Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

- start je computer nog op?

- stond je laptop aan of uit op moment van "laden"?

Indien je laptop uit stond dan is de kans zowat 100% dat je gegevens te recupereren zijn, anders hangt het een beetje of je geluk hebt of niet... Voor de laptop zelf vrees ik een beetje, het zou me verwonderen dat die dat gaat overleefd hebben (en anders sowieso je batterijpack wisselen, als daar een te hoge spanning op gestaan heeft heb je kans op lekken & dat wil je niet bij lithium-accu's)

Je gegevens kan je proberen te recupereren door de harde schijf uit de laptop te halen (staat normaal in het boekje hoe je die er het makkelijkste uit krijgt) en dan met een adapter aan een usb poort van een andere computer te hangen. Welk type adapter hangt een beetje af van welke harde schijf het is; je hebt sata harde schijven & ide harde schijven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gaat de laptop nu meer aan dan? Of geeft hij nog beeld/geluid?

Zoals Masters al zei, zijn je gegevens vaak wel te redden, afhankelijk van wat voor opdonder je mobo/cpu/ of HDD hebben gehad. Wat betreft je accu, heb je kans dat hij nu heel snel leegloopt of gaat lekken.

Kijk of hij gewoon nog opstart en doet wat hij moet doen. Is dat zo, kijk goed hoe snel je batterij leegloopt. Als dit rapper gaat dan hij normaal doet, zou ik even een seintje geven. En ook als hij foutcodes geeft, of zomaar uitvalt zonder reden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

haal de batterij eruit, en sluit dan je voedingskabel aan op je laptop en steek deze ook in het stopcontact

LET OP!!!!!!!!!!!!!

sluit eerst de laptop compleet af voordat je de batterij eruit haalt,

doe het dus niet op de volgende manier:

laptop aanzetten ->laptop aan stekkervoeding --> batterij eruit

maar op deze manier:

laptop uit --> stekkervoeding loskoppelen --> batterij eruit --> stekkervoeding aansluiten --> laptop aanzetten.

als hij het op deze manier nog wel doet, dan ligt het inderdaad aan je voeding,

doet hij het op deze manier niet, dan heb je waarschijnlijk je moederboard opgeblazen,

wil je zeker weten of het inderdaad je moederboard is, moet je even als je hem probeerd aan te zetten, en hij reageert niet gewoon even aan laten staan, en even luisteren boven de toetsjes van de laptop, hoor je nu een zacht piepje of een soort van een ruis, dan is het waarschijnlijk je moederboard, want dan is het je harde schijf die staat te draaien.

hoor je totaal niets dan alleen je eigen adem :biggrin: dan kan het ook de contactpunten van je stroomslot naar je moederboard zijn die gesmolten zijn, dit is te vervangen als hij nog in de garantie zit, anders kan dit wel eens prijzig worden.

MVGr,

Leroy

Link naar reactie
Delen op andere sites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.