Ga naar inhoud

Stuurprogramma grafische kaart bijwerken


Leono

Aanbevolen berichten

@Asus:

 

Graag zou ik eerst het probleem met het systeemherstel willen oplossen. Ik heb het een en ander opgezocht en kwam ook weer een Microsoft Hotfix tegen, op deze pagina, onderaan bij Fix#6. Is dit een aanrader, of zou ik wellicht een nieuw onderwerp moeten starten, daar dit een beetje los staat van het probleem met het stuurprogramma?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb inmiddels een systeemherstel gedaan en dat mislukte: "Fout 0x80070005. Toegang geweigerd. Probeer het opnieuw". Maar vreemd genoeg is de oude situatie van hedenmorgen 11:51 uur toch gewoon hersteld.

 

Bovenstaand fenomeen ben ik al een aantal keer tegen gekomen bij systemen met een SSD, vandaar mijn vraag.

 

In de link die je aanreikt in bericht #11 staat nog een aantal interessante tips zoals bijvoorbeeld het tijdelijk uitschakelen van je antivirus, een clean boot (daar heb je hem weer ...), het uitvoeren van het systeemherstel in veilige modus, etc.

 

Eéntje - voor mij de belangrijkste - staat er helaas niet vermeld: het terugzetten van een herstelpunt met behulp van een herstelschijf (zie bericht #4 in dit topic) ... op die manier gebeurt het systeemherstel buiten je Windows om en kan er dus geen sprake zijn van storende factoren.

 

Lukt het op die manier ? ... mogelijk moet je de opstartvolgorde in je bios nog aanpassen: dat wordt hier duidelijk uitgelegd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas valt er voor mij niets te schijven, daar mijn DVD-station sinds anderhalf jaar geen schijven meer herkent. Overigens kreeg ik bij het aanklikken van zowel "Herstelschijf Windows 64-bit" alsook "Herstelschijf Windows 32-bit" (als aanvullende testklik) een "Ooops!".

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog even twee vragen:

 

1. Is deze opstartbare USB-stick bedoeld als een eenmalige veiligheidsvoorziening ten behoeve van het te installeren stuurprogramma? Eerst zal toch moeten blijken of een systeemherstel nodig is en dan lijkt het mij niet verstandig bij voorbaat de opstartvolgorde in de BIOS aan te passen (tenzij die volgorde niet zoveel uitmaakt, dus dat hij zonder USB-stick ook opstart).

 

2. En: blijft de USB-stick van het type FAT32? Ik heb maar één USB-stick en die heb ik morgen weer nodig. (En niet alleen morgen).

 

En dan nog een opmerking: met deze -tijdelijke- opstartbare USB-stick is het probleem van het onbetrouwbare systeemherstel nog onopgelost.

Link naar reactie
Delen op andere sites

1. De opstartbare USB-stick van de herstelschijf is bedoeld om je een systeemherstel mee te laten uitvoeren, dat werd ook in bericht #14 gemeld:

 

Eéntje - voor mij de belangrijkste - staat er helaas niet vermeld: het terugzetten van een herstelpunt met behulp van een herstelschijf (zie bericht #4 in dit topic) ... op die manier gebeurt het systeemherstel buiten je Windows om en kan er dus geen sprake zijn van storende factoren.

 

Het is geen enkel probleem als je USB-apparaten als "first boot device" staan ingesteld in je BIOS ... wil je dat liever niet, dan kan je de opstartvolgorde uiteraard nadien weer aanpassen.

 

2. Mocht Rufus kiezen voor NTFS dan kan je nadien de stick weer perfect formatteren naar FAT32 ... als je hem weer "gewoon" wil gebruiken is formatteren sowieso noodzakelijk.

 

Wat betreft je opmerking: heb je deze manier al geprobeerd én ... ben je reeds aan de slag gegaan met de andere suggesties uit je link ?

 

Ik heb maar één USB-stick en die heb ik morgen weer nodig. (En niet alleen morgen).

 

Zet dan zeker een paar USB-sticks op het verlanglijstje voor de Sint, hij is bijna in het land. :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nu is mij dit allemaal duidelijk (dank voor de toelichting), maar ik ben eigenlijk op zoek naar een duurzame reparatie van het systeemherstelproces. Vandaar mijn oorspronkelijke vraag over de Microsoft hotfix. (Of dat een aanrader was). Zo'n hotfix is toch lekker gemakkelijk?

 

Ik vind de methode met de USB-stick erg omslachtig voor slechts één eventueel noodzakelijk systeemherstel. Het systeemherstel ging de laatste keer ook uiteindelijk goed, ondanks de mededeling dat het mislukt was. De zip heb ik wel al gedownload en in bewaring gesteld. Ik wil zeker ook eens testen hoe het systeemherstel verloopt vanuit de veilige modus en vanuit een schone opstart. En volgens eventuele andere tips die ik nu even niet paraat heb. Vanuit de situatie "niets aan de hand" kan het geen kwaad als een systeemherstel mislukt. Ik ben er echter nog niet aan toe gekomen.

 

In Sinterklaas heb ik geen enkel vertrouwen meer. Ik denk niet dat dat nog goed gaat komen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zo'n hotfix is inderdaad makkelijk maar voor je daarmee aan de slag gaat vind ik het niet meer dan logisch dat je eerst de "normale wegen" bewandelt, te beginnen met een grondige check op malware / opruimbeurt en daarna kan je aan de slag met de tips uit je link ... uiteraard te beginnen met tip 1.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.