Ga naar inhoud

wat zijn de verschillen van de Samsung galaxy s2 en de s2 plus?


Aanbevolen berichten


@ poonkje112,

Inleiding

De Samsung Galaxy S2 Plus (i9105, SII Plus) is een verbeterde versie van de originele en zeer populaire Galaxy S2 (i9100). Qua hardware zijn de modellen vrijwel identiek: ook de S2 Plus is voorzien van een 4,3-inch Super AMOLED Plus-display, de TouchWiz-interface, een dual-core processor, een 8-megapixel camera met een 1080p Full HD-videorecorder, een 2-megapixel frontcamera, aGPS, WiFi, WiFi-Direct, Bluetooth 3.0, Samsung AllShare Play (DLNA) en 3G/HSDPA. NFC is optioneel. Het geheugen van de S2 Plus is met 8GB echter minder dan het 16GB geheugen van de originele S2 (nog wel altijd uitbreidbaar middels microSD). De voornaamste verschillen tussen de originele S2 en de S2 Plus betreffen echter de software. De Galaxy S2 Plus wordt standaard geleverd met Android 4.1 Jelly Bean, waar het origineel in eerste instantie was voorzien van Android 2.3 (inmiddels zijn er wel updates naar 4.0 en 4.1 voor verkrijgbaar). Daarnaast heeft Samsung op de Galaxy S2 Plus software-functionaliteiten van de Galaxy S3 toegevoegd. Hieronder zijn een zero-lag shutter camera (fotograferen met minieme sluitertijd), 'Direct Call' (een nummer direct bellen door het toestel naar je oor te bewegen), 'Smart Alert' (toont gemiste oproepen en berichten zodra je de telefoon weer opppakt), 'S Voice' (om de telefoon met je stem te bedienen), 'Smart Stay' (toestel herkent of je aan het lezen bent en houdt het scherm actief) en 'AllShare Play' (eenvoudig content delen met andere Samsung-apparaten). De Samsung Galaxy S2 Plus is uitgevoerd in het zwart of wit.

Bron

en Verder lezen . . .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb zelf een S2 Plus gekozen omdat die goedkoper was dan de S2 (iets duurder dan de S3 mini maar die heeft dan weer veel minder goeie specificaties vind ik zelf), standaard Jelly Bean 4.1 geïnstalleerd is (= de meeste recente apps draaien probleemloos, en geen probleem met lage batterijduur die de S2 wel heeft als de Jelly Bean-update geïnstalleerd wordt) en ik het feit dat er minder intern geheugen is niet zo erg vond. Houd er wel rekening mee dat je slechts 4GB van het intern geheugen effectief kan gebruiken om apps op te plaatsen, de rest wordt gebruikt voor het besturingssysteem (jammer dat dat nergens vermeld wordt). De S2 Plus kan wel geheugenkaartjes aan tot 32 GB in tegenstelling tot de S2 die slechts tot 16 GB gaat (voor zover ik dat goed gelezen heb), dus je kunt wel alle muziek/foto's (ook van de camera!) op extern geheugen plaatsen en het interne geheugen enkel gebruiken voor apps etc. Het voordeel van de S2 Plus tegenover nieuwere modellen is dat je de accessoires voor de S2 nog perfect kan gebruiken (in de winkel zelf niet zoveel meer te vinden, op internet des te meer).

De S2 Plus kan je ongeveer samenvatten als een S2 met minder geheugen en geoptimaliseerd voor Jelly Bean.

Ter informatie: er bestaat een versie met NFC en een versie zonder NFC. Deze die in België verkocht wordt (in Mobistar prepaidpack) heeft NFC.

Link naar reactie
Delen op andere sites


 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...