Ga naar inhoud

Windows 10


roald 6

Aanbevolen berichten

Nu het zover is dat ik Windows 10 kan downloaden heb ik toch enkele vraagjes.

Is dit moeilijk te installeren?

Kan ik achteraf, indien WIndows toch niet is wat ik wil, terug naar 8.1?

Behoud ik alle programma's die er nu opstaan, of moet ik die achteraf opnieuw installeren?

Naar het schijnt is er geen mediaplayer meer in W 10, zijn er andere mogelijkheden?

Groetjes en alvast bedankt

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je topic werd verplaatst naar Windows 10, zo blijft het forum overzichtelijk.

 

Door het maken van een volledige schijfkopie / image - wat je eigenlijk sowieso op regelmatige basis hoort te doen - en het aanmaken van een bijhorend opstartbaar medium kan je terug naar je vorig besturingssysteem ... hieronder een aantal linken:

 

http://www.pc-helpfo...11-handleiding/

 

http://www.pc-helpfo...do-backup-free/

 

http://www.pc-helpfo...an-je-computer/

 

VLC Media Player kan een mogelijk alternatief zijn als je DVD en Blu Ray's wil bekijken in Windows 10.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het beste is dat u Windows 10 automatisch laat downloaden en installeren. Als het goed is verschijnt er onderaan het scherm een wit venstersymbool.

Wanneer Windows 10 op de achtergrond gedownload is, krijgt u daarvan een melding en wordt er voorgesteld om Windows 10 te installeren.

 

U kan Windows 10 downloaden op de website van microsoft, maar dit is (momenteel) niet aan te raden. Gebruikers zeggen dat ze na het drukken op setup.exe de melding "kan boot.wim niet vinden" krijgen. 

 

U krijgt een maand tijd om Windows 10 uit te proberen vooraleer ze de "defintieve" versie wordt. U kan dus nog altijd terug binnen die maand. In Windows 10 is die optie aanwezig.

 

Je kan kiezen voor een clean install (alles eraf) en een upgrade. Bij een upgrade blijft alles op je computer staan.

 

Windows Media Center verdwijnt uit Windows 10. Dit werd gebruikt om bv tv te bekijken. Een alternatief lijkt MediaPortal te zijn. Ik heb het nog niet getest (http://www.team-mediaportal.com/)

Windows Media Player blijft nog wel aanwezig in Windows 10. Maar je kan er geen dvd's mee bekijken. Maar die optie komt er wél binnen enkele maanden zegt Microsoft. Een alternatief is vlc player, die kan wel dvd's afspelen. (http://www.videolan.org/vlc/)

 

 

Het is sowieso beter om nog even de kat uit de boom te kijken. De laatste uren voor de release van Windows 10 werden er nog bugs (fouten) gevonden die bijvoorbeeld een blauw scherm opleverden. 

 

Ook is het aangeraden om een volledige systeembackup te maken van je huidige systeem waar windows 8.1 of windows 7 op staat.

 

Velen zeggen dat als een systeem goed draait, je dit eigenlijk niet moet vervangen. Anders is het vragen om problemen. En ergens klopt dit wel. Maar er zijn ook voordelen van Windows 10: start sneller op bij mensen met gewone harde schijf (dit zijn 80% van de mensen), het is nog veiliger dan Windows 7, ...   Even wachten is misschien de beste raad.

 

Wil je weten hoe Windows 10 eruit ziet, kan je misschien filmpjes op youtube bekijken over windows 10

aangepast door Kurtt
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik treed Kurtt bij als hij zegt dat je best nog wat kan wachten - je hebt trouwens nog een jaar tijd om hem gratis binnen te halen - en even te wachten tot (toch nog wat) kinderziektes verholpen zijn.

 

Denk er ook aan dat mogelijk een deel van / enkele van je huidige programma's nog niet onder windows 10 zouden kunnen draaien...

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb de instalatie gedaan.tot nog toe geen problemen tegen gekomen :-) .  Al mijn oude programma's werken ook op windows 10 (toch degenen die ik uitgeprobeerd heb) Windows 10 gaf zelf aan dat 1 programma niet compatibel was met windows 10 en gaf de raad om het te verwijderen (het was iets van samsung wat ik toch niet gebruikte;...dus geen probleem.

 

Om het lange wachten tegen te gaan (niet voor iedereen tegelijk beschikbaar en bij mij duurde het heel lang) heb ik via een tool van microsoft de iso gedownload en geinstalleerd vanaf cd...instalatie duurde bij mij lang (ongeveer 2 uur) maar verliep verder vlekkeloos.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn windows is inderdaad geactiveerd.  je moet de cd insteken zonder heropstart.  Dan doet hij gewoon de upgrade. Indien je boot vanaf de cd dan gaat het niet omdat hij dan een licentienummer  vraagt.  Een clean instal is op die moment niet mogelijk omdat je geen licentienummer meekrijgt met de download. Naar verluid zou je om een clean instal te kunnen doen eerst moeten upgraden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.