eigenlijk vrij simpel.

Al die icoontjes worden opgeslagen bij de tijdelijke internet bestanden. Als je die map leegmaakt, zijn ook de icoontjes verdwenen.

Ook de instellingen van deze map spelen een rol. Als je de bewaarduur van de tijdelijk internet bestanden hebt ingesteld op 60 dagen, zullen na 60 dagen de opgeslagen bestanden (en icoontjes) verwijderd worden. Als je de mapgrootte hebt ingesteld, zullen de oudste bestanden verwijderd worden als de limiet bereikt word.

Al wat je moet doen om dit op te lossen, is de bewuste webpagina opnieuw bezoeken.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit heb ik nog gevonden, wel zelf niet geprobeerd.

Het was van toepassing op oudere IE.

Maar zal nu nog in grote lijnen het zelfde zijn.

Wel veel werk om je icoon te behouden.

Het gaat om een speciaal bestand – favicon.ico – dat in de root van de website is neergezet. Internet Explorer kan dit icoon meenemen als u een url toevoegt aan de Favorietenlijst.

Als een website een FavIcon heeft,wordt dit trouwens ook getoond aan de linkerkant van de adresbalk. Een FavIcon kan op een gegeven ogenblik verdwijnen als de map met tijdelijke bestanden vanInternet Explorer wordt geschoond.Ook kan een FavIcon verdwijnen als het dermate lang in die map staat, dat het wordt overschreven door nieuwe gegevens. U wilt een FavIcon redden? Ga dan als volgt te werk:

Stap 1. Maak een speciale map aan op uw systeem.Bijvoorbeeld c:\windows\favicons\.

Stap 2.Ga naar een website die gebruik maakt van een FavIcon en neem deze website op in uw Favorietenlijst. U zult het zien: het FavIcon wordt netjes in het menu Favorieten neergezet.

Stap 3. Ga naar Extra en Internetopties. Op het tabblad Algemeen bij de sectie Tijdelijke internetbestanden klikt u op de knop Instellingen.

Stap 4. Klik in het venster Instellingen op Bestanden weergeven.

Stap 5.De map Temporary Internet Files zal nu verschijnen.Maak de map wat breder en klik het kopje Type aan met de linkermuisknop. De bestandenlijst wordt nu gesorteerd op type en u bladert naar de soort Pictogrambestand. Vervolgens zult u tegen een of meer FavIcon’s aanlopen.

Stap 6. Hebt u het FavIcon van uw keuze gevonden? Klik deze aan met de rechtermuistoets en kies de optie Kopiëren.

Stap 7. Ga vervolgens naar de eerder aangemaakte map c:\windows\favicons\. Klik hierin met de rechtermuisknop en kies Plakken. Het bestand dat wordt neergezet, geeft u vervolgens een naam die iets zegt over de bijbehorende website.

Stap 8.Open de menubalk Favorieten en klik het te bewerken item

aan met de rechtermuisknop. Kies Eigenschappen en geef vervolgens aan dat u het pictogram wilt wijzigen door op de knop Ander pictogram te klikken.Waarna u een verwijzing maakt naar het ico-bestand in de map c:\windows\favicons\.

Inderdaad, het is even werk maar dan hebt u ook wat.Op deze manier kunt u alle FavIcons van alle websites veiligstellen.En u zult zien dat ze vanaf nu niet meer verdwijnen na verloop van tijd.

Aan jouw of jet wil uitproberen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mooi bedankt, het is dus niet iets om ongerust over te zijn.

---------- Post toegevoegd om 12:01 ---------- Vorige post was om 11:54 ----------

Clarkie bedankt, maar ik heb Google schroom. Daar is bij extra, geen internet opties. Dus ik weet ook niet hoeveel dagen dit bewaard word. Bovendien kan ik jou advies ook niet uitvoeren. Exploier was duidelijker, maar deze is sneller.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.