Ga naar inhoud

Probleem met laptop memory


Talitha

Aanbevolen berichten

Het geheugen van mijn laptop lijkt de laatste tijd steeds kleiner te worden... :dong: Ik heb sinds kort een antivirus programma van Norton die ook bijhoudt hoe het is gesteld met het geheugen van je PC. Ik krijg af en toe meldingen dat Firefox een groot deel van het geheugen in beslag neemt, zelfs al gebruik ik maar een tabblad.

Ik kan het geheugen wel iets verbeteren met Memory Optimizer maar het programma zelf neemt ook weer een deel van het geheugen in beslag... Soms lopen alle paginas vast en hoor ik een korte piep: ik ben er inmiddels wel achter gekomen dat een kort piepje aangeeft dat er problemen zijn met het geheugen van de computer.

Kan ik nog wat aan mijn instellingen veranderen? Ik heb zelf al het een en ander geprobeerd, alles stond afgesteld op de beste prestaties voor mijn programmas maar ik heb de settings nu aangepast voor de system cache. De paging file size is nu 837 MB. Memory Optimizer geeft echter aan dat er gemiddeld maar 300 MB beschikbaar is.

Oja, ik heb alle grote programmas zoals Google Earth en Google Chrome ook nog verwijderd

van mijn laptop, maar ik heb niet het idee dat het echt geholpen heeft...

Met vriendelijke groet,

Talitha Numberi

aangepast door Talitha
toevoeging
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 26
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Dag Talitha,

1) Hoeveel totaal geheugen heeft je computer?

2) Als je met de rechter muisknop op Deze Computer klikt en je kiest daar Eigenschappen, krijg je een pagina met wat algemene info.

Komt de vermelde geheugengrootte overeen met wat het zou moeten zijn? (zo kunnen we al is nagaan of dat er geen geheugenlatje defect is)

Link naar reactie
Delen op andere sites

We kunnen alvast eens kijken om enkele onnodige processen niet mee te laten opstarten met je Windows.

Download Soluto. (klik er op)

Klik op I Agree – Install. Wacht in het scherm wat daarop volgt. Na 30 seconden verdwijnt dit scherm en installeert Soluto verder. Tijdens dit proces kan je je pc normaal gebruiken.

Als je wilt zien hoever Soluto is met installeren druk je met de rechtermuisknop op het icoontje soluto.png rechts onderin op de taakbalk en kies je voor ‘Open’.

Als de installatie voltooid is zal Soluto vragen om opnieuw op te starten. Sla alle programma’s die je open hebt staan op, en klik op Reboot PC Now.

Als de pc opnieuw opgestart is open je Soluto en klik je op ‘Chop Boot’. Daar kan je programma’s uitsluiten van het opstarten.

Voor een uitgebreide handleiding hierover klik je Hier. (klik er op)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels Soluto geinstalleerd, computer daarna opnieuw opgestart. Settings van enkele programmas veranderd in Soluto: het opstarten is hierdoor 15 sec sneller geworden. Toch gebruikt Firefox nog steeds een groot deel van het geheugen...

Heb de settings nogmaals veranderd via mijn computer, het beschikbare geheugen werd hierdoor 753 MB. Memory Optimizer gaf echter aan dat er maar 500 MB beschikbaar was. De PC gebruikte 457 MB, en het beschikbare geheugen zou nog hierdoor nog maar 45 MB zijn. Nadat ik de Optimizer had geactiveerd zou het gebruikte geheugen 281 MB zijn, met 221 MB om te gebruiken.

aangepast door Talitha
Link naar reactie
Delen op andere sites

Na het installeren van de FF add-one is het geheugen iets verbeterd. Toch krijg ik nog steeds meldingen dat Firefox een groot deel van het geheugen gebruikt... Ik krijg ook nog steeds meldingen dat de pagina niet meer reageert. Na enkele minuten kan ik de browser weer gebruiken maar vaak herhaalt het probleem zich, en soms is het zo erg dat ik de browser moet herstarten.

Iemand heeft eens tegen mij gezegd dat ook het niet goed is om teveel add-ones te installeren, hierdoor is het hele programma op mijn PC zelfs een keer gecrashed... Ik installeer nu alleen nog add-ones die volgens mij echt nodig zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Download en installeer Speccy.

Tijdens de installatie heb je nu de mogelijkheid om Nederlands als taal te selecteren.

speccy.png

Start nu het programma en er zal een overzicht gemaakt worden van je hardware.

Als dit gereed is selecteer je bovenaan " Bestand - Publiceer Snapshot " en vervolgens bevestig je die keuze met " Ja ".

In het venster dat nu opent krijg je een link te zien, kopieer nu die link en plak die in je volgende bericht.

Wil je in woord en beeld zien hoe je een logje van Speccy maakt en plaatst kun je dat Hier lezen.

Ook Dit (KLIK) filmpje laat zien hoe je een Speccy-logje kan plakken in je antwoord.

Na het plaatsen van je logje wordt dit door een expert nagekeken.

We zullen ook eens nagaan of malware of virussen de oorzaak zijn van je probleem.

1. Download HijackThis. (klik er op)

Klik op HijackThis.msi en de download start automatisch na 5 seconden.

Bestand HijackThis.msi opslaan. Daarna kiezen voor "uitvoeren".

Hijackthis wordt nu op je PC geïnstalleerd, een snelkoppeling wordt op je bureaublad geplaatst.

Als je geen netwerkverbinding meer hebt, kan je de download doen met een andere pc en het bestand met een usb stick overbrengen

Als je enkel nog in veilige modus kan werken, moet je de executable (HijackThis.exe) downloaden.

Sla deze op in een nieuwe map op de C schijf (bvb C:\hijackthis) en start hijackthis dan vanaf deze map.

De logjes kan je dan ook in die map terugvinden.


2. Klik op de snelkoppeling om HijackThis te starten. (lees eerst de rode tekst hieronder!)

Klik ofwel op "Do a systemscan and save a logfile", ofwel eerst op "Scan" en dan op "Savelog".

Er opent een kladblokvenster, hou gelijktijdig de CTRL en A-toets ingedrukt, nu is alles geselecteerd. Hou gelijktijdig de CTRL en C-toets ingedrukt, nu is alles gekopieerd. Plak nu het HJT logje in je bericht door CTRL en V-toets.

Krijg je een melding ""For some reason your system denied writing to the Host file ....", klik dan gewoon door op de OK-toets.

Let op : Windows Vista & 7 gebruikers dienen HijackThis als “administrator” uit te voeren via rechtermuisknop “als administrator uitvoeren". Indien dit via de snelkoppeling niet lukt voer je HijackThis als administrator uit in de volgende map : C:\Program Files\Trend Micro\HiJackThis of C:\Program Files (x86)\Trend Micro\HiJackThis. (Bekijk hier de afbeelding ---> Klik hier)


3. Na het plaatsen van je logje wordt dit door een expert (Kape of Kweezie Wabbit) nagekeken en begeleidt hij jou verder door het ganse proces.

Tip!

Wil je in woord en beeld weten hoe je een logje met HijackThis maakt en plaatst op het forum, klik dan HIER.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.