Ga naar inhoud

Piepend/krakend Geluid Direct Bij Gebruik Nieuwe Computer


carloravelli
 Delen

Aanbevolen berichten

Hi jongens,

 

Ik heb sinds gister een nieuwe pc, en vanaf het begin dat ik hem ben gaan gebruiken komt er een zwak krakend/piepend geluid (opname van mijn mobiel) uit mijn speakers, neemt niet toe als ik het volume aanpas op de computer, wel als ik het op mijn speakers aanpas. Nu heb ik elke line-out en koptelefoon uitgang geprobeerd, en bij elke komt er toch weer hetzelfde geluid uit de speakers. Als ik mijn muis beweeg komt er een iets constanter geluid uit, en als ik bijvoorbeeld over een tabblad hover in chrome of van tabblad wissel, of andere handelingen uitvoer wordt het geluid nog iets sterker, dus ik gok dat het met de hardware te maken heeft.

 

Heb al gezocht en ben maar 1 topic tegengekomen wat hier op leek, en daar heb ik niet veel nuttigs uit kunnen halen. Hebben jullie misschien een idee? Hoop toch echt dat ik mijn moederbord niet hoef te vervangen, want ik heb hem niet zelf gebouwd en dat doe ik liever ook niet.

 

Asus Z97-A 1150

Intel i5-4690

MSI GTX 970

Corsair CS650M

Corsair 300R behuizing

Windows 8.1

Crucial 16GB(2x8) DDR3-1600 werkgeheugen

 

Het is geen absolute ramp, maar het is ook niet bepaald prettig om constant een ruisend geluidje uit de speakers te horen komen, dus ik zou heel dankbaar zijn als er iemand een idee heeft waar dit aan kan liggen. Hoop dat het duidelijk genoeg gedocumenteerd is ;)

aangepast door carloravelli
Link naar reactie
Delen op andere sites


Helaas doet de opname van uw mobiel het niet (ik krijg de melding track niet gevonden).

Kunt u dit oplossen, aan de hand van het geluid kan ik beter beoordelen waar het om gaat.

 

(ik dahct ine erste instantie namelijk coil whine, maar als u zegt dat het echt uit de speakers komt gaat die vlieger niet op)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah, vergat de juiste link te pakken: https://soundcloud.com/carloravelli/sound-issue-asus-z97-a-5/s-dILYT

Edit ter verduidelijking: het hogere piepje is constant, het lagere gekraak komt op bij vrijwel iedere handeling.

 

Las net ergens anders al dat het misschien een losse kabel is, of met de fan te maken heeft? Als het helpt kan ik wel wat fotos van de kast maken.

aangepast door carloravelli
Link naar reactie
Delen op andere sites


Hm dit klinkt deels als een extreem erge coilwhine.

Je weet zeker dat dit uit de speakers komt en niet uit de pc zelf? (koppel de speakers eens helemaal los en zet ze eens uit)

 

Als dit geluid er dan nogsteeds is dan is er 99% kans dat dit coilwhine uit je videokaart is.

In deze mate valt dit onder garantie en is het meestal geen enkel probleem om hem terug te sturen en een nieuwe te krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is 100% zeker weten uit de speakers, heb dit uitvoerig lopen testen want las al dat de videokaart coil whine had, maar de computer zelf is zonder speakers heel erg stil dus ik denk niet dat mijn kaart daar last van heeft.

Geluid uit die soundcloud link word ook harder omdat ik mijn mobiel dichter bij de speakers houd, echt geen twijfel mogelijk.

 

Edit: Dit artikel is voor mij tot nu toe het meest relevante, al kan ik er nog niet echt iets uithalen.

 

Als ik een spel opstart komt er een constante lagere kraak/knetter onder die af en toe op houd.

aangepast door carloravelli
Link naar reactie
Delen op andere sites


Hij staat onder mijn bureau, de speakers staan op het bureau. Enige verbinding van computer tot speakers is via het tapijtje waar mijn bureau op staat, en het bureau is van hout.

 

Misschien zeg ik als leek wat stoms, maar heeft het niets met voltages te maken die niet kloppen misschien? Of zou mijn koptelefoon dan ook hetzelfde ruis moeten creëren?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt mij persoonlijk in je speakers te zitten, bestaat er een mogelijkheid om deze op een ander apparaat uit te testen?
Want als de voltages over je audio uitgang niet goed zijn zou je dat naar mijn idee ook op je hoofdtelefoon moeten horen.

 

al met al een raar probleem dit :huh:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met mijn mobiel op de speakers geprobeerd, en de laptop die ik hiervoor gebruikte ook, daarmee geen problemen.

Merk in ieder geval dat als ik mijn speakers zachter zet het ruis minder word, dus ik zet de speakers nu gewoon zo zacht mogelijk en het computervolume op vol.

 

Neemt niet weg dat dit toch wel een vervelend iets is  <_<

aangepast door carloravelli
Link naar reactie
Delen op andere sites

 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...